אולי שיטה חדשה

אולי שיטה חדשה

בכמה לילות שונים יצא לי להתעורר הרבה פעמים במהלך הלילה בגלל הפרעות חיצוניות, ונראה שיש קורלציה די טובה בין הלילות האלו לחלומות צלולים. זה מביא אותי לחשוב שאפשר לעודד חלומות צלולים על ידי התעוררויות תכופות במהלך הלילה. דבר ראשון צריך לישון 4 שעות בערך, כדי שהגוף ינוח ונעבור את מחזורי ה-REM המעפנים הראשונים. בכל התעוררות צריך להתעורר לכמה דקות (ע"י שעון מעורר), לבצע בדיקת מציאות (ישר כשמתעוררים), לרשום ביומן אם יש מה לרשום ולכוון את השעון המעורר לעוד תשעים דקות. ככה כל הלילה. אם אני לא טועה תהליך כזה יוביל ליותר מחלום צלול אחד בלילה. מצד שני, שיטה כזו טובה רק לחופשים, כשיש זמן, והיא מכילה אלמנט ברור של התעללות עצמית. אני כרגע לא יכול לנסות אותה ולראות אם היא באמת עובדת. תקופת מבחנים וגם ככה אני ישן פחות מדי. אם מישהו רוצה לנסות ולדווח- אני אשמח.

עד עכשיו

לא ניסיתי שום שיטה שכוללת כיוון שעון מעורר וחזרה לישון. פחדתי שבבוקר אני אהיה עייפה ויהרס לי כל היום. האם ניסית פעם משהו כזה (לא בהכרח מה שאתה מציע אני פשוט עוד לא זוכרת את השמות של שאר השיטות)?

ravehor

New member
אם קשה לך ההתעוררות בבוקר

אפשר לנסות את שלל השיטות גם בזמן מנוחת הצהריים. זה אמנם לא טוב כמו ישר אחרי 6 שעות שינה, אבל הגוף עדיין לא מותש כמו לפני שנת הלילה. אבל כדאי להמתין עם זה כמה שבועות כדי לתת זמן להשתפרות של היומן והב''מ.

דרך אגב

מתי מדרגים
?

ravehor

New member
ביום שישי נעשה את הסיכום שבועי

כל אחד יכתוב בקצרה איך הוא התקדם השבוע או אילו חלומות מיוחדים היו לו, ושאר החברים ידרגו!

ravehor

New member
מסכים, סיכוי טוב שיעבוד

גם אני שמתי לב לזה, בלילות שהשינה בהם פחות רציפה יש הרבה הרבה יותר חלומות מורכבים שזוכרים אותם, ולרוב יש גם איזה חצלול. לצערי אין לי זמן לנסות עכשיו

Aldreamer

New member
זה יעשה לי מלא שיתוקי שינה

גם ככה הם נטפלים אליי כל הזמן.. אבל אני ינסה

כן, אני הגעתי אליה מהראשי

לגבי השיטה, זה באמת נראה לי התעללות עצמית, בייחוד למי שגם ככה קם מוקדם מאוד בבוקר לעבודה.. ובטח יביא אותי בעיקר להתעוררויות שווא.

כנראה שאת צודקת.

זו שיטה שמתאימה למי שממש רוצה לחוות חצלול, ויש לו סופ"ש פנוי בלי דברים על הראש. יש שיטות אחרות שלא לוקחות זמן כמעט. אני סטודנט בתקופת מבחנים ועדיין מוצא את הזמן לזה. 10 דקות ביום סך הכל, זה כל מה שצריך. נסי בדיקות מציאות וכתיבת יומן חלומות, ואת על הדרך הנכונה. לפרטים- http://www.planetnana.co.il/Lucidity/main.htm בהצלחה

ravehor

New member
נכון, שיטות כאלה

מתאימות לבעליי זמן פנוי וחיבה עזה לחצלולים
.

ravehor

New member
אז בדיקות מציאות הן פיתרון

כל בדיקה לא אמורה לקחת יותר מ10-15 שניות וזה יתן לך סיכויים טובים לחצלל גם אם אין זמן פנוי :)

למעלה