אולי תוכלו לעזור לי...

• פותח הנושא noamm
  • פורסם בתאריך

noamm

New member
אולי תוכלו לעזור לי...

אני לא יודע אם זה המקום אבל ננסה. איך יכולים לעזור לאדם שיש לו בעיות עם זמנים? תודה מראש.

tlingit

New member
../images/Emo133.gif

הי noamm
תוכל לתת דוגמה או שתיים למה אתה מתכוון?

בעיות עם זמנים

האימון בהחלט יכול לעזור בתחום זה, כמובן - בהנחת מחוייבותו של המתאמן לתהליך. השאלה המקדימה היא - מהי הבעייה עם הזמנים? האם זו תופעת הדחיינות, קרי - נטייה לדחות דברים לאיזשהוא "מחר" לא ברור או בעייה לעמוד בזמנים, כמו איחורים וכו'. במקרה הראשון ישנן מספר דרכים שיכולים להיות לעזר: 1. נסה להגדיר בכל יום זמן מסויים (ולו קצר ביותר) שנועד להתמודדות עם המשימה. שוב - ההגדרה חייבת להיות דרך זמן, ולא דרך יעד משימתי. למשל, תחליט שכל יום אתה עוסק בעניין כחצי שעה. עצם ההתמודדות עם המשימה, תייצר מוטיבציה להמשיך. 2. במקום לחשוב על התוצאה הסופית אותה רוצים להשיג, תתחיל לחשוב בצעדים קטנים. פרק את המשימה למשימות משנה. ההתמודדות אז תראה הרבה פחות מפחידה. 3. תחשוב על התוצאה הסופית. תגדיר אותה, תן לה שם. צייר את התועלות שלך ממנה. שים על שולחן העבודה שלך כתזכיר. בכל פעם שתביט בכך, זה יגביר את המחוייבות שלך להשלמת המשימה. במקרה של איחורים ואי עמידה בזמנים, יש להתאים את הפתרון למערכת הערכים שלך, ולדוגמאות ממחישות של המצב. למשל - אם האיחורים מופיעים רק בבוקר, וזאת עקב הנטייה להשכמה מאוחרת, ושינה טובה אצלך זה ערך מרכזי, באימון ננסה, במקום להתמודד עם החסם - לעקוף אותו. למשל - להשיג את אותה תוצאה בדרכים אחרות כמו להתחיל לעבוד מאוחר יותר, או - לגשת לקורסים בשעות אחרות וכו'. בכל מקרה, הפיתרון חייב לבוא ממך, תוך התאמת הצרכים שלך לדפוסי ההתנהגות. בברכה, דודי צמח

isaacm

New member
בהחלט ייתכן

יש הרבה דרכים לעזור למי שיש בעיה עם זמנים. בעצם, הרבה כמעט כמו אלה שיש להם בעיה עם זמנים. תרצה אולי לשתף קצת יותר? למשל, תסביר למה אתה מתכוון? בעיה כי אין לו זמן? בעיה כי הוא הופך את היום ללילה ולילה ליום? בעיה עם עמידה בזמנים? בעיה לקיים פעילויות בכפוף ללוח זמנים? תעזור לנו לעזור לך
איציק

noamm

New member
המון תודה לכולכם..

הבעיה היא "מריחת" זמן ואיחורים הבעיה שמפריעה לי יותר היות ואני לא שואל עלי היא בעית האיחורים יכול להיות מצב שנקבעה שעה לפגישה ולמרות שיש המון זמן להתכונן אליה . ההתכוננות תדחה כמעט עד לזמן לא הגיוני שלא יספיק. כאילו אצלי יש מין "מחשב" פנימי שאני יודע להעריך כמה זמן לוקח לי פעולות פשוטות כמו להתלבש,להגיע לאיזה מקום אני יודע להעריך את זה טוב. ואצלה(כן זאת היא) כאילו אין את זה... הזמן חולף לו ושהיא תסיים..היא תסיים. שוב המון תודה על כל עזרה קטנה/גדולה. למרות שאני יודע שלהרגיל אדם למשהו שונה זה מאוד קשה... מקצוע מאתגר יש לכם. ואם אני כבר שואל על המקצוע . אנשים שעוסקים בזה רובם באים מתחום הפסיכולוגיה או לא דווקה?

isaacm

New member
הדבר הראשון שחייב

להתקיים הוא שיפריע לה העובדה שהיא מאחרת. אם מה שהיא עושה חשוב לה יותר מהסיכוי לאחר, לא יהיה שינוי, כי אין סיבה אמיתית לעשות שינוי. מה אתה אומר? חושב שזה יכול להפריע לה מספיק? תזכור דבר אחד: כשאתה מלחיץ אותה (אם אתה מנסה) זה לא משהו אמיתי. זה משהו לא נעים שאתה מייצר. מה אתה אומר? איציק

