ושוב אני עם יופיופ
מה קורה היום? אצלי ירדן בן 3, ורק לא מזמן הפסיק לשתות בלילה (לא שזה הפסיק לגמרי את הקימות, אבל עם זה כבר טיפלנו בשרשור אחר). אני לא מבינה מה הבעיה עם זה שהילד ממשיך לשתות בקבוק בלילה. כשמעירים אותי באמצע הלילה, המטרה שלי לחזור לישון כמה שיותר מהר, ואין לי כוח לנהל מאבקים עם הילדים. אם הוא רצה בקבוק, הוא קיבל אותו, וחזר לישון בצ'יק צ'אק... נכון שהכמויות שהבן שלך שותה הן גדולות, וכדאי להוריד בכמויות. אני הורדתי לבקבוקים של 180 מ"ל (כי גם כששותים הרבה, החיתול מתמלא מאד וצריך להחליף בלילה, שגם לזה אין לי כוח), ואנחנו כמובן דיללנו את הבקבוק מאד מאד. הגענו למצב שהיום הם שותים בקבוק של 180-240 מ"ל עם כפית סימילאק אחת. זה לא מגעיל אותם משום מה, והם עדיין דורשים את ה"דייסה" שלהם, למרות שהיא יותר מים מדייסה, אבל זה בהחלט מספק אותם (אצלנו זה לא הצליח לגרום לשינוי למים בלבד. יש מים ויש בקבוק/דייסה, שזה כאמור בקבוק מאד מדולל). אבל אם הם מרוצים מזה, לי זה לא מפריע לתת להם 2-3 בקבוקים מדוללים כאלה במשך היממה. ולגבי האמור - מה זה "אמור להיות ככה"? כל ילד מתנהג אחרת, וגם אם רוב רובם כבר לא נוהגים כך, זה עדיין לא אומר שלגבי הילד שלך זה תופס (רוב הילדים אמורים לישון לילה שלם בלי בעיה כשהם בני 3, ולישון 10-12 שעות בלילה, ועדיין לישון צהריים, לא? אז? הילד שלי לא קרא את הספר הזה. ועם זה אני צריכה להתמודד, לא עם מה שילד בגילו אמור לעשות...)