אולי מישהי/ו מכיר/ה

אולי מישהי/ו מכיר/ה

תוכנה ללימוד אותיות (עברית ואנגלית). כמו כן לימוד מספרים וכו´.... שילד/ה בני 4 יכולים ללמוד בקלות (ללא שימוש בעכבר אם אפשר???) תודה מראש על התגובות.

לאה_מ

New member
לא כל כך מכירה תוכנות.

יש את "יש לי סוד", אבל זה אמור להיות ללימוד קריאה (והבעתי כבר כאן את דעתי שזה משעמם). נדמה לי שיש תכנות של רחוב סומסום שמיועדות בין היתר להכרת אותיות ומספרים, אבל אני לא בטוחה. תכנסי לחנות של משחקי מחשב ותראי. אבל בעיקר, אלא אם לילד יש משיכה גדולה מאד למחשב ומאד חשוב לך דוקא לחבר אותו לזה, לא הייתי מושיבה את הילדים שלי ליד המחשב כדי ללמוד את זה. אם יש סביבה אוריינית, ואותיות ומספרים הם דברים נגישים וזמינים, הילדים לאט לאט לומדים לזהות אותם לבד. בעיני אין טעם בגיל 4 להאיץ את התהליך הזה.

האם יש בעיה מוטורית? כדאי לבדוק.

אני לא רוצה לזרות מלח על הפצעים, אבל אני מכירה לפחות 3 ילדים ששלטו בעכבר לפני גיל שנתיים. ניסית להפחית את הרגישות של העכבר?

מירי,

New member
אני מכירה ילד שבערך מגיל 3...

שלט שליטה מלאה בעכבר והוא לא ממש אוהב את המחשב לעומת זו אחיו מת על המחשב וכבר בגיל מופלג של 3.5 ואין שום קשר בינו לבין העכבר... אני בכלל לא חושבת שיש בעיה מוטורית! בכלל יש כאן עיניין של קשר עין יד ועד כל מיני , ולדעתי זה עדיין מוקדם להכנס ל"פחדים" כאלה... נכון יש ילדים....

נעה גל

New member
יש בשוק די הרבה תוכנות המתעסקות

בלימוד מספרים/אנגלית/אותיות ואם אני לא טועה אפילו למט"ח יש סדרה כזו. אני לא יודעת אם הן טובות או לא/מומלצות או לא, כי פשוט אין לי בבית כאלה (אבל אני תמיד רואה אותן בחנויות הספרים ואופיס דיפו). כל התוכנות משתמשות בעכבר. כל הרעיון הוא שהילדים עדין לא יודעים לקרוא אותיות וספרות ולכן השימוש בעכבר מקל עליהם ולא מצריך הסתכלות מעייפת על המקלדת. יכולת שימוש בעכבר היא פונקציה ישירה לכמות הפעמים שנחשפים אליו - אולי כדאי להתחיל עם תוכנה שתעזור לה להשתמש בעכבר באופן יותר יעיל ואז ולחשוב על תוכנות שמתעסקות בנושאים אחרים. כמו שאמרו כאן לפני, ילדים בגילאים מאוד צעירים שיושבים ליד המחשב לומדים מהר מאוד לשלוט בעכבר. וכדאי גם להאט את המהירות שלו - כך קל יותר לתפעל אותו.

למעלה