אולפני נ.ל.ס

שבעונית

New member
קורס דיבוב באולפני נ.ל.ס.

אני ממש מזועזעת מאולפני נ.ל.ס. התקשרתי אליהם לברר אם הם צריכים מדבבים. אמרתי שיש לי קצת נסיון והצעתי לשלוח להם דגימות קול. הבחורה מהאולפן הקשיבה, שאלה כמה שאלות על המקומות שדיבבתי בהם ואמרה: "עזבי, אין מה לשלוח דגימות קול, פשוט תבואי לאודישן". סיכמנו שאני אתקשר ביום למחרת. כשהתקשרתי למחרת היא שאלה אותי "את מתקשרת בקשר לקורס דיבוב?" אמרתי לה - "לא, אני מתקשרת בקשר לעבודה בדיבוב", אז היא שוב שאלה על הנסיון, והזכרתי לה שוב, ואז סיכמנו על שעה ויום שבהם אבוא. התרגשתי מאד מהאודישן, וחשבתי שזה כל כך נהדר שתהיה לי הזדמנות להראות את עצמי, והדמיון שלי לקח אותי רחוק. כשהגיע היום, נסחבתי מירושלים לרמת השרון, באוטובוסים זה לקח לי ה-מ-ו-ן ה-מ-ו-ן (!!!) זמן. כשהגעתי, היה לי אודישן של דקה, ובסוף הבמאית אומרת לי - "זה אודישן קצר מאד, כי זה בסך הכל לבדוק את הדיקציה שלך. לגבי קואורדינציה וכל השאר, זה מה שאנחנו מלמדים בקורס. את התקבלת לקורס. סאלי תהיה איתך בקשר". קיצר, הייתי כל כך מבולבלת והמומה שיצאתי בלי לומר שום דבר. חשבתי שזו טעות, אבל כשסאלי התקשרה אלי יום אחר כך ודיברתי איתה, התברר לי שזה פשוט טריק מלוכלך שהם עושים בשביל שאנשים יבואו לקורס שלהם. כל מי שמתקשר לברר אם הם מחפשים מדבבים, הם שולחים אותו לאודישן לקורס דיבוב מבלי לומר לו במה מדובר. סאלי אמרה לי "אמרתי לך שזה אודישן, אודישן באופן כללי. לא אמרתי לך בשביל מה האודישן". אגב, גם הבחורה שנכנסה אחרי לאודישן, חשבה שהיא באה לאודישן לדיבוב, ולא לקורס דיבוב. סתם שרפתי יום שלם באוטובוסים, סתם קיוויתי וייחלתי והתכוננתי והתרגשתי, סתם יצאתי מוקדם מהעבודה, סתם בזבזתי המון כסף על נסיעות. כל זה בשביל ללכת לאודישן לקורס דיבוב שאני לא מעוניינת ללכת אליו. הם פשוט לא אמינים, שקרנים ונואשים. מה אתם חושבים?

Hawkgirl

New member
אני חושבת...

שפשוט לא עשית את שיעורי הבית לפני שהחלטת לנסות ולגשת~ לא מדובר פה בנ.ל.ס בלבד. אלא כל אולפני הדיבוב שמציעים קורס או לא מציעים קורס~ אם היית מבררת לפני, ואפילו שואלת פה, יכולת לדעת שתחום הדיבוב והקריינות זה לא תחום שפשוט אומרים "אני יכול לעשות את זה אז יאללה קחו אותי". האמת המרה היא שאם אין לך קשרים ופרוטקציות, זה לא יקרה, וגם אם יש לך, לא בטוח שזה יקרה~ היום, אני לא מכירה אחד שמתקבל לעבודה לפני שהוא עבר קורס דיבוב. לא מדובר בטריק מלוכלך, אני חושבת שחיוני שתלמדי מושגים, את אופן כתיבת הטקסט, תפתחי כישורים, ותקבלי עצות בקורס לפני שתתחילי לעבוד. את לומדת את הבסיס, שמן הסתם היום אין לך~ אז יכול להיות שיצאת מתוסכלת מכל היום~ אבל לא אמינים? שקרנים? מדובר פה פשוט בחוסר הבנה~ כי כמו שרשמת,אמרו לך להגיע לאודישן ואמרת לה שתתקשרי למחרת, וכשהזכרת לה למחרת, היא תיאמה לך שעה לאודישן כמו שהיא אמרה לך, ואת כנראה הבנת שמדובר באודישן לעבודה כי רק לשם כך התקשרת..

