אולי תוכלו לעזור?

אולי תוכלו לעזור?

מצאתי תיאור של תהליך "מדעי" כלשהו בכתביו של תומאס מאן (דוקטור פאוסטוס, פרק 4 ע"מ 22-23). אני סקרנית מאוד לדעת מהי ולא הצלחתי להעלות שום השערה מה יכול להיות הדבר! אולי מישהו מכם ידע את התשובה? הפרק עוסק באביו של הגיבור שמתפעל מהדימיון בין עולם החומר לעולם החי. "עד כמה מדהים הוא האופן שבו שוכנות שתי הממלכות זו בתוך זו לימדה אותנו "הטיפה אוכלת", שאבא לוורקין הגיש לה את ארוחתה לעינינו יותר מפעם אחת. טיפה, ממה שלא תהיה עשויה, מפארפין, משמן אתרי- אינני זוכר עוד בוודאות ממה היתה עשויה זו, דומני שמכלורופורם- טיפה , אני אומר, איננה בעל-חיים, גם לא מסוג פרמטיבי ביותר, אפילו לא אמבה, אינך מניח שהיא מרגישה תיאבון להכנסי לקרבה מזון, שהיא יודעת לשמור לעצמה את הראוי- למאכל ולדחות את הבלתי-ראוי-למאכל. אבל הטיפה שלנו עשתה את הדבר הזה בדיוק. היא ריחפה מבודדת בכוס מים שיונתן החדירה לתוכו, כנראה , בטפטפת עדינה. מה שעשה עכשיו היה כלהלן. הוא נטל בין חודיו ש ל מלקט קיסם-זכוכית זעיר, למעשה, רק סיב דקיק של זכוכית, שאותו משח בלכה מזוקקת, והוליכו לקרבת הטיפה. היה זה כל אשר עשה, את השאר עשתה הטיפה. היא הזקיפה על פניה גבשושית קטנה, משהו בדומה לבליטת הפריה שעל -פני ביצית, שבעדה היא קלטה לתוכה את הקיסם לאורכו. תוף כדי כך היא מתחה והאריכה את עצמה, כשהיא לובשת צורת אגס, כדי להקיף את טרפה בשלמותו בלי שיבצבץ מתוכה בקצותיו, והתחילה, אני מוכן להישבע על כף בפני כל אחד בהן-צדקי, תוך, תוך שהיא חוזרת ומתעגלת בהדרגה, לובשת תחילה צורת ביצה , לאכול את מעטה הלכה מעל קיסם הזכוכית ולפזרו בגופה הזעיר. משהשלימה זאת וחזרה לצורתה הכדורית, היא הסיעה את כלי-ההגשה המלוקק למשעי לרוחב גופה אל היקפה ופלטה אותו חזרה אל המים." אשמח אם תעזרו! זה מסקרן מאוד, תהליך אחד נוסף באותו הפרק מתאר צמיחת גבישים. אלה .

p019

New member
לא מקירה את זה

אבל זה כן מדגיש את מה שכתבה נצנץ כי יש לנו נטיה "להאניש" ולתרגם התרחשויות סביבנו לרצון ומחשבה. גם לדברים אכי בסיסים - כמו טיפה.

זה בסדר , גיליתי מה זה היה :)

התנהגות של חומרים הידרופוביים במים :) ... אבל תודה שניסית לענות.

למעלה