אולי תוכלו לעזור לי?

אולי תוכלו לעזור לי?

הילדה שלי היא עוד מעט בת 4. היא מאד אוהבת לתזז ממקום למקום, בלי מנוחה, לדבר הרבה, לשאול מליון שאלות ולנסות אותנו די הרבה. אמרו לי שבגיל כזה ההיפראקטיביות היא דבר טבעי. באיזה גיל זה אמור להיפסק? כי אני כבר תשושה מרוב תיזוזים.

לאה_מ

New member
זה, כמו הרבה דברים אחרים, תלוי בילד

באופי שלה, בחיוניות שלה. אבל יש לי הצעה בשבילך - צאו החוצה כמה שיותר. קחי אותה לים (מקום מעולה לרוץ בו לאן שהיא רק רוצה, ואת לא חייבת לתזז כל הזמן), לפארק, לגינה, לחברים, למשחקיה וכו´. בגיל הזה הם גם נפגשים כבר עם חברים לבד (כלומר, ללא תיווך של ההורים), ובהחלט אפשר שפעמיים בשבוע היא תפגש עם חבר או חברה והם יעסיקו זה את זה.

לאה_מ

New member
לגבי "זמן איכות"

(אני שונאת את המושג הזה): אני מבינה שאת שואלת לגבי בילוי של הילדה עם חברים/חברות שלה. מה זאת אומרת, האם זה "זמן איכות"? אם היא הולכת לחברה ואת נשארת בבית, אין ספק שזה לא "זמן איכות". אז מה? זה הופך את זה לפעילות בלתי רצויה? הרי הילדה רוצה לשחק עם חברים. לא צריך להיות כל הזמן כבולים להורים בשם איזה "זמן איכות". בלי להטיף מוסר, אולי הסיבה שאת מרגישה מותשת היא שאת חושבת שכל הזמן יש לך איזו חובה לבלות איתה "זמן איכות"? אז אם כן, לילדה בת 4 בהחלט מותר (ורצוי, אם היא רוצה) להפגש עם חברים גם בלי אמא, מותר לה להעסיק את עצמה לבד בלי שאמא שלה תרגיש אשמה, מותר לעשות דברים "ליד" אמא (כמו לצייר בזמן שאמא מקפלת כביסה) ולהשתתף בפעילויות של הבית מבלי שיגרע "זמן האיכות" הקדוש... וכל אלה מומלצים גם מגיל הרבה יותר צעיר. אחרת - מה תעשי כשיהיו לך 3-4-5-6 ילדים???

תודה מתוקה

מדברייך למדתי המון, יו פתאום אני מרגישה הקלה. לגבי "זמן האיכות" התכוונתי שאם אמא עובדת 9 שעות ולעיתים רחוקות גם 10 שע´, האם אינה צריכה לפנות לפחות שעה ביום כדי להיות עם בתה? לגבי חברים/ות, יש כאן קצת בעיה. היא נמצאת בגן פרטי שלשם באים מכל קצוות הארץ. מעטים הם הנמצאים באיזור שלי. אבל אני משתדלת מאד להוציא אותה לגן שעשועים ולמקומות בהם יש ילדים. ולגבי עוד ילדים - אני מאד מקווה שיהיה לי לפחות עוד ילד אחד.

