אולי משהי מכירה?

טלי 220

New member
אולי משהי מכירה?

אני מחפשת קשרים בעירית ת"א במחלקת החינוך...
אני רוצה להקפיץ את אחת הבנות שלי שנתון.... היא פיספסה בשלוש ימים. המעון שרציתי לשלוח אותה לא רלוונטי עבורה כי כולם מאוד מאוד קטנים שם ובנים. היא בשלה מאוד, מפותחת הרבה יותר מבני גילה, ואני רוצה להקפיץ אותה משהי מכירה מישהו שיכול לעזור לי?

באותה בעיה

הבנות שלי ילידות סוף דצמבר 2009. הבוקר יצאתי איתן מהגן כי כולם פשוט בכו וצרחו שם והן די היו בשוק
זה גן חדש בישוב חדש- הגננת והסייעת לא קיבלו את פניהן ואפילו שלום לא אמרו (אחת הבנות אפילו לא יודעת איך נראית הגננת) מרוב שהן היו עסוקות עם כל הקטנים והצורחים
והנסיכות שלי- הן ישבו להן בצד לצייר...

אז הלכתי לאחראית הגנים - בגלל השנתונים של משרד החינוך- אם הגנים לא מעורבים (ט.ט. חובה+ט. חובה) זה להקפיץ ובשביל זה צריך להזמין את הפסיכולוג לתצפת עליה בגן ולבדוק התאמה וכו.
לדעתי לא יעזרו קשרים. אחר כך צריך את הקשרים בכדי למצוא גן עם מקום...
ממליצה לך להתחיל את התהליך - תמיד תוכלי אחר כך להחליט אם לשלוח לבי"ס מוקדם או להשאיר עוד שנה. אנחנו נתחיל אחרי החגים

טלי 220

New member
לא הבנתי מה דורש התהליך

הבת שלי נמצאת במסגרת "גן מוכר שאינו רשמי" משהו כזה. כלומר, לא גן עיריה. איך אני מקפיצה אותה? למי אני פונה? ניסיתי לברר דרך העיריה שאמרו שהם לא מתעסקים עם ז=ה.. אז מי כן???
אני שולחת לך את הנייד שלי במסר אישי, אם את יכולה להסביר לי, אני ממש אשמח
או שאת יכולה להסביר לי כאן...

כשאת לא בשנתון

"להעלות" שנה נחשב "הדלגה" וזהנעשה רק לארח אבחון של פסיכולוג מבשירות הפסיכולוגי העירוני. וזה לא מישהו שיש לו הרבה זמן, בטח לא לילד שלא נמצא כרגע תחת אחריותו. זה תהליך שלוקח בממוצע- 4-5 חודשים ואמורים להתחיל אותו כחציש נה לפני תחילת השנה

אולי תעזור לך העובדה שהחל משנה"ל הבאה

ז"א החל משנה"ל 2014-2015, השנתון יקבע על פי תאריך לועזי ויסתיים ב-31.12, כך שילידי סוף דצמבר תמיד יהיו הכי קטנים בשנתון שלהם.
זו הצעת חוק שאושרה ועברה בכנסת בשלוש קריאות.
לכן, אם מדובר בילידי סוף דצמבר, אמורים לאשר השנה ביתר קלות בקשות להקפיץ שנתון, כי ממילא זהו שנתון שבשנה הבאה הם יהיו שייכים אליו (ז"א שנה הבאה ע"פ החוק למעשה "יוקפצו" מבחינה רישומית באופן אוטומטי).

באמת??? ספרי לי עוד!

הבנות שלי ילידות 27 בדצמבר - האם זה אומר שהן תהינה הכי קטנות בשכבה?

tamlav1

New member
או הכי גדולות...

זה תמיד עובד ככה. כעקרון אם יהיה צורך תוכלי להשאיר אותן שנה אבל אם זה נכון מה שנכתב למעלה אז לפחות תהיה לך אפשרות לבחור.

לדוגמא:
הבת שלי (לא הפגית כמובן) נולדה ב 26 לנובמבר יומיים לפני שהמחזור התחלף. בכל שנות הגן עד טרום חובה שמתי אותה דווקא עם השכבה שמתחתיה כי זה התאים לה אבל בטרום חובה היא התאימה למחזור שלה והעלתי אותה בזמן. למזלי היתה לי אפשרות לבחור. והיא אכן הכי קטנה בשכבה (כבר בכיתה ו') אבל זה לא מפריע לה.
אם היא היתה נולדת שלושה ימים אח"כ כבר הייתי מחוייבת להשאיר אותה עם השכבה הקטנה יותר.

אז אני מקווה בשבילך שבאמת ישנו את החוק. בכל מקרה תמיד יהיו את הילדים הגבוליים......

להשאיר שנה זה לא כזה פשוט

הפגפגון שלי נולד בשבוע האחרון של השנתון שלו
כדי להשאירו נאלצתי להאבק עם הגננת, לעבור אבחון מסודר ורק אם האבחון יראה שהוא לא בשל- היה אפשר להשאירו...
זה ממש לא החלטה רק של ההורים. משרד החינוך מנסה כמה שפחות להשאיר ילדים עוד שנה בגן חובה כי זה אומר שהוא מממן 14 שנות לימוד במקום 13....

