אולפני נ.ל.ס

miaBaby

New member
אין לך מושג מה הלך שם...

תכלס, חוץ מסיפור בפורום לאף אחד כאן אין מושג מה היה התוכן האמיתי של שיחת הטלפון הזו וחילופי המילים בין הבחורה לסאלי. ובשורה התחתונה, אנשים צריכים לקחת אחריות על המעשים שלהם ועל המטרות שלהם, אם היא רצתה אודישן - לא לקורס- היא הייתה צריכה לשאול מליון שאלות לפני שנסעה לשם, היא רצתה להאמין שזה אודישן ליותר מקורס ולכן לא שאלה יותר מידי. אולפני נלס ידועים בקורסים שלהם, ומי שרוצה אודישן למשהו אחר, שלא יקח את זה כמובן מאליו שיבינו אותו- תבהירו את עצמכם, כי להאשים מישהו אחר בחוסר הבירור שלו זה בורות אם המטרה שלכם לא הייתה ברורה מלכתחילה.

Eyal 1 2 3

New member
בוא'נה, אני חושב שכולכם קצת נסחפתם

סך הכל זאת אי הבנה, אי אפשר לדעת בוודאות מי אשם ולפי דעתי זה גם מיותר לנסות כי הרי זה לא יחזיר את הגלגל אחורה. מה שכן אפשר לעשות זה להיות יותר ספציפיים בפעם הבאה ששואלים דבר כזה, כי הצד השני לא יכול לדעת בוודאות על מה מדובר; קורס, דגימת קול, וואטאבר אין שום "תחמנות" ושום "שקרנות" ואני מאמין שאולפן, במיוחד נלס, לא יעשה דבר כזה -באופן מכוון- רק כי הוא נואש לאנשים לקורס.. תאמינו לי שיש להם מספיק תלמידים והם לא צריכים לשחק מלוכלך בשביל זה... מיצינו ת'נושא.

שבעונית

New member
תודה

תודה לכולם על התגובות. זאת באמת הייתה חוויה נורא מעצבנת, וזה מקל לחלוק את זה עם אחרים. ראיתי בפורטל דיבוב שהם מייעצים להתקשר לאולפנים השונים ולספר על עצמך, ושלפעמים יוצא מזה אודישן. אז חשבתי שאני אעשה את זה גם. אבל עכשיו אני מבינה שזה הרבה יותר מסובך מזה. אני משוכנעת לגמרי שהייתה פה עמימות מכוונת בניסיון לקדם את קורס הדיבוב שלהם. מעניין מה יקרה אם עוד אנשים יתקשרו להציע את עצמם בתור מדבבים, אם גם אותם יזמינו ל"אודישן". זו בעצם הדרך לבדוק אם הם עושים את זה בכוונה תחילה. בכל אופן, כמו שאמרה גברת דאב - העיקר זה להחכים וללמוד לקחים לעתיד. אז תודה לכם!

talya22bar

New member
חייבת להגיב על זה.

בשמי בלבד. לא יודעת מה היה עם סאלי אבל סאלי יודעת שהיא אמורה להגיד לכולם שזה אודישן לקורס. קודם כל, לפי שינינה1 את שילמת על האודישן? לא נכון בכלל. אנחנו לא לוקחים כסף מאף אחד על אודישנים, יש אולפנים שעושים את זה, אנחנו לא. כל מי שבא מגיע במטרה לעשות אודישן לקורס דיבוב נקודה. יש כמה יחידי סגולה (הייתה אחת ב3 שנים האחרונות) שנכנסה לעבודה בלי קורס. נדיר בטירוף. ולא משנה אם אתה שחקן בתיאטרון הכי נחשב. דיבוב זאת טכניקה שצריך ללמוד בקורס. מי שלא רוצה להשקיע ולנסות, לא חייב. היום אף אולפן לא יכשיר אנשים חדשים על חשבונו אלא אם הוא ה"בן של" או לא יודעת מה. אני לא בודקת רק דיקציה. בשביל לבדוק דיקציה הייתי יכולה לדבר עם אנשים בטלפון. אני בודקת דיקציה, אנרגיה מול המקרופון וכמובן משחק. כל במאי מקצועי יכול להגיד לבן אדם אם יש לו פוטנציאל לדבב תוך משפט שניים. אבל לעבוד במהירות ושיהיה כדאי להכניס אותו לעבוד בסדרות??? זה לא קורה בלי קורס. אני נותנת מזמני הפרטי, שוב, לא משלמים לי על הזמן שאני עושה אודישנים. ולמה?? כי אני לא מקבלת כל אחד, לוקחת לו את הכסף ולא מעניין אותי כלום. אני בודקת אם יש לבן אדם את הפוטנציאל הראשוני לדבב. אחרכך זה עניין שלו איך הוא יתקדם בקורס, האם קלט את הדברים, יישם, השתפר...יש כאלה שמשתפרים פלאים ואחרך עובדים ויש כאלה שלא. כמו בכל תחום. ומה עם בתי הספר למשחק? מישהו מבטיח לך שם עבודה? רק לימודים. ושם בטח לוקחים דמי אודישן ודמי הרשמה. רק רציתי להעמיד דברים על דיוקם. מצטערת שהייתה לבחורה חוויה לא טובה, אבל אני, לא שקרנית ולא תחמנית ויש המון תלמידים ובוגרים שלי שיעידו על זה.