לאה_מ

New member
אני אענה לך בתור אמא שעובדת 9 שעות

ביום, ולפיכך נמצאת מחוץ לבית כמעט 10 שעות ביום, ויש לה 3 ילדים: אני מפנה הרבה יותר משעה ביום כדי להיות עם הילדים. למעשה, מהרגע שאני חוזרת מהעבודה אני בעיקר שלהם. בעיקר, אבל לא רק. ושלהם, לאו דוקא של אחד מהם. אני מגיעה הביתה בשעה 16:30, והילדים הולכים לישון בסביבות 21:30-22:00, כך שזה מותיר לנו כ-5 שעות ביחד. אני מאד משתדלת לא לעשות בשעות האלה דברים לא הכרחיים (כמו עבודות בית... טוב, נו, את זה אני משתדלת לא לעשות בשום שעה
), וברוב הימים יש לנו תכניות לבילוי אחר הצהרים (ים, גינה, חברים, פארק, ים, טיול קטן, משחקיה, סרט, בישולים משותפים, ים כבר אמרתי?
), אבל לבילוי הזה בא רק מי שרוצה להצטרף (וזה אומר, אורי תמיד, שירה לרוב ועומר לפעמים). השהות המשותפת שלנו כוללת גם הכנת ארוחת ערב (הם מוזמנים להצטרף אלי בהכנה, אבל לא תמיד רוצים), סידורים הכרחיים (כמו דואר, הסעות לחוגים, קניות דחופות). יש כמובן אמבטיה משותפת (של הילדים, כמובן) מדי יום, וסיפור (אני קוראת סיפור בהמשכים לעומר ושירה, וסיפור נוסף לאורי). עומר עכשיו הרבה פעמים מעדיף להזמין חבר או ללכת לחבר מאשר להצטרף אלינו. זו העדפה שלו ואני מכבדת אותה. פעם בשבוע עומר ואני עושים הליכה רגלית משותפת בערב, וזה זמן נטו של שנינו, ולפעמים הוא נשאר ער מאוחר ויוצא לנו לשוחח או לעשות משהו ביחד. אם ניקח את הגדרת "זמן האיכות" יוצא שיש לי בשבוע הרבה "זמן איכות" עם אורי, פחות "זמן איכות" עם שירה, ודי מעט "זמן איכות" עם עומר, ובכל זאת אני מרגישה שאני מבלה לא מעט זמן עם הילדים שלי. מבינה?

התשובות שלך תמיד במקום - אבל -

הבילויים שלי עם הילדה מתחילים בשעה 5 אחה"צ כשאני מוציאה אותה מהגן, לפעמים הולכת לגן שעשועים, לפעמים לקניון ולרוב אנחנו באות הביתה (בעיקר כשאני מותשת מעבודה) - היא צופה בטלויזיה ואני הולכת לנוח. אני מרגישה שזה לא בסדר, אבל לא יכולה לעצור את זה. לים אני לא יכולה ללכת כי זה כרוך בנסיעה ארוכה באוטובוס, לא משתלם לי. לגבי בישולים (טוב, נו, היא עדיין קטנה בשביל זה אבל..), היא עושה הרבה "תורניות" במטבח - "היום אני תורנית" היא אומרת לי ומתחילה לערוך את השולחן. יש לך אולי איזה "תרופה לעייפות" ביחס לבילוי עם בתי, כיצד אני יכולה להשתפר על מנת לתת לה את מה שלא קיבלה במשך היום. ונ.ב. כל הכבוד לך על השקעתך בילדייך -לא קל לגדל 3 ילדים (יש לי הרבה מה ללמוד ממך).

לאה_מ

New member
אני גיליתי שכשאני נשארת בבית אחה"צ

אני הרבה יותר עייפה והרבה פחות נמרצת, ויש לי פחות חשק לעשות דברים. לכן אני עושה תכניות מחוץ לבית כל יום. בעיקר בקיץ. אני כנראה יותר ניידת ממך, כי יש לי מכונית, אבל זה בכל מקרה דורש קצת השקעה בנסיעות (ואז עושה את החיים הרבה יותר קלים). אני לא יודעת איפה את גרה, אבל אם הים לא מאד רחוק ממך, את יכולה לקבוע עם חברה עם רכב שתאסוף אותך בדרך. הקניון אצלנו זה בכלל לא אופציה לבילויים (אלא אם כן הולכים לסרט), כי אני שונאת קניונים, והצפיפות שם עושה לי רע, וגם הצורך להסכים מראש על מה קונים ומה לא קונים - סתם מכונה לבזבוז כספים בעיני. אבל פגישה עם חברים זה תמיד כיף (אפילו אם זה בבית שלכם או שלהם, או סתם בגינה מול הבית). והבת שלך ממש לא קטנה לבישולים משותפים! אתן יכולות להכין יחד עוגיות, כדורי שוקולד, עוגה, פשטידה, פסטה, לחם, פיצה - לא תאמיני כמה שזה כיף, ואפילו יש תוצרת מועילה! לדעתי שווה לך לנסות לעשות תכניות מחוץ לבית אחרי הצהרים. תתחילי פשוט לקבוע עם חברות. אני אישית גיליתי שזה הרבה יותר כיף וממריץ מאשר לחזור הביתה (למען האמת, די חבל על ההשקעה ההיסטרית שעשינו בשיפוץ הדירה שלנו בהתחשב בכמות הזמן שאנחנו מבלים בה
).

