"אולי תנסה"....

theAMP

New member
"אולי תנסה"....

"...לכוון את הגיטרה שלך איזה ארבעים טונים נמוך יותר... זה יכול להשמע מגניב"... רוב הסיכויים שזה מה שאמר רוס רובינסון למקס קאבאלרה, כשהקליטו את אחד האלבומים החשובים ביותר מבחינת עיצוב הסאונד של הרוק האלטרנטיבי (אני פשוט מפחד לקרוא לזה מטאל כי יהרגו אותי) בשנות ה 90 אל שנות ה 2000. roots של ספולטורה הווה בעצם עבור מפיק העל של ה"Fאנק מטאל" או "אדידס מטאל" או איך שתקראו לזה, נקודת פריצה לפרסום ולכבוד כל כך גדול ומוצדק מהתעשייה. יצירת המופת הזו שהוא יצר ביחד עם מקס קאבאלרה, היא אחד האלבומים המשפיעים ביותר עד היום על להקות כגון korn ו- slipknot. אם זה מבחינת סאונד, אם זה מבחינת מבנה שיר, אם זה מבחינת הקלטה, אם זה להכניס איזשהוא צליל מעוות וחולני פתאום והאוזניה הימנית, בשקט בשקט, ואם זה שכל בום שלישי על הקראש יהיה מן אפקט דיסטורשני על המצילה שיגרום לדבר הזה להשמע הדיסק הכבד ביותר עלי אדמות. הנה עוד מספר עבודות של הגאון הזה שראיות לציון: korn-life is peachy (1997) נכון שגם הראשון הופק ע"י רובינסון, אבל מבחינת חשיבות, אין כמו life is peachy. סאונד שחור, כבד, צלוכלך, מעוות, נשמע כמו הוו-טאנג קלאן בפיצ´ ממש ממש ממש נמוך. הגדרות חדשות וכיוונים חדשים של באס והדומיננטיות שלו במוסיקה... סטנדרטים חדשים שמוצבים במה שנקרא "לשבת" עם שאר הנגנים, כלומר, קואורדינציה מדהימה, בסינק מושלם, חמישה אנשים עם מוח אחד, ועל כל החוויה הזו מפקח מוח על... שלקח את כל דבר שהלהקה התאמנה עליו חודשים רבים ועיוות לו את הצליל לגמרי... כל מכה על מיתר באס נשמעת כמו כדור הריסה שמתנגש במהירות האור בפצצת אטום, כל מכה על הסנר נשמעת כמו משהו מתוך מופע של סטומפ או הבלו מנס גרופ (או מיומנה אצלנו), הגיטרות מנסות ליצור את אומנות הדיסהרמוניה בצורה יותר ישירה ובלתי מתחשבנת ממלכי הדיסהרמוניה בעצמם (סוניק יות´)... כל זה יוצר את אחד היצירות החולניות ביותר, המבריקות ביותר והמעניינות ביותר בהסטוריה של הרוק. limp bizkit - three dollar bill, y´all (1997) עדיין האלבום הכי טוב של לימפ, כשנוצר מפגש בין מפיק על למפיק על אחר (רובינסון ודי ג´יי לית´ל). בעצם אלבום שמכתיב מחדש את הסטנדרטים של הקרוס אובר בין היפ הופ לרוק. אחרי שה"נערים החייתיים" בדבריהם המוקדמים, "זעם כנגד המכונה" וbiohazard, (אני לא חושב שהיו מבינים אם הייתי מתרגם את השם הזה) עשו את הקרוס אובר הזה בצורה של רוק שמושר בראפ, רובינסון והביזקיט ניסו לעשות דבר קצת שונה. הם פשוט לקחו היפ הופ סטנדרטי, והתחילו לפרק אותו לאט לאט... להכניס פה את מוסיקת הפתיחה של "תצפית" עם יעל דן, להכניס פה סקרצ´ים מורצים אחורנית דרך אפקט בתוך קופסת אפקטים משנות ה 80 שמיועדת לגיטרה באס בכלל, ומדי פעם התפרצויות דיסטורשן עוצמתיות שהיו מלוות בצווחותיו הכואבות של פרד דרסט (שאז עוד היה מגניב, והיה גם צורח). וכמו כן, אחד מהקאברים הראשונים שהיו בסגנון הזה. "מה? אתה רוצה שנעשה שיר של ג´ורג´ מייקל? מה אנחנו ילדים?" שאל אותו ווס בורלנד, אז הגיטריסט "תאמין לי" אמר רובינסון "זה יגניב ת´תחת". התוצאה עד היום היא אחד מהדברים המזוהים ביותר עם להקת הרוק המצליחה בעולם. vanilla ice - hard to swallow האמת עדיין לא שמעתי את הזיסק הזה, אבל תודו שזה די מגניב.... ואנילה אייס עושה Fאנק פטאל... כאילו... טוב לא משנה. כנראה שזה מגניב רק אותי. בקיצור, אם אתם רוצים לקנות דיסק של slipknot, amen, at the drive in, limp bizkit, soulfly, sepultura, glassjaw, cradle of thornes, korn, cold, machine head, manhole (tura satana) או אפילו vanilla ice תהפכו רגע את הדיסק, ותבדקו את שם המפיק... אם זה רוס רובינסון, תגשו לקופה ותשלמו, לכו הביתה שימו אוזניות, תכבו את האור ותתרכזו. כי רוב הסיכויים שזה הדיסק הכי טוב שלהם.

starless

New member
ANEN זה ניו מטאל?

המממממ ממה ששמעתי הם די פאנק רוק והמממממממ משין הד החדש די נחמד ממה ששמעתי ורוס מפיק גרוע וזהו

Sham 69

New member
AMEN פאנק רוק?!

