אולי מכאן תבוא הישועה

יפה שם

New member
אולי מכאן תבוא הישועה

אני צריכה להרכיב לעצמי תפריט מסודר וטבעוני שכולל כמה שפחות פחמימות (סכרתית)- יש לכם רעיונות למנות מתאימות? כי בשלב זה אני חיה על מרק ירקות, סלט וירקות מאודים וחוץ מזה שאני לא חושבת שאני מקבחלת ככה כל מה שאני צריכה אני גם יורדת במשקל יותר מדי.

אממ

סכרתיים יכולים לאכול פחמימות במידה, לא?
בכל מקרה ראוי שיהיו בתפריט של חלבונים.
צרוף של קטניות עם דגן מלא יוצר חלבון עשיר.
נניח אורז מלא עם עדשים או עם שעועית מונג או עם שעועית אזוקי.
לחם עם חומוס- לחם שאור, מקמח מלא/ קמח שיפון עם קמח מלא/ קמח כוסמין ושאר שילובים כשתמיד את יכולה להוסיף סובין/ קוואקר ושאר מקורות לסיבים

בנוסף את יכולה להוסיף לתפריט שלך כוסמת ,אני מעדיפה אם כבר אז את הירוקה אבל שתיהן טובות ומיטיבות לסוגיות סכרת
קינואה

אפונה ירוקה, שעועית ירוקה וצהובה, גרגרי חומוס.
מרק מקטניות עם קוביות טופו.
בתוך מרק הירקות את יכולה להוסיף קוביות טופו.
טופו מבושל בעגבניות. טופו מוקפץ עם פטריות, סויה וירוקים.

יפה שם

New member
קודם כל תודה

לגבי בעל מקצוע- אני במעקב של דיאטנית סכרת של הקופה, היא חטפה עלי עצבים ולא מוכנה לשתף פעולה עם הטבעונות שלי אז עד שאמצא אחת שמוכנה אני צריכה לאכול איכשהו ולהישאר מאוזנת. לדיאטנית פרטית אין לי כסף.

סכרתיים יכולים לאכול פחמימות אבל מעט. מנסיון אם אני אוכלת יותר מ2 כפיות אורז מלא הסוכר שלי עולה... אז אני יודעת שדגן+קטניה יוצר חלבון עשיר אבל בפועל גם מהשילוב הזה אני לא יכולה לאכול יותר מ2-3 כפות וזה ממש לא משביע ולא מספיק. אני כן עושה את זה כדי לאכול את מה שכן אפשר לצד המון ירקות כדי לשבוע. זה כמובן תקף לכל סוגי הדגנים והקטניות...
לחם עם חומוס זה יותר מדי גם כן, אני אוכלת פרוסת לחם מלא או שיפון אחת לארוחה (שאין בה פחמימות נוספות) והממרח צריך להיות לא פחממתי כי זאת הכמות המותרת לי (אני מרבה לאכול אבוקדו עם לחם בהעדר אופציות אחרות). בכלל אני מגיבה לפחמימות בעליות חדות של רמות הסוכר גם אם הן מורכבות וגם בכמויות יחסית קטנות, לצערי... ובגלל שאני לא יכולה לערבב פחמימה עם פחמימה כי זה יותר מדי אני די תקועה עם ירקות כבסיס להכל וזה פשוט לא מספיק.

כל הרעיונות עם הטופו נשמעים טובים, אאמץ אותם! תודה

לצערי מרק מקטניות הוא גם "גדול עלי" אבל עם ירקות נראה לי שזה ילך יופי... אשמח לשמוע רעיונות נוספים!

אז ככה

נסי פחמימות אחרות ותראי איך הן עובדות.
נניח גריסים, קוואקר, כוסמת כאמור,

נסי מרק עדשים עם הרבה סלרי , שורש פטרוזיליה ומעט קוואקר. אני חושבת שכדאי לבדוק את הקטניות אחת אחת ולראות איך את מגיבה.

