אולי פה זה המקום?

BrokenOne

New member
אולי פה זה המקום?

היי, פעם ראשונה בפורום הזה... בעקבות "בעיה" שכבר אספר... אז ככה, אני במקור מהצפון אך עברתי למרכז לפני כשנתיים, ולפני כמה חודשים עברתי לגור עם חברה בדירה שכורה. אבי עבר עבודה למרכז גם כן אך עדיין גר בצפון. היחסים ביני לבין אבי תקינים לחלוטין ואנו בקשר מצויין. הכל החל יום אחד כאשר הוא ביקש לישון אצלנו כדי לחסוך נסיעה הלוך חזור לצפון (לא מבחינה כלכלית, מבחינת זמן), אז הסכמנו ואירחנו אותו יפה, הוא הזמין אותנו בערב לאכול בחוץ, בבוקר קמנו והכל היה בסדר. הבעיה היא שמאז, פעם בשבועיים-שלושה, הוא מבקש לישון אצלנו. עכשיו, אני יודע שזה לא נשמע טוב, ואולי אפילו רע, אבל אנו לא מרגישים בנוח כשהוא ישן אצלנו, אנו חיים בדירת שני חדרים ולכן הוא ישן בסלון ואין פרטיות , וזה הפך להיות להרגל שאיננו רוצים שישאר. אינינו יודעים מה לעשות או מה לומר כדי להפסיק את ה"התנחלות" בצורה שלא תפגע בו. האם יש לכם רעיונות?

akavishon

New member
אין לי רעיון.

תחשוב מה היה קורה במקרה ההפוך? אם אתה היית רוצה לישון בבית של ההורים פעם בשבועים -שלושה והיו עושים לך פרצופים ונותנים לך להרגיש שאתה לא רצוי? אני חושב, שאם הייתי אומר לאבא שלי שאני לא רוצה שהוא יתארח אצלי פעם בשבועיים - שלושה - הוא היה נעלב. לא משנה איך הייתי מציג את זה.

BrokenOne

New member
אבל...

אני ישן בבית של ההורים פעם בשבועיים, אבל שם יש לי חדר משלי ואני לא מפריע לחיים השוטפים. בנוסף, שכחתי לציין שזה מפריע לחברה שלי כשהיא קמה בלילה לשירותים, ולא מרגישה בנוח לקום כשהוא נמצא.

Master Stav

New member
פע בשבועים שלוש .....

תגיד אתה קורא את מה שאתה כותב ? היחסים תקינים והאב שגר רחוק מתארח פעם בשבועיים שלוש ....זו כזו מעמסה ? צר לי אני מפסיק את התגובה פה מחשש שאומר משהו פשוט רע .

aviah

New member
תומך בדעתך

מה גם שתמיד אפשר לדבר איתו על זה בנימוס ובעדינות.

איכס

אתה נשמע לי בן נצלן וחצוף כי כשנוח לך לישון אצל הוריך אז אתה יושן אצליהם וזה בסדר, אבל כשאביך צריך לישון אצלך לתקופה מסוימת פעם בשבועיים אז פתאום כבר לא נוח לך. תתבייש לך ! אתה בנאדם מגעיל ודוחה ולא נראה לי שתוכל להשתנות אי פעם. מסכנים הוריך שיצא להם כזה בן מגעיל. בשביל בחורה תמכור את אבא שלך. אתה מגעיל והדעת לא סובלת אנשים כמוך דוחים.

Master Stav

New member
../images/Emo191.gif

למרות שאיני מסכים עם הבחור שהעלה את העניין יש דרך לומר דברים ...וזה מתייחס אליך לו הייתי מנהל הפורום הזה תגובתך הייתה נימחקת מיידית .

ferdinand

New member
זה עניין מאוד אישי!

בגדול אני די נוטה להסכים עם סתיו. רק אחרי שהפכתי להיות אבא הבנתי עד כמה הורים זקוקים, כמההים לקשר עם ילדיהם לא פחות מאשר הילדים זקוקים לו. אבל זה לא מה ששאלת. וזו אכן בעיה. אחת הבעיות היא שדווקא מתוך החוסר נעימות הזאתי, אולי אפילו רגשי אשמה, ארחתם אותו כל כך יפה, והכל היה נראה כל כך נחמד, שהוא קיבל ת'רושם שלכם היה נעים וטוב, לפחות כמו שלו היה
אם בשום אופן אתם לא רוצים את "הפלישה" הזו, אם בשביל לחזק ת'קשר עם אבא שלך, אתם לא מוכנים להקריב את הקורבן הזה (פעם בשבועיים - זה באמת לא כזה נורא!) הדרך היחידה להתמודד עם זה, נראה לי, היא בצורה ישירה וחותכת! פשוט לתפוס אותו לשיחה ולהבהיר לו, שזה מפריע לכם. לא נראה לי שיש דרך יותר נעימה או רכה לעשות את זה. וכן - בלי להכיר אותו או אותך, אני יכול להניח שבמידה כזו או אחרת, הוא יפגע מזה.

tudu

New member
חולק עלייך, לאחח אבא זו לא "פלישה"

אם לחברה לא נוח.. צריך למצא פתרונות, הרי היא לא קמה כל לילה ערומה לשרותים. ואם כן, פעם בשבועיים יכולה ללבוש משהוא. מצד שני הצפון הוא לא כל כך רחוק.. כולה שעתיים נסיעה, אולי יש לאבא צורך להיות קרוב אליו ? לא הייתי מעלה את הנושא ישירות, זה יפגע בכולם. אולי לדבר עם אמא או בן משפחה אחר, לציין שזה ככה לא ממש נוח, אולי המינונים ירדו. אולי לדאוג שהביקור יהיה פחות עמוס (יוצאים אוכלם, נפגשים, מארחים..) ויותר עצמאי. יש לו מפתח, מגיע עצמאית, יוצא לבד לענייניו וכו..

ferdinand

New member
למעשה,

ת'לא ממש חולק עליי!
די אמרת אותו הדבר, שזו בעצם דילמה לא פשוטה. לעניין ה-איך להגיד את זה, אני מסכים גם איתך - כאמור זה משהו מאוד, מאוד אינדוידואלי, ולתת "עצות" ככה על בליינד, בלי לדעת ובלי להכיר, זה די מטומטם! (אח"כ כשהאבא יפסיק לדבר איתו (חלילה!) מה הוא יגיד - "אבל פרדיננד אמר!!!..." טעמי האישי הוא לגשת באופן ישיר ולא סחור סחור, אבל יכול מאוד להיות שאני טועה, אפילו אם היה מדובר באבא שלי ובי.

batzush

New member
דעתי

אבא שלך סבל בערך 20 שנה בשבילך , הוא לא עשה את אמא שלך מתי ואיך שהיה לו חשק רק בשביל שלא יהיה לכם לא נעים בבית לשמוע או חלילה לראות אותם. הוא עבד בעבודה שאולי לא סבל רק בשביל שיהיה לך מה לאכול ולשתות ומקום לגור , הוא סבל אותך ואת האחים שלך בגיל הטיפש עשרה. אז אתה צריך לארח אותו עם כל האי נעימות שזה גורם לך , לארח אותו באהבה , לגרום לו להרגיש כמו בבית , ואם החברה הקציצה שלך לא אוהבת את זה , שלח אותה לאיזה שיעור או 2 אצל הגברת ז'קונט. כולה פעם בשבוע שבועיים ללילה אחד , ההרגשה שלך היא ממש לא לעניין.

למעלה