razop90

New member
מסכים לגמרי

ההוכחה לזה זה שעשיתי כמה פעמים אודישן לקורס ורק בסוף התקבלתי. לא ישר קיבלו אותי על האודישן הראשון רק כי הם "נואשים" או משהו לקורסיסטים

YoakeChan

New member
בהחלט

לא פעם הפניתי חברים שלי שרצו מאוד להיכנס לעסקי הדיבוב אל אולפנים שמעבירים קורסים, בגלל הסיבה שאין ממש דרך אחרת לדעתי להיכנס לתחום ולהצליח בו, אלא אם כן יש לך כישרון מטורף וכבר נולדת עם הידע. ~"נולדת עם כל התשובות כבר בתוך ראשך" (סליחה טליה, הייתי חייבת <a) target=_blank rel=nofollow>http://www.timg.co.il/tapuzForum/images/Emo22.gif>) ביקשו ממני שאדבר עם בימאים ועם אנשים שאני מכירה, שאמליץ עליהם, אבל לא יכולתי, כי הם לא עברו קורס ולא דיבבו בשום מקום והשם שלהם לא היה רשום בשום מאגר, ולי אין השפעה על - אם ייקחו אותם או לא, לא משנה עד כמה הם טובים בעיניי. וגם אם שולחים דגימת קול, או אפילו דיבוב ביתי, למי שרואה את זה (הבימאי/ת) אין מושג כמה זמן לקח לך להגיע לתוצאה. יכולת לשבת על הקטע עשר דקות ויכולת לשבת עליו כמה ימים עד שיצא טוב, או כמו שרצית. וזאת הבעיה. מדבב צריך לעבוד טוב ומהר, או לפחות טוב ובזמנים שמקציבים לו. כי צריך להקליט סדרה ולהוציא אותה, אי אפשר למרוח הקלטות המון זמן... אני כן מפרגנת לחברים שלי שעברו קורס ומדבבים, וגם לחברים שלי בכלל, אין לי בעיה להמליץ על אנשים שהם טובים בעיניי. אבל גם כשיש לך "פרוטקציות", אם לא למדת לדבב לא תהיה טוב, וזה כמו בכל תחום אחר: אם לא למדת פיתוח קול לא בטוח שתוכל לשיר יפה, אם לא למדת מתמטיקה לא תדע לפתור תרגילים, אם לא למדת לסרוג לא תדע לסרוג... אלו כלים שצריך לרכוש ואלו דברים שצריך ללמוד ולדעת כדי להצליח. אני לא מאמינה שיש מדבב אחד שהיה מעולה בשנייה שהתיישב באולפן והקליט הכל בטייק אחד, כמו שאני לא מאמינה שילד בכיתה א' יכול לדעת דברים שלא לימדו אותו. ועל כן, אני הייתי ממליצה לך, שבעונית, ללכת לקורס אפילו רק בשביל שיכירו אותך. אם את מדבבת טובה ייקחו אותך לדבב כבר באודישן לקורס. ואם לא אז כנראה שיש לך מה ללמוד בקורס ורק תרוויחי מזה. <a target=_blank rel=nofollow>http://www.timg.co.il/tapuzForum/images/Emo140.gif>

amityosovich

New member
גם מסכים

בתור אחד שעבר קורס בנלס, ויצא לו לעבוד כמה פעמים עם טליה ועם במאים אחרים שם, אני יכול להגיד שהקורס בהחלט לא מיותר. הוא גם פותח דלת, ובעיקר מלמד את הבסיס. כמובן שגם אחרי הקורס יש עוד מה ללמוד ולאן להשתפר... אבל מה שכן, הם ממש לא מקמבנים אודישנים לקורס בשביל למכור ובכלל לא מקבלים כל אחד...יצא לי להיות עד לכמה מקרים שבהם מישהו נכנס לאודישן לקורס ולא התקבל... אני מאמין שיש להם מספיק אנשים שיבואו לקורס ואין להם צורך לרמות אף אחד בשביל שיבוא לאודישן...וגם אם אנשים באים הם לא מקבלים את כולם...רק את מי שיש לו פוטנציאל. הקורס בנלס מקצועי, מלמד ובהחלט פותח דלת. ואני לא מתחרט לרגע שעברתי אותו. (ואני לא מתחנף...פשוט חבל לי שיוציאו שם רע למקום שאני אוהב...)

