אולי מישהי יודעת..

אולי מישהי יודעת..

היי בנות, מקווה שהגעתי למקום הנכון. יש לי רחם שרירני ועברתי כבר פעמיים ניתוח לכריתת שרירנים דרך הבטן. לאחר מכן נכנסתי להריון (דרך טיפולים) וילדתי בקיסרי. בניתוח המנתחת (שהיתה אז מתמחה..) אמרה לי שדופן הרחם שלי דק מאוד ללא שריר בפונדוס השמאלי. המליצה לי לא להכנס להריון נוסף.(מחשש לקרע ברחם?) הבעיה שרופאים נשים רגילים רק שומעים את זה ולא יודעים מה להגיד לי . ראיתי בפורום שלכם יש בעיות גם עם שריר הרחם. (לי חסר חלק מהשריר ..) השאלה האם מישהי יודעת האם אפשר להחזיק הריון במצב כזה?? (החזקתי כבר הריון במצב כזה אבל לא ידעתי אז שאני בסיכון..) כל מי שיכולה לתת לי פרטים בקשר לשריר רחם או המלצה על רופא אני אשמח מאוד שיהיה בהצלחה לכולן תודה

מה הקשר בין דופן הרחם לשריר הפונדוס?

לא רופאה אבל מהניסיון שלי, אין קשר. שריר הפונדוס זה השריר התומך ברחם והדופן זה דופן. ועם כל הכבוד למתמחה, פה אנחנו לא סומכים על מתמחים וגם בהרבה מהמקרים לא על רופאים.. עצתי לך היא אחת- תוציאי דו"ח ניתוח (תזמיני אותו מארכיון בית החולים שם נותחת- כרוך בעלות של כ-100 ש"ח) ולכי להתייעץ עם מומחה לגניקולוגיה ומיילדות.אבל מומחה. משיח לטעמי יוכל לעזור לך, שווה להגיע להתייעצות חד פעמית גם אם היא לא זולה. סביר להניח שאפשר לבדוק את הענין בהיסטרו' או בצילום רחם או בהידרוסונוגרפיה או בדיקה מעין זו. בהצלחה

תודה בואינג,

כוונתי היא שיש לי גם דופן רחם דק בפונדוס השמאלי וגם חסר שם שריר. אגב, הוצאתי דוח ניתוח כתוב שם בדיוק מה שכתבתי. הלכתי לכמה רופאים מומחים והם כנראה בשביל "כס תחת" סליחה על הביטוי אמרו לי את יכולה אבל אי אפשר לדעת מה יהיה, כל זה לפי דוח הניתוח. אני כל כך משתוקקת לעוד ילד, חושבת על זה כל הזמן. לא יודעת מה לעשות. בגלל זה פניתי לפה רציתי לדעת אם יש למישהי פה בעיה עם שריר הרחם (בגלל האנדו) אולי אוכל לקבל המלצה על רופא או משהו מהניסיון של הבנות. .

את מתארת פתלוגיה - שלחו אותך לבדיקה

מאלו שציינתי? לבדיקות אחרות נשלחת? יש כאן נשים עם אנדומיוזיס שזו בעייה בשריר הרחם אבל על רקע של המחלה שלשמה התכנסנו כאן..לא נראה לי שזה רלבנטי עבורך.. השאלה אם החוסר הזה היה גם לפני ההריון הראשון או שהוא נוצר לאחריו? שאלת את השאלה? כסת"ח זה דבר מאד מוכר כאן ובכלל בעולם הרפואה שנעשה עולם מתגונן יותר ויותר.. אולי סוריאנו יוכל לעזור לך.. חכי לתגובות נוספות

לא יודעת לענות לך

אבל בהחלט ממליצה כמו בואינג לפנות לאחד הגדולים....פרופ' משיח לדוגמא....בהחלט שווה את ההוצאה...... יש כמובן עוד רופאים טובים עליהם ניתן לסמוך ...דר' סוריאנו....פרופ' גולדנברג..... בהצלחה

למעלה