אולי שמתם

באלאדיה

New member
אולי שמתם ../images/Emo23.gif

לשלטים שמעטרים את כל הארץ (המרכז לפחות עד כמה שראיתי), של סטודיו C שפתחו שיעורי ריקודי בטן, ובהם מככבת בוורוד עז הודי וורוד בובתי תמר שאנן היפה שלנו? ממש התפתתי לפרק איזה שלט ולסחוב את הפוסטר
ואכן אני רואה בהודעות כאן למטה שהם מחפשים מדריכות - לתשומת לב המדריכות..

תודה, מותק

על ההתייחסות היפה. אני קצת התאכזבתי שמכל התמונות היפות שיצאו בצילומים, הם בחרו דווקא באחת שחסרה כל מוטיב אוריינטלי... החליפה שם מוסתרת לגמרי, ואני בכלל לא נראית שם כמו רקדנית בטן. העיקר שאמא שלי מבסוטה, ואני מודה שזו חוויה נחמדה, כל הקטע הזה של השלטים. ובקשר לסטודיו סי - אני מאוד ממליצה ללמד שם, נוצרות קבוצות טובות. אני לא יודעת לאילו איזורים עוד מחפשים מורות, אבל מי שרוצה - שווה לברר. לילה טוב, תמר.

לתמר שאנן - את נראית כמו פיה

בתמונה - ממש ממש אהבתי. את מתוקה, חייכנית, ואת נראית סופר סופר רקדנית, אף אחד לא יוכל לטעות בכך שאת אולי מופיעה ב"כוכב נולד"...... דווקא, הצניעות שבשמלה עושה את התמונה לאפילו יותר יפה. לדעתי זוהי תמונה שמייצגת ביופי האמיתי של הריקוד. שיהיה בהצלחה! מברכת לקראת השנה החדשה, שנתחיל התחלות חדשות בע"ה! תמרה

נכון...

תמונה יפהפייה, גם אם לא הכי אוריינטלית. לצערי יש במאמר המצורף להודעה טעות הסטורית. מקורו של המריקוד המזרחי איננו במצריים העתיקה (המקושרת עם תרבות שושלות הפרעונים). הריקוד נרקד גם עוד קודם לכן במזרח בכל מקום ובכל תקופה - אצל שבטי החיקסוס, אצל שבטים חמיים שונים בצפון ובמרכז אפריקה דהיום. יתרה מכך, הריקוד פשוט נרקד. אפילו תינוק בן יומו, בכל תרבות, ברגע שישמע מוסיקה וקצב - ינוע לצלילה. מקורו של הריקוד הוא עוד יותר קדום, ועוד יותר אוניברסלי, וכל ניסיון לתחם את תחילתו בתקופת השושלות הפרעוניות איננו נכון, לפחות לפי מה שידיעותי מגעות.

למעלה