שבעונית

New member
את צודקת בקשר לשיעורי בית

באמת הייתי נאיבית מדי בקשר לאודישן, וגם יכול להיות שהקורס יעזור לי הרבה, אבל זאת בכלל לא הנקודה. הנקודה היא שכשהתקשרתי לסאלי, היא לא אמרה שום מילה על אודישן לקורס. להיפך, אמרתי שאני לא מתקשרת בנוגע לקורס דיבוב, אלא שאני מעוניינת לעבוד אצלם והיא אמרה סבבה, אז נארגן לך אודישן, ו --- שלחה אותי לאודישן לקורס. וגם כשדיברתי איתה אחר כך, היא זכרה היטב שאני הייתי מעוניינת לעבוד שם, היא ניסתה לומר שהאודישן היה אודישן כללי, וסתם במקרה זה היה בזמן של כל האודישנים לקורס, ושאם הייתי טובה יותר הייתי מתקבלת לעבוד. אבל זה לא נכון, כי הבמאית אמרה לי בפירוש שזה היה אודישן לקורס... איך אפשר להסביר את זה חוץ מנסיון למשוך אנשים לבוא לקורס?

Hawkgirl

New member
אני לא מדברת בשם האולפן...

אם את רוצה לדעת את התשובה, אז תשאלי את מי שצריך~ אני רק אמרתי את דעתי בעניין~ אני רואה ת'דברים אחרת ממך, בצורה קצת יותר אובייקטיבית, אז אני גם לא כל כך מסכימה איתך~

1shanina1

New member
דעתי בנושא ../images/Emo13.gif

שום שיעורי בית ושום שטויות! הם קראו לך בפירוש לאודישן ולא לאודישן קורס! (כפי שאת מספרת) זו באמת חוצפה ונשמע כמו תחמנות כדי לגרום לך לרצות לגשת לקורס, נלס באמת יצאו תחמנים ושקרנים.... - לא שיש לי משהו רע אבל זה מכעיס בטירוף לדעת שבאת מירושלים ושילמת בשביל אודישן לקורס, בכל מקרה, לא מתקשרים בשביל "תבדקו אם אני טובה" - את משאירה פרטים וכשיש סדרה הם לוקחים אותך לאודישן לסדרה, ואז אם התקבלת את מתחילה לעבוד :) באמת מכעיס וזו זכותך המלאה להתעצבן - פעם הבאה.. תדאגי שיבהירו בבירור לאיזה "סוג" אודישן את באה.

Hawkgirl

New member
את סותרת את עצמך...

"באמת מכעיס וזו זכותך המלאה להתעצבן - פעם הבאה... תדאגי שיבהירו בבירור לאיזה "סוג" אודישן את באה." מצד אחד זכותה להתעצבן אבל היא צריכה גם לדאוג שיסבירו לה מראש למה היא מגיעה? אני מאמינה שאם היא הייתה עושה זאת במקרה הזה, היא לא הייתה מגיעה לאולפנים, ובעצם העצבים מגיעים בגלל שגיאה שלה~ בגלל זה אני אומרת שיש פה אי הבנה וחבל על העצבים~

1shanina1

New member
במקרה של אולפן נלס

התכוונתי שתדאג (במקרה של אולפנים כמו נלס) להבהיר בדיוק בדיוק למה הם מתכוונים במילה אודישן, אפילו שבכל מקום אחר יש הבדל בין אודישן לקורס לעומת אודישן לעבודה, בפעם הבאה שהיא תרצה לעשות אודישן בנלס ספציפית היא תצטרך להבהיר בדיוק בדיוק איזה אודישן (אם אין אצלם הבדל בין אודישן קורס לאודישן רגיל..) עצם העובדה שהיא מסבירה להם שיש לה ניסיון, ושתשלח להם דגימת קול ואמרו לה ש:"אין מה לשלוח דגימות קול, פשוט תבואי לאודישן" שאמרה בפירוש: "לא, אני מתקשרת בקשר לעבודה בדיבוב". אני חושבת שזה מספיק בשביל להבין, הם פשוט העדיפו שלא להבין.

Hawkgirl

New member
אני לא מתיימרת להיות מומחית בדיבוב

אבל גם אני לא מבינה מה זה המשפט הכל כך כללי "יש לי נסיון" במיוחד בתחום הזה של דיבוב~ מעולה שיש לך נסיון, אבל כמו בכל מקום עבודה, אתה באה לראיון, במקרה של דיבוב - אודישן. אם את מתאימה, את מתאימה, אם לא אז לא~ הזמינו אותה לאודישן, וכמו שכבר אמרתי יותר מפעם אחת, הייתה כנראה אי הבנה לאיזה אודישן, אבל זה לא תפקידי לענות על כך, ובגלל זה(שוב, כבר אמרתי...) אם היא רוצה באמת לקבל תשובה, היא צריכה לפנות לאולפנים~

1shanina1

New member
בכל מקרה,

כפי שהיא תיארה את מה שקרה- היה מאוד ברור שזהו אודישן לדיבוב, תמיד יכולות להיות אי הבנות, אבל - לכי תדעי..