אפרתש

New member
בתור אמא עייפה -

גם אני עייפה, כך שאני מבינה את בעייתך. א. תבדקי אולי אפשר לעשות משהו כנגד העייפות. ויטמין B12, ברזל, ... ב. אם אין לי כוח, אז אני יושבת/שוכבת איתה מול הטלויזיה. לפעמים היא נהנית להתרפק עלי ואז שתינו נחות (וקיבלתי אישור שזה נקרא זמן איכות
), לפעמים היא משחקת לידי. ג. גיליתי שכשאני נפגשת עם חברות, אז יש לי יותר כוח. אולי עצם השינוי והחידוש. ד. תנצלי את השכנים ... יש לי שתי שכנות נפלאות, שכשאני מבקרת אותן אני יושבת ןובוהה באויר, והן או הילדים הגדולים שלהן מעסיקים את הקטנים. (אני משלמת בביקורי תגמולים מפעם לפעם, אבל זה מתשלם).

כרמית מ.

New member
גם אני כמו לאה

כשמגיעים הביתה, יש מן נפילת מתח, ובמיוחד בגיל שהילדים כבר לא זקוקים לי בכל רגע (ובכל זאת לא עצמאיים לחלוטין ומדי פעם זקוקים לעזרה או השגחה) גיליתי שממש קשה לי לא להרדם להם כשאנחנו בבית (וזה אחד הדברים הכי מעצבנים שיש, שאבאמא נרדמים לך באמצע. מנסיון. אני מאד לא רוצה שזה יהיה ככה אצלנו). לכן, אני משתדלת להשאר בחוץ כמה שיותר: בגן שעשועים, בספרייה (מזגן!) בריכה, סתם בחוץ, באורווה, או אצל חברים. בדרך כלל עד שאנחנו מגיעים הביתה מהגן, נשאר להם קצת זמן למשחק עצמאי מקלחת ואז הולכים לארוחת ערב (אנחנו בקיבוץ), שם אוכלים ומשחקים קצת בתוך חדר האוכל - וחוזרים הביתה לישון.

אורווה?

אני מתה לחיים כאלה, ללכת לרכב על סוסים, פינות חי, קיבוץ. אבל לצערי, אין לי. אם היה לי רכב, תאמינו לי שכל יום, אבל כל יום הייתי מחפשת ריגוש אחר עם הילדה. כמו למשל: ללכת לים, לפינות חי ועוד. בכל אופן, תודה לכולכם על העצות הנפלאות.

לאה_מ

New member
אל תחכי שיהיה לך רכב...

אני זוכרת הודעה שלך מאתמול או שלשום לגבי פעילות נחמדה של איסוף עלים והדבקות - אז אפשר לעשות דברים כיפיים גם בסביבה הקרובה.

נעה גל

New member
אני אגיד לך מה אקל עלי -

גם אני מאלה שמתעייפים בבית אחה"צ (וכל זה בלי שאני עובדת...) ואני גם גרועה בשליפת פתרונות של "מה נעשה היום אחה"צ", אז סידרתי לי מערכת קבועה של עיסוקים: ביום ראשון - הולכים לים ביום שני - חברה של אורן באה אלינו, או אורן הולכת אליה ביום שלישי - דני חוזר מוקדם מהעבודה, אז עושים משהו יחד. ביום רביעי- אני נפגשת עם חברות שלי והילדים שלהם, או עם אחותי ביום חמישי - אנחנו קבוע אצל חמי וחמותי בגלל שהלו"ז קבוע ירד ממני "הלחץ" למצוא פעילות לכל יום.

מירי,

New member
אל "תתלי" באוטו.

לנו יש רכב פחות משנה , גם לפני כן עם שני ילדים קטנים (4.5 , 2.5) יצאנו המון מהבית , אפילו סתם למגרש המישחקים עם דלי וכף!

למעלה