אולי תוכלו לעזור לי

אולי תוכלו לעזור לי

אני מחפשת מידע בקשר לאוטיסטים, בתחום של תפיסת העולם שלהם, לא מבחינה רגשית, אלא מבחינה חושית יותר, אם החושים שלהם עובדים אחרת, (פיצוח קודים, ראייה של דברים שלא תמיד שמים לב אליהם וכו') אני אודה לכם אם תעזרו לי בקישורים או במידע [email protected] תודה רבה!!

אתי ארד1

New member
תפיסת העולם של אוטיסטים

יש לנו היום מידע על תפיסת העולם של אוטיסטים ממקור ראשון. כלומר, אוטיסטים בוגרים עם תפקוד גבוה שמספרים איך הם תופסים את העולם.מה שמעניין באמת אלו התאורים שלהם לגבי התפיסה החושית. חלקם פרסמו ספרים המתארים מצבים שונים וכמה הם קולטים בחושים שלהם אחרת מאיתנו. דונה וויליאמס פחרסמה בעיברית שני ספרים שהם אוטוביוגרפיה, הראשון נקרא אף אחד בשום מקום. טמפל גרנדין, גם היא אוטיסטית בוגרת, פרסמה ספרים, באנגלית ויש גם תאורים של גי'ם סינקלר. דוגמאות לתפיסה חושית שונה הם - תחושת כאב ויזואלי ביצירת קשר עין, ראיית ריצודים משמעותיים בתאורה של פלורסנט מה שהופך אותה לבלתי נסבלת. קליטה של גירוי בצורה מקוטעת ולא רציפה, כך בהקשבה לדברי משהו, הדברים פתאום נקטעים ואז ממשיכים מנקודה אחרת, אין רצף בקליטה שמיעתית. תאורים נוספים הם חוסר יכולת ליצור תפיסה שלמה של אדם מהפרטים שלו, שלומר יכולת לקלוט ולהתמקד בפרט מסויים שמיצג את האדם, כמו בגד, ואם הפרט משתנה, צריך להתארגן מחדש על מנת להבין שזהו אותו אדם. חוסר יכולת לקלוט במקביל במספר ערוצים, כך שמיע וראייה. גירויי המיעד לערוץ חושי מסויים- ויזואלי, כמו אורות חזקים, נקלט בערוץ אחר - שמיעתי. אתי ארד מרפאה בעיסוק

יש הבדלים ניכרים בין אוטיסטים שונים

ולכן אתן כמה קישורים בהמשך למידע של אתי. יש כמובן הבדלים בולטים בין ילדים ובוגרים שונים. אחת התיאוריות המוכרות מדברת על אלברט איינשטיין כעל אוטיסט, אך לדעתי הוא היה מקסימום אספרגר. באופן כללי גאונות ואוטיזם אינו נושא חדש והוא נחקר הרבה דרך מקרי הסוואנטים- שעליהם יש תיעוד רב גם באינטרנט. אותם אוטיסטים שפיתחו יכולות יוצאות דופן בתחומים ספציפיים. קיים גם אלמנט של התנהגות אובססיבית בחלק מהאוטיסטים וכאשר יש להם עניין מסויים הם מסוגלים להתמקד וללמוד עליו בלי סוף. דונה וויליאמס וטמפל גרנדין הוזכרו כאן ע"י אתי ואני נותנת קישורים. טמפל מפורסמת ומרצה בעולם על קליטת הנעשה סביבה דרך תמונות ועל הרגישויות התחושתיות שלה. עוד בוגרת אוטיסטית חשובה- ששכחתי את שמה- לצערי- תיעדה את כל הנושא של הרגישויות הראייתיות בספרות שהוציאה- מי זוכר? יש הרבה מקרים המתעדים יכולות גבוהות יותר של המוח הימני באוטיסטים. לעומת מוח שמאלי- האחראי על שפה ודיבור, הבנת תווים ומתמטיקה, מוח ימני קשור יותר לתפיסה וחשיבה כוללנית, מוזיקה, תפיסה מרחבית, אמנות ועוד. רבים מהילדים לומדים טוב יותר דרך תמונות והערוץ הוויזואלי פנוי יותר ללמידה מאשר הערוץ השמיעתי. למידה דרך התנסויות חושיות חשובה אצל הרבה ילדים, כי היא נותנת להם משמעות למילים ולכן שיטת מילר עובדת יפה כל-כך. יש כמובן עוד הרבה מידע- אך תוכלי למצוא זאת בקלות באינטרנט, גם מבלי לקנות ספרות בנושא.

למעלה