Miss dub

New member
אי הבנות תמיד יכולות לקרות

לכן באמת כדאי לזכור את המקרה הזה ולהבא לשאול, כי את הגלגל אי אפשר להחזיר. את פשוט יכולה להסתכל על האודישן לקורס כחוויה, למרות שיש לך ניסיון. זה נחמד להכיר אולפן חדש, להכיר במאי/ת חדשים וככה מכירים אותך בעוד אולפן. זו בעיה לקרוא למישהו ישר לעבודה שלא מכירים את היכולות שלו, ואת הגוונים של הקול שלו. אולי עוד ייצא מזה משהו. בהצלחה!

barak97

New member
אתייחס רק לדבר אחד בהודעתך ../images/Emo40.gif

כן אפשרי שקוראים לך לבחינה כללית כדי להיכנס למאגר קולות של האולפן, ואז בוחנים את היכולות שלך וכו'. לא לוקחים "על עיוור" מישהו שהאולפן לא מכיר לאודישן לסדרה, אם לא יודעים את יכולותיו. זה לא הגיוני.

1shanina1

New member
תשוובהה

כשהיא אומרת שיש לה ניסיון , שולחת דגימות קול, הם תמיד יכולים לקרוא לה, יכול להיות שיחליטו שהיא לא הייתה טובה ולא יישלחו את זה- קראו לחברה שלי לאודישן לסדרה כשהיא אמרה שהיא עברה קורס והכל.

Hawkgirl

New member
אבל מה לעשות שלא עובדים ככה?

כל מקום עבודה רוצה גם לראות ת'בנאדם ולא רק לשמוע אותו. ואני בנתיים לא שמעתי על שום אולפן דיבוב שמקבל הקלטות באימייל, או בדואר, או ביוטוב או בכל דרך אחרת דגימות קול כאודישן למדבבים שלו~

1shanina1

New member
ברור שלא! אבל כשיש צורך עושים אודישנים..

כשיש צורך עושים אודישנים גם לכאלה שלא במאגר הקולות! לכאלה ששלחו דגימות קול ופרטים במייל !

barak97

New member
אז כנראה מישהו המליץ עליה ../images/Emo40.gif

ככה סתם לא לוקחים מישהו לאודישן לסדרה, ביום שבו מקליטים אודישנים לסדרה חדשה כשהאולפן בלחץ, אם לא יודעים את יכולותיו.

1shanina1

New member
בוודאי שלוקחים..

אני לא אגיד שמות אבל רבים שהצליחו בזכות זה (או לא) נכנסו ככה לדיבוב, אי אפשר לדעת בוודאות אם כן בטוח לוקחים או לא בטוח שלא לוקחים

barak97

New member
אני באמת לא מבין מאיפה המסקנה הזו ../images/Emo40.gif

את הצטרפת לפני כ3 חודשים לפורום, אמרת שאת חולמת לדבב וחושבת ללכת לקורס. עכשיו את אומרת ש"רבים הצליחו בזכות זה [שלוקחים מישהו לאודישן לסדרה בלי שהאולפן מכיר אותו]" סליחה על הקטנוניות, אבל מי אלו אותם "רבים"? איך את יודעת?

1shanina1

New member
חברה טובה שלי מדבבת,

ויצא לי לדבר עם ילדים מהפורום ואחד מהם הגיע לאודישן רק בגלל טלפונים

davidlerner

New member
מה הקטע, למה סתם להגן על נלס?!

אז יש לי חדשות בשבילכם, יש גילאים שבהם אפשר להכנס לדיבוב גם בלי פרוטקציות! אני מכיר ילדים שנכנסו לדיבוב משיחת טלפון חיובית בלבד, וכיום הם מדבבים המון! אני עבדתי הנלס ואוהב את האולפן, אבל מה שהם עשו (במידה ואלו הם כל הפרטים) זה תחמנות ומגעילות. סאלי הייתה צריכה להדגיש שזה אודישן לקורס דיבוב, כי כשאומרים "אודישן" הכוונה לאודישן על אמת, לא לקורס... ועוד אחר כך להיתמם: "לא אמרתי לך לאיזה אודישן?" ממש לא יפה לדעתי... אז אם כל הכבוד לזה שהם נחמדים וכיף לעבוד אצלם - זה ממש מוגזם.

Hawkgirl

New member
וואטף?

להרגיע ת'טונים קודם כל~ שנית כל, לא מגנה על נ.ל.ס, אני אומרת איך *אני* רואה את הדברים מהצד בצורה יותר אובייקטיבית~ לדעתי הייתה פה אי הבנה~

למעלה