אולי תוכלו ליעץ לי

אולי תוכלו ליעץ לי

איך לגמול את אור, בן שנה + חודשיים אוטוטו מארוחות אמצע הלילה ? הוא הולך לישון ב 20:00 אחרי שאכל ארוחת ערב ב 18:30 בערך ובקבוק סימילאק 240 כולל דיסה. אחר כך מתעורר ב 23:00 ומוכל להפסיק לבכות רק אם מקבל אוכל (שוב 240) אחר כך בשעה 02:00 ושוב אחרי 240 ממשיך לישון ובבוקר בסביבות 05:00-06:00 אוכל שוב 240. בשתי הארוחות בלילה לא תמיד מסיים את כל ה 240. איך מפסיקים עם זה? הרי זה לא אמור להיות ככה, נכון? אגב, לעיתים רחוקות קורה שהוא מתעורר באמצע הלילה רק לארוחה אחת ולא לשתיים כפי שרשמתי.

אפרסקה

New member
מנסה לעזור

אנחנו גמלנו בגיל הרבה יותר מאוחר (בערך שנה אחרי) ובדיעבד יכולנו לגמול הרבה קודם. מציעה לפעול בשתי חזיתות: 1) גמילה פסיכולוגית - לחזור כל הזמן על זה שבלילה שותים מים ולא חלב, זאת כמובן בהנחה שאת מתכוונת להציע לו מים במקום חלב. 2) מעשית - אנחנו התחלנו לדלל את הסימילק לאט לאט, כל פעם הורדתי עוד כפית (למשל - במקום 4 כפיות על 240 CC לשים רק שלוש) וכשראינו שזה עבר בסדר, התחלנו להציע מים. היו קצת מחאות , בהתחלה ויתרנו קצת ואח"כ פשוט התעקשנו ולא ויתרנו. יש לציין שהיה לנו מזל שהיא לא מאוד התעקשה כי אני לא יודעת אם הייתי עומדת בבכי וצרחות לאורך זמן (יש שיטות של לתת לבכות כמה ימים...לי זה קשה) 3) כמובן לשים לב שהוא לא רעב ואוכל מספיק בארוחת הערב. בהצלחה.

יופיופ6

New member
אצלי הם שנה וארבעה ועדיין קמים לאכול בלילה

יש תינוקות שצריכים וממשיכים לאכול גם בלילה עד גיל מאוחר יותר. אני נותנת בקבוק. רק בהחלט כמות יותר קטנה. של 120-180. הקטנה שלי אוכלת כל ארבע שעות בקבוק בלילה. הקטן אוכל פעם אחת בלילה. כבר ניסיתי לפטם יותר במהלך היום ועדיין אותו דבר. אז אני זורמת עם זה. אגב, למה את נותנת לו 240? הוא גם לא מסיים את זה וגם לדעתי זה הרבה מידי, לדעתי האישית זה לא מה שימנע ממנו לקום אחרי ארבע שעות שוב לאכול. דווקא תנסי כן להקטין את הכמות. ז"א לתת בקבוק כשרוצה אבל כמות הרבה יותר קטנה.

תשובות

הגננת אומרת שהוא אוכל ממש יפה. אני שואלת שוב ושוב כמעט מדי יום אם היא בטוחה ותמיד התשובה שכן, מלבד פעמיים שאמרה לי שלא אכל טוב. לבי הבכי שלו - באמצע הלילה לפני שאני נותנת לו לאכול, אני מנסה לתת לו מים. הוא רק מרגיש את הפטמה של הכוס מים שלו ומתחיל לצרוח בכעס. ניסיתי את זה שוב ושוב וזה לא עזר. אני לא מסוגלת לתתת לו לבכות, לא עומדת בדמעות שלו... לגבי הכמות - אני מעדיפה שישאיר בבקבוק, כי אם נגמר לו והוא רוצה עוד, ממש יש צרחות אימים שמריצות אותי ומלחיצות אותי, כך שאני מעדיפה לתת יותר בבקבוק. מה שכן, אולי אנסה לדלל לו, כלומר להתחיל מ - 3 כפיות ל 240 ולהמשיך.

יופיופ6

New member
אני הייתי ממשיכה לתת לו.

מבינה את מה שכתבת על הכמות. ושוב, לדעתי (מבטיחה לך שחקרתי והתייעצתי לגבי הנושא והרבה...) זה לא קשור לכמות אוכל שאכל במהלך היום. יש ילדים שרעבים ואוכלים בלילה. מתי שהוא זה אמור להסתדר. מזדהה איתך עם הקושי..

השאלה כמה הוא אוכל בבית, אחה"צ ובערב.

תנסי לשים לב (אפילו לרשום) כמה הוא אוכל, ולבדוק איך זה בהשוואה למספר ההתעוררויות שלו בלילה. לגבי המים - לנסות לתת לו אותם בבקבוק כמו של החלב, לא בכוס בלילה. אם לא הולך - להתחיל את ענין הדילול. אני דיללתי מאוד לאט - בהתחלה 3.5 כפיות, אחרי כמה ימים 3, וככה כל כמה ימים ירדתי בחצי כפית עד שהגענו לבקבוק מדולל לחלוטין ואז למים. את המים המשכתי לתת בבקבוק של החלב. כשהיה ברור שהיא לא אוכלת מרעב אלא מהרגל, הייתי מויאה אותה מהמיטה בלילה כמו לבקבוק, מחזיקה אותה על הידיים, אבל נותנת לה מוצץ. אחרי כמה ימים כאלה יכולתי כבר לתת לה את המוצץ במיטה. השלב הבא היה לפזר כמה מוצצים סביבה לפני שאני הולכת לישון, ו- לילה טוב

יופיופ6

New member
סוכריה- אבל מה אם זה היה תינוק יונק?