בנוסף כרוב ממולא בטופו טחון,עלים ירוקים קצוצים,שורש סלרי מגורר וקינואה מבושלת. ברוטב הייתי שמה מי מרק ירקות, הרבה שום וירוקים אחרים נניח אורגנו או בזיליקום. זרעי כוסברה יעזרו.

מה לגבי קינואה לא כתבת. היא אינה פחמימה ויש סיכוי שיהיה לך קל יותר איתה.

האם הסכרת אצלך ותיקה או משהו חדש?

האם בדקת תגובתך לגזר, סלק, עגבניה? האם יכול להיות שהתנודות והעליות החדות שייכות לאיזון באופן כללי ולא רק למה שאכלת כאן ועכשיו?

האם זו סכרת טייפ 2 או 1?

marx04

New member
זהירות !!!!!

שלום מיקי ושלום לכולם,

צריך מאד להיזהר במתן עצות תזונתיות במיוחד כשמדובר במחלת הסכרת.
נכון שהקינואה איננה דגן, אך היא מכילה בעיקר פחמימות, ועל כן יש לצפות שהתגובה של חולה סכרת אליה תהיה דומה לתגובה שלו למאכל עתיר פחמימות.
הערך התזונתי של הקינואה ל-100 גרם הוא:
מים 13 ג'
קלוריות 368 קק"ל
חלבונים 14 ג'
פחמימות 64 ג'
שומן 3.3 ג'
כולסטרול 0 מ"ג
ברזל 4.6 מ"ג
סיבים תזונתיים 7 ג'

גם כוסמת איננה דגן, אך גם היא עתירת פחמימות, ועל כן גם ממנה יש להיזהר.

ולפותחת השרשור,
אין מנוס מלעבוד באופן צמוד עם תזונאי/ת המתמחה בחולי סוכרת.
נסי לבקש מהקופה לשלוח אותך לתזונאי/ת אחר/ת שמורגל/ת לייעץ גם לטבעונים.
בינתיים אל תעשי על עצמך ניסיונות עם מזונות שונים ללא התייעצות צמודה עם בעל מקצוע.

בברכה,

אורי.

יפה שם

New member
יותר מדי

היי אורי, כמובן שאתה צודק ולא פניתי אל הפורום כתחליף ליעוץ של איש מקצוע, רק רציתי לגוון את התזונה שלי ולשמוע על רעיונות נוספים, זה באמת עזר כי היום למשל כבר הקפצתי ירקות עם קצת טופו אחרי שקראתי את ההמלצות של מיקי וזה יצא נחמד מאוד...

לפני שאתה קופץ

תברר
לא אפרט כאן מאין ואיך אבל היידע שלי בכל הנוגע לטייפ 1 הוא רב ומבוסס ביותר ברמה לחלוטין מקצועית.

מעבר לכך להווה הידוע - לא בגרמים או מיקרוגרמים של פחמימה הם שעושים את ההבדל בעליית הסוכר עקב אכילה ובוודאי לא ביחס ישר.
כוסמת בהחלט מומלצת לחולי סכרת, לא דיברתי על כמויות, שים לב, רק על בדיקה מי מהפחמימות ישפיע ואיך. ממש כפי שנעשה עם פחמימות אחרות ועם ירקות כאלה ואחרים.
גם פרות אמורים לעבור התאמה אישית

האשה הופנתה לייעוץ מקצועי בצרוף לרעיונות אותם ביקשה.. גם בעלי המקצוע עוסקים בניסוי וטעיה רק ככה להווה ידוע לך.

marx04

New member
מדובר בדיני נפשות - חייבים להיזהר

שלום מיקי,

אני קופץ משום שמדובר בדיני נפשות, ולכן במקום שבו יש חשש לטעות או להטעיה (בלתי מכוונת) צריך להתריע ולהזהיר.

כתבת: "מה לגבי קינואה לא כתבת. היא אינה פחמימה..."

זה כמו לכתוב: "מה לגבי קוקה קולה ? היא איננה סוכר".

