אולי תוכלו ליעץ לי

ellieg

New member
אני מכירה לא מעט תינוקות יונקים

שנגמלו באמצע הלילה (ובגיל הרבה יותר צעיר) בלי קשר בגיל שנה וחודשים אצל רוב התינוקות היונקים והלא יונקים החלב היא תוספת ולא עיקר הארוחה.

נסי לתת לו מים באותו בקבוק כמו הסימילאק

אני רק ממליצה להשתמש בפטמה יותר איטית (פחות חורים) בבקבוק של המים.

זה לא אמור להיות כך

או שהוא לא אוכל מספיק לפני השינה ומתעורר מרעב, או שהוא כן אוכל מספיק ומתעורר מתוך הרגל ו/או מצמא. האם הוא מסיים את הבקבוק של 20:00 עד הסוף? ואת זה של 23:00? אם כן - צריך להגדיל כמות, עד שתגיעי לכמות שממנה הוא משאיר מעט, וכך תדעי שאינו רעב יותר. אצלנו היתה תקופה שהכפתור היתה מחסלת 2 או יותר בקבוקי סימילאק לפני השינה. אם יתברר לך שאינו רעב, נסי לתת לו באמצע הלילה רק מים. יתכן שהוא צמא או שההתעוררות היא מתוך הרגל והוא צריך לשתות כדי להרדם בחזרה (ככה זה אצלנו עד היום - אם הכפתור מתעוררת באמצע הלילה היא לוקחת כמה שלוקים מבקבוק המים שלה שנמצא תמיד בהשג ידה).

מ י כ

New member
אני רק שאלה

יכול להיות שהוא מתעורר בגלל משהו אחר ונרגע בגלל הבקבוק? בגיל הזה שי שלי קם אותו דבר אבל בגלל שיניים... וכשעליתי על זה התחלתי עם גליגם/אקמולי לחילופין..

מעיןבר

New member
עוד נקודה למחשבה

אם הוא אוכל ארוחה אחרונה ב- 18:30, לא מפתיע אותי שהוא רעב בלילה. הייתי מנסה לאחר את ארוחת הערב או להוסיף עוד משהו ממש קרוב לשעת השינה (אדוה בשלבים הללו נרדמה עם בקבוק אבל לא התעוררה להנקות/אוכל בלילה). חשוב לזכור לשאכילת לילה יש השפעה רעה על בריאות השן וחשוב באמת להעביר מחלב למים כדי לשמור על השינים הצעירות. זה מעבר לעובדה שלמיטב ידיעתי מרבית הילדים בגיל הזה כבר לא זקוקים לאכילה בשעות הלילה וההבדל בין פעילות יום ללילה אמור להיות מבוסס אצלם.

chompi1

New member
ושוב אני עם יופיופ

מה קורה היום? אצלי ירדן בן 3, ורק לא מזמן הפסיק לשתות בלילה (לא שזה הפסיק לגמרי את הקימות, אבל עם זה כבר טיפלנו בשרשור אחר). אני לא מבינה מה הבעיה עם זה שהילד ממשיך לשתות בקבוק בלילה. כשמעירים אותי באמצע הלילה, המטרה שלי לחזור לישון כמה שיותר מהר, ואין לי כוח לנהל מאבקים עם הילדים. אם הוא רצה בקבוק, הוא קיבל אותו, וחזר לישון בצ'יק צ'אק... נכון שהכמויות שהבן שלך שותה הן גדולות, וכדאי להוריד בכמויות. אני הורדתי לבקבוקים של 180 מ"ל (כי גם כששותים הרבה, החיתול מתמלא מאד וצריך להחליף בלילה, שגם לזה אין לי כוח), ואנחנו כמובן דיללנו את הבקבוק מאד מאד. הגענו למצב שהיום הם שותים בקבוק של 180-240 מ"ל עם כפית סימילאק אחת. זה לא מגעיל אותם משום מה, והם עדיין דורשים את ה"דייסה" שלהם, למרות שהיא יותר מים מדייסה, אבל זה בהחלט מספק אותם (אצלנו זה לא הצליח לגרום לשינוי למים בלבד. יש מים ויש בקבוק/דייסה, שזה כאמור בקבוק מאד מדולל). אבל אם הם מרוצים מזה, לי זה לא מפריע לתת להם 2-3 בקבוקים מדוללים כאלה במשך היממה. ולגבי האמור - מה זה "אמור להיות ככה"? כל ילד מתנהג אחרת, וגם אם רוב רובם כבר לא נוהגים כך, זה עדיין לא אומר שלגבי הילד שלך זה תופס (רוב הילדים אמורים לישון לילה שלם בלי בעיה כשהם בני 3, ולישון 10-12 שעות בלילה, ועדיין לישון צהריים, לא? אז? הילד שלי לא קרא את הספר הזה. ועם זה אני צריכה להתמודד, לא עם מה שילד בגילו אמור לעשות...)

למעלה