אולי תוכלו לעזור לי?

אונגה

New member
אולי תוכלו לעזור לי?

שלום! אפתח בהקדמה הרגילה, של אני לא בטוחה שזה המקום, אם לא אז אולי תוכלו להפנות אותי למקום מתאים יותר, ובלי לבזבז יותר מדי זמן אגיע לעניין - משחקי 1993, כמו פטפט (Putt-Putt) ומה שתורגם לעברית "דובון בלון" (Fatty Bear's Birthday Surprise היה המוכר מבין המשחקים) - איך... איך אפשר היום לפתח משחק כזה? איפה אני מתחילה? מה אני צריכה ללמוד ובמה אני צריכה להשתמש? ואם זה בכלל אפשרי!...? תודה רבה שנה טובה

אונגה

New member
בעבר התחלתי ללמוד C++,

בסיס לגמרי, וזה די היה מזמן. אין לי שום בעיה של למידה או מוטיבציה, הבעיה העיקרית היא שאני ממש לא יודעת מאיפה להתחיל. איזו שפה אני צריכה ללמוד? תודה

somebodddy

New member
קודם כל - מה הכיוון שלך?

את רוצה להכין רק משחקי הרפתקאה-פאזל, או שרק במקרה הבאת שתי דוגמאות מהז`אנר?

אונגה

New member
בעצם,

אני מתעניינת יותר באנימציה שמלווה את המשחקים מאשר תכנות המשחקים עצמם. כלומר, בעשייה או בתכנות "סרטונים" בגרפיקה הזו, כשסרטונים פירושו קטעי המעבר שבהם פטפט מדבר עם... מר דובון בלון או כשמישהו מסביר לדובון בלון שהוא צריך למצוא חפץ וכאלה, ולא בתכנות תגובות לשחקן. מה אתם אומרים? ללמוד תכנות משחקים כאלה זו הדרך הנכונה? אני מקווה שהסברתי את עצמי בסדר.

אונגה

New member
ושכחתי לכתוב,

שממש חשוב לי שזו תהיה גרפיקת הפיקסלים האיומה הזו ולא משהו מתקדם יותר. תודה!

somebodddy

New member
מממ... אז פלאש לא בא בחשבון

את תמיד יכולה להשתמש בתוכנה לבניית משחקי הרפתקאות. את תצטרכי לספק את הציורים, ולהזין לתוכנה איפה יהיה חפץ שאפשר להרים, איפה תעמוד דמות שאפשר לדבר איתה, מה יקרה כשהשחקן ילחץ על אובייקט מסויים וכו`. אם את רוצה לקחת את זה ברצינות את יכולה להצטרף לצוות. עדיין יש צוותים שמפתחים משחקים בסגנון הישן. את תעשי את הציורים, ואנשים אחרים ידאגו לתכנות, לתסריט ולכל שאר הדברים שאמרת שלא מעניינים אותך. קחי רק שני דברים בחשבון: כנראה שתתקשי למצוא צוות ישראלי, אז כדאי שתהיה לך אנגלית ברמה סבירה. ויותר חשוב - כשאת עובדת לבד את יכולה לקחת את הזמן, אבל בתוך צוות אם לא תשקיעי זה יהרוס לכולם, ככה שזה הרבה יותר אחריות.

somebodddy

New member
ואת השאלה הכי חשובה שכחתי לשאול

את בכלל יודעת לצייר? בתשובות שלי יצאתי מתוך נקודת הנחה שאת כבר יודעת לצייר תמונות כאלו, ואת צריכה רק עזרה בלגרום להן ``להתעורר לחיים``. אבל אם את לא יודעת איך מציירים דברים כאלה, כדאי לך לנסות בפורום שעוסק בציור או בגראפיה.

De-Panther

New member
../images/Emo9.gif אז זה כבר קשור לאנימציה ולא לפיתוח משחקים

נסי לחפש באינטרנט עוד בנושא אנימציה ותוכנות אנימציה. בסופו של דבר אם את רוצה כאלה ציורים, את זו שתצתרכי לצייר אותם(אלא אם יש לך מישהו אחר שיכול) נסי אולי לשאול בפורום אנימציה(271) על עוד פרטים בנושא

אונגה

New member
אז ממה שהבנתי,

את הגרפיקת פיקסלים המאפיינת הזו אני צריכה ללמוד בנפרד? זה לא משהו שהוא חלק מהתכנות? אשאל בפורום אנימציה. אלמד את נושא הגרפיקה ואחזור לכאן לשאול לגבי פיתוח המשחק עצמו
שוב תודה רבה רבה

somebodddy

New member
אה, יכול להיות

שתוכנות ליצירת משחקי הרפתקאה יעזרו לך. יש המון כאלה. מצד שני אני לא יודע מה רמת התמיכה שלהם במשחקונים(MiniGames) - ונראה לי שבדוגמאות שהבאת יש להם חלק יותר חשוב מממשק ה``הצבע ולחץ``.

adiel666

New member
חחח, ללא ספק MMF2.

לא יחצן של התוכנה, או בעצם כן... אבל ללא ספק MMF2 לדברים כאלה. או פלאש :)

somebodddy

New member
גם לי נראה שפלאש מתאים

אבל קודם היא צריכה להגדיר לעצמה מה היא רוצה

adiel666

New member
נכון

האמת היא שאחרי שראיתי מספר מנועים לתלת מימד לעבודה עם הגרסא החדשה של פלאש פלאש תהיה בחירה מצויינת למי שרוצה להכין מצגת או עולם תלת מימדי לתוך האתר שלו מה שכן מאחר והמנועים עדין בהתחלה ולא מפותחים דיים, לא ניתן לייצר בהם משהו כגון runescape...או משחק רציני.

למעלה