אולי תוכלו לעזור לי... :)

אולי תוכלו לעזור לי... :)

אמנם כבר החלטתי מה אני ארצה ללמוד.. וגם עשיתי את המבדק שלכם פה בנט..אבל למרות זאת בעייתי היא אחרת: אני כבר לא יודעת מה לעשות!!! ב-22 לחודש אהיה בת 21 וב-1 לספט' אהיה משוחררת שנה.. בקיצר, נרשמתי למנהל עסקים...עוד דילמה שפתרתי כשהחלטתי מה אני אלמד, כי לדעתי בארץ ללמוד מקצוע זה קצת בעיה... בכל מקרה, נרשמתי, התקבלתי ועכשיו מופיעה בפני דילמה ואשמח אם תעזרו לי בדעותיכם או על סמך נסיונכם: אגב, כבר שמעתי הרבה דיעות ולמרות זאת אני כותבת גם כאן :) בכל השנה הזו עבדתי והחתמתי..לא עשיתי שום דבר מיוחד כמו טיול שאותו אני מאוד רוצה לעשות והאמת שכבר ביטלתי שניים בגלל שמי שהיה אמור לטוס איתי בסוף לא יכל.. כרגע אני נמצאת במצב שאני אמורה להתחיל ללמוד למרות שאינני רוצה ולא בלב שלם אך הדילמה היא (הגענו לעיקר חבר'ה :) ): מה אני אעשה שנה שלמה?!?!?!?!? אמלצר? אעבוד? אחתים? אשב בבית? אני לא רוצה להרגיש כאילו בזבזתי שנה לחינם, למרות שאני צעירה ואפילו כשהייתי במפגש היכרות הייתי הכי צעירה... אני יודעת שמתישהו ייצא לי לטוס בשנה הזו השאלה כמה,עם מי ומתי.. אוף, מה אתם אומרים?? אפילו ת'מקדמה לא שילמתי ואני אמורה עד מחרתיים לשלם אם לא..חחחחח..מבטלים לי ת'הרשמה...אך אם אני כותבת פקס יכולים להעביר ת'הרשמה שלי לשנה הבאה...(לא הזכרתי את זה שאני צריכה להתכונן למבחנים שאמורים להיות לי עד סוף החודש...רענון..).. מה לעשות? לבטל או ללמוד? המשך יום טוב, מחכה לתגובותיכם...

אל תיבהלי מהאתגר שלפניך- את חותמת

אם אני מבין נכון חשק גדול ללימודים אין לך, אבל מאידך גם אין לך תוכנית אלטרנטיבית ברורה. אם זה נובע מהתחושה שפספסת את "הטיול הגדול", הייתי אומר שכיון שבשלב זה אין תוכנית מוגדרת ואין עם מי וכו', התחילי בלימודים. אם יסתדר לנסוע, תמיד ניתן גם לעשות הפסקה של שנה או סמסטר בלימודים (תלוי במוסד בו תלמדי) , לנסוע לטיול ולחזור ללימודים. אז אל תיבהלי מהאתגר שלפניך- ואין פה גם התחיבות שאין ממנה דרך חזרה.

זו כן התחייבות בצורה כלשהי..

כי אם אתחיל ללמוד= לא אוכל לקחת ת'צמי וללכת אם מישהו יחליט סוף, סוף שהוא טס. זה החלון שאני בעצם לא רוצה לסגור. לא נבהלת מהלימודים, בכלל לא.. "טיול גדול"-זה לא כ"כ טיול כמו נסיון שהייה.. התחלת חיים אחרים...במקרה אחד ובמקרה אחר- כן, איזה טיול של חודשיים - שלושה לערך. נכון, כרגע שום דבר לא מוגדר ואין לי תשובות זה בעצם מה שמטריד אותי, אז ללכת ללמוד בלי להיות שלמה עם זה ואח"כ להפסיק באמצע? לא חבל על הכסף?!

greenguy2002

New member
נראה לי שאני הולך לבלבל אותך טיפה..

אמרת שהחלטת מה את רוצה ללמוד, אבל תשאלי את עצמך אם זה באמת מה שאת רוצה לעשות בחיים, אם זה באמת מה שאת אוהבת? היית בדילמה עם עצמך, לא היית סגורה על המקצוע שלך, עשית מבדקים למיניהם, אנשים אחרים המליצו לך על מנהל עסקים כמקצוע שמתאים לך, לדעתך ככה בוחרים מקצוע לחיים? לדעתי הטיול לויתרת עליו יכול לספק לך קצת יותר זמן לחשוב כדי להחליט מה את באמת רוצה לעשות בחיים! להתבגר, לקחת את הכיוון. את לא צריכה למהר לשום מקום, אף אחד לא רודף אותך, ואף שנה מבחינתך לא תהייה מבוזבזת. את חייבת להתחיל ללמוד משהו שאת אוהבת, ומשהו שאת רוצה לעשות בעתיד, ולא להתחיל ללמוד משהו כי חייבים ללמוד משהו, ומנהל עסקים נראה מתאים. בקשר למנהל עסקים, אומרים שזה תואר טוב ופותח אפשרויות חדשות אם יש לך כבר השכלה בתחום אחר, אבל בפני עצמו זה לא תואר שמעניק כל כך הרבה אפשרויות. צריך לדעת לנהל, אבל צריך לדעת גם מה מנהלים, וכאן בא התואר האחר... אל תלחצי, קחי את הזמן שלך ותגיעי להחלטה שלמה עם עצמך בקשר לעתיד שלך! את מאוד צעירה(צעירה ממני ב-9 חודשים שלמים!!!...
) וחבל שהחלטות כאלה יתקבלו מלחץ של "אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי"... בהצלחה!

למעלה