נכון, קוקה קולה איננה סוכר. אך היא מכילה כמויות אדירות של סוכר.
בכל הכבוד, המשפט שכתבת הוא מאד מטעה, ועל כן היה הכרח להזהיר.
נכון, קינואה אינה פחמימה, אך זה נכון גם לגבי חיטה, שעורה, לחם וכיו"ב.
אני מניח שמה שהתכוונת לכתוב שקינואה אינה דגן, בשונה מחיטה, שעורה וכו'.
כל זה אינו משנה שקינואה, כמו כוסמת, הן עתירות פחמימות למרות שאינן דגן.

בהחלט יכול להיות שקינואה וכוסמת הן מאכלים טובים יותר לחולי סכרת, מסיבות כאלה ואחרות, אך עדיין הן עתירות פחמימות, וצריך לציין זאת.
זו הסיבה שכל כך חשוב להיוועץ עם בעלי מקצוע.

בברכה,

אורי.

יתצרונות מובהקים לחולי סכרת

בכוסמת וקינואה-

"הודות להרכב הסיבים וחומצות השומן הבלתי רווי, קינואה וכוסמת מסייעות במניעת רמות גבוהות של כולסטרול בדם, שעלול להוביל לטרשת עורקים והגדלת הסיכון למחלות לב. בנוסף, בקינואה ובכוסמת יש נוגדי
חמצון
וחומרים מונעי הזדקנות חשובים , כמו ויטמין E שממלא תפקיד מרכזי בהגנה על התאים מפני רדיקלים חופשיים, מונע התחמצנות של ויטמינים אחרים (B, A ו C) ומשפר את היכולת של תאי הדם האדומים להוביל חמצן.

תכולת המינרלים הגבוהה הנמצאת בקינואה ובכוסמת הופכת אותן למזון האידיאלי לתמיכה בעצמות ושיניים בריאות (סידן וזרחן) וכן למניעת אנמיה (ברזל). יתרון אחרון, אך לא פחות חשוב - הכוסמת והקינואה יכולות לתרום באופן חיובי להשפעה על מצב הרוח, בזכות ויטמינים קומפלקס B ומגנזיום, שידועים בהשפעתם על מצב הרוח."
http://www.dietenit.co.il/quinoa-buckwheat.html

להווה ידוע מצב רוח הוא גורם בעייתי באיזון , סטרס גורם לעיתים תכופות לעליות ברמת הסוכר ללא קשר למזון כך גם מצבי מחלה סוערת ועוד. וזה על קצה המזלג

יפה שם

New member
היי, נכנסתי ללינק

ולא מצאתי את ההתייחסות הספציפית לסכרת. מה שכן קראתי שם זה שקינואה וכוסמת הן 60% עמילן שזה בעצם גלוקוז אז איך זה יכול להיות שהם יתאימו לסכרתיים? מנסיון עם עמילנים אחרים כמו תירס, תפוח אדמה וכו הם לא משפיעים עלי טוב. לא הבנתי את הקטע הזה ואשמח לקבל הסבר אם את מתמצאת :)

תראי

לסכרת כפי שאת בוודאי יודעת יש נגזרות בעייתיות שרבות מהן קשורות בתחזוקת כלי דם. זה כולל מחלות לב, כולסטרול, דפנות כלי דם שבירים, טריגליצרידים שנשארים במערכת ועוד.
לכן הדגשתי מדוע דווקא הכוסמת והקינואה מתאימות לחולי סכרת. הן עשירות במרכיבים שתומכים במניעת סיבוכי המחלה, כך שאם פחמימות אלו בראש הרשימה. שוב, במבחן המציאות אצל אנשים שונים מוצרים שונים מתנהגים אחרת ביחס להקפצת רמות סוכר ובוודאי כשאנחנו מכירים במורכבותו של האדם ובהשפעת הגורמים השונים בחיים על המערכת האנדוקרינית וככה.