כאדם דייקן מאוד יכולה

להזדהות ולספר עד כמה זה מתסכל. אבל חשוב להבין שמה שעבורנו נתפס כסוג של זלזול הוא לא בהכרח כזה. כיום יודעים שנטיה כרונית זו מקושרת לעיתים לכל מיני סוגים של הפרעות קשת (יש הרי ספקטרום עצום). בכל מקרה, שינוי חייב להתחיל בה. רק היא זו שיכולה להתחיל את הצעד הזה. לך לא נותר בינתיים אלא לתרגל את שרירי הסבלנות שלך ולנסות להסביר לה כמה זה קשה לך. בהצלחה,

"מחשב פנימי"

לכולנו יש אותו, אבל לא כולנו משתמשים בו
יכול להיות שבבסיס ההימרחות עומדות אמונות פנימיות כגון "אין צורך למהר" או "אנשים דקינינם הם נוקשים" או תפישת עולם מסויימת או כל דבר אחר. באימון אפשר לראות איזה דברים נמצאים שם, שגורמים לכך שהיא תאחר.

יש הרבה כלים

שמתוכם בוחרים את אלה שהיא הכי מתחברת אליהם, לדעתי. להערכתי, אחד הכלים החשובים ביותר עבורה הוא תכנון ותיעדוף, זוה עוד הרבה לפני סידור לו"ז בצורה שהיא תספיק אותו. ראוי לבדוק מה חשוב לה באמת, איזה סדרי עדיפויות היא נותנת ואולי אפילו לשקף לה את הצד השני, איך זה מתקבל. כשמפרקים כל משימה ומסתכלים עליה בנפרד, לעיתים מתגלה שבכלל לא צריך לעשות אותה, שאפשר להעביר אותה למישהו אחר תמורת תשלום או שאין ברירה וצריך לשבץ אותה בלו"ז. ואז מין הראוי לעשות אבחנה בין "אבנים" (דברים חשובים שיש לקבוע בלו"ז ולא לזוז מהם), "חצץ" (דברים שיכולים לזוז אבל חייבים להיות משובצים) ו"חול" (שוטף). כאן עומדים לרשותנו מודלים שעוזרים להבחין בין חשוב לדחוף, טכניקות לניהול זמן וכדומה. כשיש את כל הכלים ביד, מחלטים מה לעשות עם כל משימה, ואז גם אפשר לקבוע אבני דרך בכיוון השלמת המשימה. אם ניקח כדוגמא העברת פרזנטציה בעוד שבועיים, אציב כיעד הגשת ראשי פרקים בעוד יומיים, הגשת דראפט ראשון למצגת בעוד ארבעה ימים, הכנת הפרזנטציה על פי שלד קבוע מראש לעוד שבוע, חזרה ראשונה לעוד שבוע יומיים, תיקון אחרי יום, חזרה גנראלית- עוד יום קדימה ואז מוכנים לפרזנטציה בזמן ואחרי אימון. ושוב- דבר ראשון- מה חשוב לה באמת, מהם סדרי העדיפות שלה - ומכאן להתקדם.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
שווה לבדוק אם יש הפרעת קשב ברקע

כמו שציינה גימלית, איחורים ובעיות בניהול זמן מאוד אופייניות להפרעת קשב. שווה לכם לקרוא על זה קצת (יש פורום מצויין בתפוז עם הרבה קישורים ומידע) ולראות אם זה מתקשר לעוד דברים. אם כן, אפשר לעשות אבחון כדי לדעת בוודאות. אם זה בכיוון, אפשר להעזר במאמן שמתמחה בנושא הפרעות קשב. כאן יש רשימה של סימנים מאפיינים.

כלים מעשיים

בוקר טוב noamm, אני מצרפת קישור ובו כלים מעשיים שיטתיים לעזור בהקשר זה, כמובן שיש לבחון מאין נובע הקושי, אולם אלה כמה כלים שיכולים לעזור לרוב האנשים. http://www.niv.org.il/23975/ניהול_זמן_בעסק_ובחיים_מאת_הילה_הדר בהצלחה, הילה הדר מכון קשת אימון לאיזון חיים - עבודה, עיסקי וטיפוח הזוגיות

גלעד63

New member
לחשוב מחוץ לקופסא

בוא נגיד את זה ישירות - האופן שבו אתה מנתח ומפענח את מהלך העניינים תוקע אותך לתוך מבוי סתום. היא מאחרת, מפריע לך שהיא מאחרת, באופן אוטומטי אתה מניח שיש כאן "בעיה" ושה"בעיה" היא אצלה. עכשיו נקלעת למצב שבו שלוות הנפש שלך תלויה בפתרון הבעיה של מישהו אחר. אבל אין לנו את המנדט לפתור בעיות של אנשים אחרים - רק את הבעיות שלנו. עד שלא תבין שהבעיה שיש לטפל בה היא שלך, לא שלה (נשמע שהיא בהחלט מרוצה מהמצב הקיים), ושהטיפול בה צריך להתחיל ממך, לא ממנה לא תוכל, לדעתי, להתקדם. בהצלחה, גלעד

למעלה