למה תינוק יונק כן מקבל חלב כשהוא רוצה? גם בלילה? בגיל הזה גם גומלים מהנקת לילה? אני לא חושבת.

אני ממש לא מומחית הנקה, כידוע לך.

ויש תינוקות יונקים שכן נגמלים בלילה בגיל הזה. חלב אם שונה מאוד מתמ"ל בהרבה אספקטים: אי אפשר לדלל אותו, הוא מתעכל הרבה יותר מהר, וגם לא צריך להתחיל להכין אותו בעיניים נעצמות בשעות הזויות של הלילה...

יופיופ6

New member
אממממ...לדעתי זה עניין של גישה

אבל את יודעת משהו... אני בהחלט ינסה את הדילול הזה עם הקטנה איך אמרת ? השעות ההזויות האלה של הלילה...נמאס לי מהן
אבל בלי קשר, אצלנו עד עכשיו זה ממש לא עבד. ז"א שאם הילדה לא קבלה חלב היא פשוט לא חזרה לישון. אני מעדיפה לישון במקום להלחם מלחמות שלא נראה לי שאנצח בהן. וגם התייעצנו לא מזמן עם רופא ילדים (מומחה. מנהל מחלקת ילדים) ולטענתו, יש הרבה ילדים שצריכים את האוכל הזה בלילה. נכון שבמלחמה עיקשת ואחרי כמה שבועות של לילות לבנים אפשר לעקור את המנהג הזה, אבל הוא ממש לא ממליץ. הוא כן בעד לתת בקבוק בלילה אם הילד רוצה.

אני עשיתי את זה עם תמרי בגיל שבעה חודשים

כשכבר היה לי ברור שההתעוררויות הללו הן הרגל ולא צורך - היא היתה לוקחת כמה שלוקים מהבקבוק ונרגמת מיד, אבל בלי הכמה שלוקים הללו לא היתה נרדמת. היא היתה צריכה את פעולת המציצה כדי לחזור לישון. אז התחלתי איתה את הדילול המאוד מאוד הדרגתי, עד שהגענו למוצץ, ונשארנו שם.

בהחלט גומלים

אני גמלתי את שלושת הילדים מהנקת לילה בגיל שנה. בגיל הזה הם מבינים כשאת מסבירה להם שלילה וחושך ואין ציצי בלילה. אני חושבת שככל שנותנים פחות אוכל במהלך הלילה כך הם משלימים את החסר ביום. אצלינו זה עבד לא רע. אחרי הגמילה מהנקה נתתי בלילה רק מים ופרט למקרים בודדים (צרחות מחרישות אזנים שמבהירות שמשהו באמת מציק לילד) לא הצעתי בקבוק חלב במהלך הלילה. אני מצטרפת למציעות לדלל את החלב בהדרגה.

לא *חייבים* לגמול מהנקה בלילה

יש אמהות שעושות את זה. אני בחרתי שלא לגמול בלילה עד אחרי גיל שנתיים. הרגשתי שזו ההחלטה הכי טובה לילדות שלי. הן אכלו מצויין במשך היום. לא היה שום קשר בין אכילה ביום ליניקה בלילה. הן ישנו לידינו והיו מגיעות אלי למיטה לינוק. גמילת הלילה עברה אצלנו בקלות ללא צווחות בכלל. לא מבינה דבר וחצי דבר בגמילות לילה מבקבוק. יודעת שבקבוק מאד לא מומלץ אחרי גיל שנה. רופאי השיניים ממליצים בחום שאם ילד ממשיך לקבל תמ"ל, אחרי גיל שנה מומלץ לעבור לכוס למען בריאות השיניים והלסת.

מעיןבר

New member
את ההמלצה לגבי המנעות מאכילת לילה ובריאות השן

שמעתי מרופא שיניים גם לגבי הנקה. הבעיה היא לא רק הבקבוק אלא גם התוכן שלו.

זה לא מדוייק לגבי ההנקה - הנקה לא הורסת שינים

כמו בקבוק. אם ילד רק יונק, זה לא מזיק לו לשיניים. הבעיה היא עם שאריות האוכל. לכן, ברגע שילד יונק אוכל מוצקים, חשוב לצחצח לו שיניים היטב. אז, הנקות הלילה לא יפגעו בשיניים. בקבוק יכול לפגוע בהתפתחות השיניים והלסת בכל שעות היום. לכן לא מומלץ להשתמש בו אחרי גיל שנה. ממליצה לקבל עוד הסברים באתר של בראיין פאלמר - רופא שיניים אמריקאי.

הדעות בנושא חלוקות

אין ספק שהיום תזונת ילדים הרבה פחות טובה. דווקא בעידן השפע. אני עם ד"ר בראיין פאלמר וד"ר ג'ינה וייסמן. אישית, ולא מחקרית בלבד, אצלנו זה עבד.... הנקת לילה לתוך השנה השלישית לחיים... אצלנו גם התזונה בהתאם.

ברור שלא חייבים

אבל מי שכבר קשה לה עם הקימות באמצע הלילה ולא מתפקדת אחר כך בשעות היום, יכולה לעשות זאת בלב שקט אחרי גיל שנה.

מרב.

New member
תינוק יונק מקבל חלב בלילה כשאמא שלו רוצה ../images/Emo3.gif

ויש אמהות שבגיל הזה רוצות לישון ולא להיניק... (אם כי הנקה בלילה קלה לאין שיעור מהכנת בקבוק). בגיל שנה וחודשיים בד"כ אין שום בעיה לגמול, גם מבחינה תזונתית וגם מבחינת ההבנה שלהם.

למעלה