אולי מכאן תבוא הישועה.

sense9

Member
מנהל
אולי מכאן תבוא הישועה.

בזמן האחרון, (FF) כשאני קוראת באתרים שונים, בתוכן מופיעה מילה לחיצה (לא ספציפית) שמעבר עליה עם העכבר מציגה פרסומת ל"זכייה" באייפון. זה משגע! (אפילו כעת כשאני כותבת הודעה, המילה מייל, תחת "קבלת התראות להודעה זו" מופיעה כלחיצה)

- התקנתי super antispyware ...והוא ניקה את מה שמצא (קוקיז בקבצים ועוד איזה משהו נגוע).
איתחל את המחשב, אבל אח"כ שוב ראיתי את הבעיה. מצ"ב צלומסך מ2 אתרים שונים.

הציעו לי לחסום את כל התוספים בדפדפן (FF) אבל איך חוסמים את כל התוספים ולמה שתהיה בהם הבעייה? לא התקנתי אף תוסף לאחרונה. גם לא ברור למה זה קשור לרוגלות, כשאני בכלל לא גולשת בכל מה שקשור לאייפונים.

אפשר לחסום את זה איכשהו בadblock? הוספתי את שם האתר לרשימת המסננים אבל יוק.

Piav

New member
כדאי באמת להסיר את כל התוספים

זה סימן מובהק להשתלטות עוינת של Adware על הדפדפן. Adware, בניגוד לSpyware, חושפת את המשתמש לפרסומות בהזדמנויות שונות, למשל בעת גלישה בדפדפן. אין צורך שתגלשי באתרים הקשורים לאייפונים לשם כך, כיוון שהפרסומות מוצגות ע"פ תכתיב שרת הפרסומות, כלומר ע"פ כמות הכסף המשולמת בעבור יחידת פרסומת נצפית.

סרקי את התוספים והסירי כל תוסף שאינך יודעת מהו תפקידו בכוח; לכל היותר תתבקשי להתקינו מחדש. במידה והבעיה ממשיכה, נסי להפעיל את Adwcleaner והסירי את כל הממצאים. לא עבד? הסירי את כל הדפדפן דרך לוח הבקרה והתקיני אותו מחדש.

sense9

Member
מנהל
תודה. adwcleaner

- מה בדיוק תפקידו? אפשר לינק לזה?

sense9

Member
מנהל
התקנתי, לחצתי על search ואז

דליט, זה איתחל לי את המחשב. אבל כתוב שם שאני אמורה לראות איזה סרגל של התוכנה ולולא הסרגל המחשב לא יהיה בטוח או משהו כזה, ואני לא רואה שום סרגל?
ואם הניקוי לא עזר ואצטרך להתקין את הדפדפן מחדש- חוצ מייצוא מועדפים- יש דרך לשמר גם את העיצוב והססמאות? והאם התקנה מחדש של הדפדפן בטוח תעזור? וסליחה על החפירה, אבל כיצד אוכל להיות בטוחה שהבאג לא יחזור? תודה!

sense9

Member
מנהל
ועוד שאלה קטנה-

זה יכול להיותקשור לתוספים שאינם מעודכנים? כי כשאני לוחצת על עדכן תוסף זה מבקש ממני להוריד את כל התוכנה מחדש. האם זה אומר שזה אוטמוטית יבטל את התוסף הקודם או שיהיו לי 2 במחשב?
בנוסף, האם נטרול תוסף יכול לעזור או שאני חייבת למחקו לגמרי?

Piav

New member
פחות קשור לתוספים לא מעודכנים, יותר לתוסף רע

1. את יכולה לנסות לנטרל תוספים שונים לסירוגין עד שתגלי מהו התוסף הבעייתי במקום למחוק (אמור להשיג את אותו אפקט).
2. לגבי מחיקה, אין שום דבר בטוח, אבל זה עשוי לפתור את הבעיה וכל עוד היא מקומית (בדפדפן עצמו) הסיכוי טוב.
3. לגבי גיבוי, אני לא משתמש בfirefox אבל אני מניח שיש קבצי ממשק והגדרות שניתן לייצא. הייתי ממליץ להיוועץ בפורום דפדפנים.
4. לגבי סרגל הכלים שמציעה לך Adw, תתעלמי, אין צורך.

למעלה