סתם עשו לך את המוות. תלוי גננת. במחזור של

הגדולה שלי הייתה ילדה ילידת אוקטובר, שהגננת והפסיכולוגית המליצו להעלות (אחרי מעט מאוד התלבטויות). האם רצתה להשאיר עוד שנה, והגננת אמרה לה מראש, שמה שהיא תחליט מקובל עליה, וזה מה שתעביר לעיריה, גם אם הפסיכולוגית תמליץ אחרת.

והיום ה-מ-ו-ן ילדים ילידי רבעון אחרון נשארים

עוד שנה בגן. זה ה"טרנד" כיום (בעוד שבתקופתי ה"טרנד" היה דווקא להקפיץ את ילידי ינואר כדי שיהיו הכי קטנים בשנתון שמעליהם).

הבן שלי עוד לא בן 7 ובכתה יש ילדים שחגגו 8...

בגלל הטרנד. ולכן זה גם יוצר מצב אבסורד בכיתה של ילדים שמתאימים להיות בשנתון אבל חבריהם לכיתה גדולים מהם בשנה ויותר... וזה אגב בולט במיוחד אצל הבנים

תכלס

אני לא יודעת מתי זה היה... אבל בשנתיים האחרונות זו המדיניות הרשמית- בלי אבחון רשמי אין השארה "לפי רצון ההורים" (ובדקתי את זה ממידע פנימי במשרד החינוך...)
כמובן שתמיד אפשר להביא אבחון פרטי אחרי שהוצאת עליו 3000 ש"ח....

אבל

יש הבדל בין ילדים ילידי אוגוסט/ ספטמבר/ אוקטובר שאין בעיה להעלותם לכיתה א', ורק ההורים מתנגדים (זו מקור המדיניות שדיברת עליה), לבין פגים קטנים ילידי נובמבר/ דצמבר, שרוב הסיכויים שהיו בכלל אמורים להיוולד בשנתון הבא אם היו נולדים בזמן...
וגם אם הפגים מתפקדים נהדר, זהו בהחלט פקטור שיגרום לחוו"ד פסיכולוגית להיות לא חד משמעית, ובמקרה שחווה"ד לא חד משמעית, אפשר להשאיר אם ההורה מעוניין.

כאמור המדיניות הרשמית

היא שזו לא החלטה של ההורה אלא של הפסיכולוגית
כמובן שהם מתחשבים בכך שהוא פג וכו'
אבל אם הפסיכולוגית מתעקשת- הורה לא יכול על דעת עצמו להשאיר.... הוא צריך לכל הפחות להביא חוות דעת אחרת (ופרטית) של פסיכולוג/ית ע"מ לאשש את בקשתו

אכן אכן! הכי קטנות בשכבה
אבל כמובן שאם

תרצי, תוכלי להשאיר אותן עוד שנה בגן, כך שתעלינה לכיתה א' הכי גדולות בשנתון שמתחתיהן, אבל זה לא קשור לשנתון ה"רשמי".

מצרפת לך קישור, בכל מקרה, הצעת החוק הזו עברה כבר קריאה שלישית.

אני תמיד אמרתי שלא הפסדתי שנה, הרווחתי שנה

אני בעצמי ילידת דצמבר 85' , תמיד הייתי בין הגדולים בשכבה.
אבל זה היה לי סבבה, התנשאתי מעל כולם
כבוד למבוגרים

tym10

New member
אני ילידת דצמבר 86

ואחרי שאמא שלי השאירה אותי שנה- הקפיצו אותי כיתה...

מעולה תודה! ועוד הצעה של עדי קול...

היא למדה איתי ביחד באוניברסיטה. בחורה חמודה ומוכשרת!

לגבי השנה- אני בהתלבטות כי לא בטוחה שרוצה להעביר אותן כשנהיה באמצע השנה- במיוחד שרק עברנו לכאן (וגם כיום הן 27 בגן ובגן הסמוך של הגדולים יותר כבר יש 33).

בכל מקרה - פה הגנים בשלב הבא הם טרום חובה וחובה ביחד - כך ששנה הבאה תהינה עם הגדולים יותר ואולי אחר כך לכיתה א (כמובן אם שתיהן יתאימו - עוד נקודה למחשבה בתאומים ולמה כדאי ללדת אותם באמצע השנה...)

והמאבק הבא יהיה להשאיר אותן ביחד גם בשנה הבאה

היתה לי שיחה על זה עם המחנכת לשעבר של הגדולה

מחנכת טובה וותיקה של כיתות א'-ב'.
(דיברתי איתה כי הקטנים שלי ילידי סוף דצמבר, הגדולה באמצע השנתון).

מניסיונה: ילידי נובמבר- דצמבר כדאי כמעט תמיד להשאיר עוד שנה בגן. גם אם בשלים, עדיין יהיו הכי קטנים, ולדעתה זה בולט בכיתה, וחבל..

למעלה