אולי פה יש תושבה..

Toccata Fugue

New member
אולי פה יש תושבה..

אז ככה..קורה לעיתים רחוקות שבזמן השינה אני מוצא את עצמי פיקח וער לחלוטין! ז"א כל הגוף עדיין ישן אבל כיאלו המוח ער לגמרי אך מנותק מכל המערכות בגוף. אני לא מסוגל להוזיז שום איבר בגוף, עד כמה שאני מנסה ואני ממש מודע לזה שאני נמצא בתוך שינה. מין מצב של חוסר אונים מוחלט. זה לא ניראה לי כמו חלום צלול כי אני רואה רק חושך וגם לא חלום רגיל, כי כמו שאמרתי אני יודע שאני כרגע בתוך השינה. איך שזה מגיע אני מנסה בכל כח להתעורר אך ללא הועיל. אבל זה עובר אחרי זמן קצר ואני מתעורר. למישהו יש הספר לתופעה הזו? זה קורה לעוד אנשים?

Real Dream

New member
התופעה שעליה אתה מדבר נקראת

"שיתוק שינה". כשאתה נרדם, הגוף משתק את עצמו כדי שלא תעשה במציאות את מה שאתה עושה בחלום. זו פעולה טבעית שמתרחשת בכל לילה בלי שתהיה מודע לכך.

fcfighter

New member
בדיוק דיברנו על זה לא מזמן...

כדאי להירגע כשאתה במצב הזה ולנסות להיכנס לחלום צלול ע"י שימוש בדימיון. שיתוק שינה קורה לכולם וזה לא משהו שצריך לפחד ממנו

LucidGuess

New member
תנצל את זה לכניסה לחלום צלול!

שיתוק שינה הוא אחד השלבים האחרונים בשיטת הווילד ליצירת חלום צלול, אם בשלב שיתוק השינה תירגע, ותתן לעצמך לישקוע חזרה לשינה בלי לאבד את המודעות העצמית, אתה יכול בקלות להיכנס לחלום צלול! תנצל את זה! Lucid

Toccata Fugue

New member
וואלה.. זה באמת אפשרי..

בסה"כ היו ניראה לי 2 חלומות צלולים בכל מהלך חיי וגם הם קרו במפתיע, טוב גם אף פעם לא נסיתי ליצור אותם או משהו... אז אתה אומר שזה אפשרי המעבר הזה בין שיתוק שינה לבין חלום צלול. אני אנסה את זה בפעם הבאה, אבל לא בטוח שאני אצליח, אין לי כ"כ נסיון בתחום..

למעלה