אולי סוף סוף פה יעזרו לי......

LandMLIGHTS

New member
אולי סוף סוף פה יעזרו לי......

בניתי תוכנה שעובדת מול מסד נתונים של ACCESS התוכנה מנפיקה קרוב ל- 2 מיליון רשומות בשנה לכן אני רוצה להעביר את המסד ל-SQL התוכנה לא עובדת ברשת וגם נימצאת על מחשב שלא מחובר לרשת יש אפשרות להשתמש במסד SQL בלי להתקין שרת SQL? (נאמר לי שלא שחיבב ליקנות בנוסף SQL SERVER) הורדתי את MYSQL זה יכול לעזור בימקום שרת SQL?(יש לי גם שרת SQL אבל אני לא רוצה להכריח את האיש עם התוכנה לירכוש אחד משלו), (אין לי מוסג איך לעבוד עם זה ואני יודע רק פקודות SQL שאיתם אני משתמש על ACCESS)

tberger

New member
נראה לי שאתה קצת מבלבל בין...

שפת SQL לשרת SQL SERVER של מיקרוסופט. קצת סדר: שפת SQL היא שפה לביצוע פקודות הנקראות שאילתות על מסד נתונים רלציוני דרך תוכנה לניהול המסד - RDBMS (מערכת לניהול מסד נתונים רלציוני). כל מערכת כזו תומכת בשפת SQL ובדרך כלל לכל אחד יש גם תוספות משלו. קיימים מספר מערכות כאלו של חברות שונות לדוגמא ACCESS (כאשר הכוונה בעצם ל JET) שאינו עובד ברשת (יש כאלו שיחלקו עלי אבל האמת שאפילו אם מתקינים ברשת רק הקובץ של הנתונים נמצא ברשת ואילו תוכנת הניהול נמצאת במחשב של המשתמש), SQL SERVER של מיקרוסופט, אורקל, ועוד. חלק מהם ניתן לקבל חינם כמו MYSQL וחלק אחר יש לרכוש. אין קשר בין עבודה ברשת או במחשב מקומי כל אחת יכולה לעבוד גם על מחשב מקומי. אם רוצים לעבוד עם SQL SERVER של מיקרוסופט בוודאי שיש לרכוש אותה.

LandMLIGHTS

New member
קצת סדר

אני רוצה לעבוד עם מסד נתונים SQL, את הפקודות אני יודע. כדי לעבוד עם מסד SQL חייבים שרת SQL? מזה ה-MYSQL? הורדתי אותו ואין לי מושג איך להגיע אליו וליצור בו DATABASE דרך קוד ב-VB.

tberger

New member
המושג הנכון הוא RDBMS

ולא שרת SQL. במקרה מיקרוסופט קראה לשרת שלה SQL SERVER. MYSQL הוא RDBMS חינמי וכנראה יש יחד איתו גם הסברים כיצד להפעילו.

ido bh

New member
MSDE

תוכל להתקין רק את ה"מנוע" של SQL בחינם עובד כמו SQL רק ללא יכולת הניהול טיפול בטבלאות יתבצע דרך האקסס שלך פרטים נוספים תמצא בלינק

tberger

New member
סדר

אם אתה עובד במחשב מקומי בלבד בו מותקנת האפליקציה (הבנתי שאתה רוצה ב VB) וגם ה DB (שהבנתי שאתה לא רוצה שיהיה ACCESS או יותר נכון JET) אז: 1. אין קשר לביצועים כי יתקבלו אותם ביצועים כמו ב ACCESS. 2. הטבלאות יהיו בבסיס התונים אותו תתקין. 3. השפה בה תפנה לבסיס הנתונים תהיה SQL. אני חוזר שוב: אל תבלבל בין שם בסיס הנתונים לשפה. בבסיס נתונים יחסי השפה היא תמיד (אם איני טועה) SQL. ישנם בסיס נתונים יחסיים שבשמם אין את המלה SQL אבל הם עובדים בשפת SQL. ישנם גם בסיס נתונים לא יחסיים בעלי מבנה אחר והם עובדים בשפות אחרות.

tberger

New member
2 מליון רשומות בשנה אינן הרבה

גם בשביל ACCESS. לדעתי אין כל מגבלה במספר הרשומות בהן ACCESS יכול לטפל.

LandMLIGHTS

New member
יש מגבלה ל-64MB

בוא נבהיר קצת את הענינים התוכנה שלי כתובה ב-VB כל החיבורים, השאילתות, והפעולות מיתבצעות דרך הקוד בשפת SQL אל טבלאות ב-ACCESS. ניסיתי את האופצי ב-ACCESS תחת כלים של הגדלת המסד אבל גם שם נידרש לציין שרת SQL מה עושים? אני רוצה רק רוצה לעבוד עם מסד SQL ללא צורך בהתקנת השרת SQL.

tberger

New member
אז איך אתה רוצה לעבוד עם מסד

נתונים רלציוני אחר מלבד ACCESS מבלי להתקינו? אני לא מבין.

LandMLIGHTS

New member
מה הקוונה רלציונלי?

למשל ACCESS לא חייב להיות מותקן בישביל לעבוד עם קובץ מסד ACCESS שכבר נוצר.אין כזה דבר במסד SQL?

tberger

New member
כמו שכבר כתבתי

יש בלבול בקשר ל ACCESS. ACCESS המקורי עבד באופן טבעי מול מסד נתונים שנקרא JET ומול מסדי נתונים אחרים ע"י טבלאות מקושרות דרך ODBC או באמצעים אחרים. כיום ACCESS יכול לעבוד גם מול MSDE שהיא גירסת ה DESKTOP ל SQL SERVER 2000. בהחלט ACCESS לא חייב להיות מותקן בכדי לעבוד מול בסיס נתונים של JET (קובץ MDB). הכוונה ברלציוני היא לבסיס נתונים בעל מבנה מסויים הנפוץ ביותר כיום ויודע לעבוד בשפת SQL. המבנה הוא של טבלאות וקשרים ביניהן. ראה את ההסבר לשאלה הקודמת (E-R)

tberger

New member
המגבלה היא 2GB ל MDB

ו 2GB לכל טבלה. אם לא מספיק לך אתה יכול כמובן להפריד למספר MDB (לא נראה לי שתגיע למגבלה אי פעם) צרפתי קובץ ספסיפיקציות מפורט.

למעלה