ממש לא .. והאמת שממש אין לי מושג איך הגעת לזה ..

starless

New member
זמר עם קול חרא

טקסטים מחתרתיים= במיוחד קומה אמריקה שאומרת בקיצור שאמריקה זה חרא ונגינה בלי סולואים פשוט חירבוש המממממ בעצם זה יכול להיות גם ניו מטאל

theAMP

New member
וואו... נגינה בלי סולאים

איך אפשר לשמוע כזה דבר? (ציניות נוקבת, כמובן...)

Sham 69

New member
זה לא אומר שזה פאנק רוק

וממש אין לו קול של סולן פאנק רוק

starless

New member
Sham 69

זה היה בציניות כל ההודעה תסתכל טוב קשה לך עם ציניות אני יודע כשתגדל אולי זה יבוא לך לא משנה מה זה זה סתתם חרא טהור

Sham 69

New member
אהה .. טוב ..

זאת טעות הגיונית אבל .. אני לא מכיר אותך .. ואני לא יודע מה זה ציניות אצלך, ואין לי מושג איך ולפי מה אתה מגדיר סגנונות אז סביר להניח שיכול להיות שאני אטעה.

starless

New member
Sham

זה היה דוב נסיון להראות שסגנונות לא מחייבים להראות שמוסיקה היא טובה והוא דיי מנסה להראות את עצמו כפאנקיסט ולא כניו מטאל תכנס לאתרים שמאגדים רק פאנק ותראה שהם משויכים שם לפאנק פעם מצאתי אתר של פאנק והם הוזכרו כפאנק מטאל או כמושפעים מפאנק

Sham 69

New member
אממ בקשר לאתרים

גם אני נכנסתי כל מיני אתרי פאנק .. ואפילו יש אתרי פאנק שמכניסים את לינקין פארק ולימפ ביזקיט .. וסיסטם לתוך מאגרי הלהקות פאנק שלהם .. אבל אני חושב שהם מכניסים את הלהקות האלה למאגרים האלה כי אפשר להגיד שזה נחשב למוזיקה אלטרנטיבית .. ודיי אפשר לקשר בין כמה סגנונות פאנק לאלטרנטיבה

starless

New member
זהו שחשבתי שהם פאנק

והורדתי ובטקסטים הם מזכירים מישהו לא מצליח להזכר מי והם ממש גרועים שום מקוריות ,ויש להקת אמן שהיתה פאנק לא?

theAMP

New member
סליחה...

רוס הוא לא מפיק גרוע, הוא פשוט לא מפיק לטעמך ו/או לא עשה אף פעם משהו שאהבת או התחברת אליו, וזה מאד מאד לגיטימי...

Zed off

New member
גרוע מכך...

לפי מה שאני מבין ממך - רוס הוא אחד הגורמים שבגללו נפלה מוזיקת המטאל(האמיתית)

theAMP

New member
יאללה יאללה...

עוד פעם השטויות שלכם? מה שאני אומר פה זה שלדעתי הבנאדם גאון, ורציתי לחלוק את זה איתכם, בתקווה שאולי תדעו להעריך את זה. אני לא אכנס לויכוח האינפנטילי הזה מה זה מטאל, מה זה לא מטאל, כל אחד הדבר הזה הוא משהו אחר בשבילו. בשבילי זה משהו אחד, בשבילך זה משהו אחר. אתה לא מתקרב לשום דבר שכתבתי? אל תגיב

Zed off

New member
לא להגיב?

אז בשביל מה אני כאן? בכל מקרה... אני לא ממש מתקרב לדברים שרשמת...אולי קצת באין פליימס(החדשים) יש שילובים של ניו מטאל שאני מוכן לשמוע, אבל לא יותר מזה...

theAMP

New member
אתה יודע איפה הבעיה איתך?

"מוכן לשמוע"... כפרה עליך, כל הכבוד לך שאתה מוכן לשמוע את החומר שלהם... אתה באמת עושה להם את הקריירה. לב זהב... מה הקטע הזה? יש אשכרה דברים שאתה לא מוכן אפילו לשקול לשמוע?!?!? איך אפשר לחיות ככה? איך אתה יכול לשפוט להקות ככה, אם אתה אפילו לא מוכן לשמוע שיר אחד שלהם? איזו מן חוצפה יש לך להביע את דעתך על להקה, כשאתה בעצם "מסרב" לשמוע אותה?!?!?!?!!?!??!?!?!?!?!?!??!?! אני אומר לכם, אני אולי צורה נחותה יותר של אבולוציה ממך, אבל אני ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש לא מבין את דרך החיים שלך....

Zed off

New member
הטיפשות פשוט נוטפת ממך...

התכוונתי ש - ששמעתי את זה כבר ואני לא מוכן לשמוע את זה יותר...וחוץ מזה נגיד ואתה לא אוהב ז´אנר מסויים נגיד פאוור מטאל, ואני ימליץ לך על להקת פאוור, אתה יודע שכבר שמעת את הסגנון הזה ואתה לא מי יודע מה אוהב אותו, ולכן אתה תגיד לעצמך שאין לך טעם לשמוע אותם...לא?

theAMP

New member
תסתום ת´פה שלך

אתה לא מכיר אותי, אין לך שום זכות להגיד שאני טיפש, אבל זה לא ממש משנה לך, נכון? בכל מקרה, אני לא שופט לפי סגנון, אני שופט כל להקה בנפרד... זה כמובן בגלל שאעני כל כך טיפש, שאני חושב שכל אחד מהמוסיקאים בעולם ירצה להיות אינדיבידואליסט ולהביא את המטען האישי שלו לתוך המוסיקה. כמה מטומטם אפשר להיות באמת... אוף... נמאס לי להיות כל כך טיפש וסגור... אה, לא, רגע... זה אתה...

למעלה