shirpan

New member
מצטרפת להסכמות ומוסיפה

אני מסכימה שקורס זה ממש חשוב גם לבמאי וגם לחבר'ה שאיתך בקורס. גם אני עברתי קורס בנ.ל.ס לפני.. (וואו לפני שנים כבר) ואני יכולה לומר שמנקודת מבט שלי כחניכה בקורס, היה לי ממש חשוב שגם החבר'ה שיהיו איתי בקבוצה הם אנשים שיכולים להעלות את הרמה של הקבוצה ולא להוריד. ברור שיש כאלה שטובים יותר או פחות על ההתחלה אבל הקטע הוא שיש על מה לעבוד. יצא לי לראות קבוצות מסוגים של הכשרות בתחומים שונים (לא רק דיבוב) שהיו שם אנשים שהתחילו קורס מסויים והיה ברור שאין שם לאנשים מסויימים מקום להתפתחות מבלי לעכב את הקבוצה שלהם. כי היו דברים מאוד בסיסיים שהיו חסרים להם. מה גם שזה לא הוגן כלפי האדם הנבחן שמעבירים אותו ישר מבלי לומר לו את האמת. אם יכול להיות לו עתיד בתחום או לא. וזה משהו שמדבבת ותיקה וגם במאית כמו טליה יכולה לשים לב אליו כבר על ההתחלה בגלל כל הנסיון שיש לה. ולכן גם אודישן הוא קצר יחסית, כי אפשר לעלות על הדברים האלה דיי מהר. אבל לי יש חיבה מסויימת לאודישנים של נ.ל.ס ולא רק בגלל שאני עשיתי אותו בעצמי. אלא בגלל שלפני שנתיים ניגש אלי בחור שעבדתי איתו וביקש להיות מדבב ושאל איך עושים את זה. הפנתי אותו מיד לאודישנים של נ.ל.ס ונוצר בינינו קשר בעקבות האודישן (ליוויתי אותו לשם ולקחתי אותו טרמפ בחזרה לבאר שבע אחרי זה). הוא בינתיים ויתר על הדיבוב, אבל אני הרווחתי בן זוג מקסים ועכשיו אנחנו גרים יחד בבית קטן ברחובות

neoray bochnik

New member
אני עשיתי כבר קורס לא ידעתי שחייב בנלס

כדי לעשות שם אודישנים זה לא הוגן דוגמא : מי שלומד בטדמור בישול ומי שלומד בהולי דאין את שניהם ייבאו לרעיונות עבודה הטוב בנהם יתקבל אז אני לא מבין מה הבעיה אני באמת אומר את לא אשמה חחחחחחחחחחחחחחחח

davidlerner

New member
היי טליה...

רציתי להגיד שאת בוודאי לא שקרנית ולא תחמנית... מההיכרות הקטנה שלי איתך אני יכול להעיד על כך! אבל התכוונתי שבמקרה הספציפי הזה, לא הייתם בסדר. זה נשמע לי די מוזר שזה קרה בכלל! סאלי מאד נחמדה ואחראית! אבל... אני חושב שבכל מקרה חשוב להגיד אם זה לאודישן "אמיתי" לסדרה, או לקורס. זהו, מקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי!

Eyal 1 2 3

New member
גם לדעתי זה נכון

אני יכול להעיד שזה לא משהו שצריך לקחת באופן אישי, אלא קצר בתקשורת גם לי קרה פעם שהתקשרתי לאולפן כלשהו והוא חשב שהתכוונתי לאודישן לקורס ולא לסדרה, למזלי הגדול הבנתי את זה קצת לפני שקבעתי איתם לאודישן וכך לא נוצרה אי הבנה גדולה כל כך אני לא חושב שזה שום טריק או משהו מלוכלך שהאולפן ניסה לעשות - כנראה אחד מהצדדים היה פחות ברור מהשני וככה נפלה הטעות... מן הסתם יש לבחורה את הזכות להתעצבן... אבל אין שום צורך להפיל את האשמה על האולפן רק בגלל אי ההבנה אני מסכים עם שחר שקורס מאוד עוזר בהמון המון תחומים בדיבוב ושזה, לפי דעתי, ממש על גבול ה"חובה" בתחום הדיבוב... תשקלי את זה, שבעונית :)

למעלה