האם את עוסקת באיזושהי פעילות גופנית שיכולה לסייע באיזון רמות הסוכר ?

marx04

New member
מצטרף להמלצה לעסוק בפעילות גופנית

שלום מיקי ושלום לכולם,

אני מצטרף להמלצה של מיקי לעסוק בפעילות גופנית.
נדמה לי שאין מחלוקת שפעילות גופנית חשובה ומסייעת להורדת רמות הסוכר בדם.

בברכה,

אורי.

marx04

New member
אכן לכוסמת ולקינואה יתרונות רבים

שלום מיקי,

אין לי ויכוח איתך שלכוסמת ולקינואה יתרונות בריאותיים רבים.
אצלנו בבית אנחנו אוכלים כוסמת דרך קבע (קינואה אנחנו לא כל כך אוהבים).
אבל אף אחד מאיתנו אינו חולה סכרת.

העובדה שכוסמת וקינואה הן עתירות פחמימות אמורה להדליק נורה אדומה אצל כל חולה סכרת ששוקל לצרף אותן לתפריט שלו.
לכן ההמלצה שלי היא לא לנסות אותם בלי להתייעץ לפני כן עם בעל מקצוע שמכיר את חולה הסכרת הספציפי, את ההסטוריה שלו ואת התגובות שלו למאכלים שונים.

בברכה,

אורי.

ירקות אפוים

פטריות- שמפניון, פורטובלו, יער, שיטקה. ממלאה תבנית צפופה של מגוון חברות פרוסות, מלח ופלפל שחור אפשר גםשום וקורנית טריה. מערבבת וצולה.
אפשר לפזר גם שמרי בירה שיוצרים תחושת תבשיל.

דלעת. רק מלח.

עגבניות. קישואים. חצילים פרוסים. חציל שלם לקלות בתנור, לקלף אחרי ולהשאיר מחובר לעוקץ, לזלוף מעט טחינה מעשה בית- מעדן ממש.

איך את עם גרעינים ואגוזים?

קציצות אפויות, קטנות מעדשים מבושלים וקינואה עם בטטה מגוררת פנימה/ גזר מגורר/ בצל מגורר/ עלי תרד מאודים סחוטים פנימה. את עושה אותן קטנות ואז בצלחת הן מרחיבות לב

יפה שם

New member
כמה רעיונות! תודה

עם אגוזים אני בסדר גמור ואני משתדלת לנשנש אותם בין הארוחות, אבל לאכול יותר מדי מהם גורם לי לבחילה (זה משהו ידוע או שזה קורה רק לי?) ואני עוצרת אחרי 5-6 יחידות גג...

הירקות עם הטחינה נשמעים נהדר!

מה זה שמרי בירה? השם נשמע פחממתי באופן מחשיד
אני אחפש טבלה של ערכים תזונתיים. אני טבעונית פחות משבועיים ועוד לא הצלחתי לסדר את התזונה שלי בכלל...

לגבי דגנים אחרים כמו שאמרתי- אותו דבר :( גם כוסמת, גריסים, קוואקר, בורגול, דוחן, סולת וכו'... האמת שלא ניסיתי לאכול קינואה בכמות גדולה, פשוט מהנסיון ידעתי שמותר לי 2 כפיות וזהו וזה מה שאכלתי... לא ידעתי שהיא לא פחמימה, אז אנסה!

אני מגיבה לא טוב לסלק וגזר וגם לבצל בכמות מוגזמת, עם עגבניה אני בסדר גמור
בטטה דלעת וכו' גם במידה מבוקרת, אבל אין לי בעיה לשלב קצת יחד עם עוד סוגים של ירקות...

זו סכרת טייפ 1- ותיקה מאוד מגיל העשרה. כרגע אני מאוזנת יחסית אחרי שנים ארוכות שלא ואני מפחדת לפגוע עם הטבעונות... הלוואי והייתי מוצאת סכרתי-טבעוני שינחה אותי לפחות בהתחלה

מאחר ומדובר בטייפ 1

הרי את נעזרת באינסולין נכון?
אז החיים יותר פשוטים באופן מסוים, כל כמה שזה הזוי.
משאבה או ארוך טווח וחיזוקים של קצר טווח?

למעלה