אולי מישהו

avitalit

New member
אכן זה בכללי הכיוון שלי - ולכן אני

נמשך לפריטים מהסוג הזה . אבל אין לי יומרות להכין אוסף תימאטי כרגע .רק ל"אגור" את הבולים ל"הנאה עצמית" .... בעיקר את אלו ש"עושים לי את זה" ...
כמו בולי בתי כנסת , בולי מרק שאגאל מהעולם , בולי הנפקות משותפות לישראל ולחו"ל וכדומה וכדומה ... יום נעים ! איציק

rachelea

New member
בולי מרק שאגאל

הרי מבחר פריטים המוצעים באי ביי. תוכל להסתמך עליהם כהתחלה לאוסף בולי שאגאל. בהצלחה.

rachelea

New member
והרי בולים נוספים מיצירות שאגאל

ועכשיו, אני מניחה, יש לך ממה להתחיל...

avitalit

New member
תודה רבה רחל !!!

את הבול של האומות המאוחדות כבר יש לי . לגבי השאר טוב לדעת על קיומם אבל זה קצת יקר כרגע .. אנסה להשיגם חתומים ... תודה רבה . איציק

python 4

New member
נצלו"ש - גם אצלי, הרחבת אוספים..

אה כן. חוץ מאוסף ישראל והונגריה שלי הוצאתי מהאוסף הכללי שלי גם את בולי גרמניה. סידרתי אותם לפי שנים ותקופות, החל מבולי הרייך משנת 1921 (הכי מוקדם שלי), בולי גרמניה תחת כיבוש כוחות הברית (45-49), בולי מערב ומזרח גרמניה (49-89) וגרמניה המאוחדת (90 ומעלה). יש לי סה"כ 321 בולים (כמה דוגמאות, משמאל..) האוסף הזה לא נובע מאהבה מרובה לגרמנים אלא מכך שהבולים שלהם מלאים בהיסטוריה (שנוגעת כמובן גם להיסטוריה שלנו), והבולים המאוחרים יותר שהם פשוט יפים. די, הסיבה האמיתית היא שגיליתי שיש לי שם שני בולי הכנסה, אחד מגרמניה המזרחית ואחד מתקופת הרייך. אני לא יכול לאסוף סתם כך בולי הכנסה בלי שיהיו לפניהם כמה בולי דואר, לא? ועכשיו אלו האוספים שלי: בולי ישראל, הונגריה, גרמניה וברית המועצות, בולי קק"ל ובולי הכנסה, בולי דגלים ו- coat of arms והאוסף הגיאוגרפי שלי שכולל בול אחד לפחות מכל מדינה ריבונית שהוציאה פעם בול (כלומר, ממה שהצלחתי להשיג..). יומרני?

תמיר1991

New member
אכן יומרני... יש לי הרבה גרמניה

כפול. אפילו הבאתי אותם למפגש. אני אביא אותם למפגש הבא. תמיר.

avitalit

New member
בולי קק"ל.

הי פיתוני . אינני מנוי בקק"ל אבל ידוע לי ש... קק"ל מקיימת שרות מנויים על בוליה. לפני כשנתיים קיבלתי מהם בדואר קטלוג בולים . העלות הכוללת של כל הבולים שהם הוציאו מראשית ימי קק"ל היא בסביבות 3000- 4000 ש"ח . אם תרצה אשלח לך את הקטלוג בדואר . ובעניין בולי ישראל - עדיף שתשלח לי במסר את מספר הטלפון שלך על מנת שאברר איתך מה חסר לך ובאותו זמן אלבום המיותרים שלי יהיה פתוח .... מתאים? יום טוב איציק

tuviar

New member
בולי קקל

בולי קקל מופעים בקטלןג קפלוב עד שנת 1973 וניתן להשיגו במפעל בולי קקל וכן יצא בארצות הברית קטלוג מקצועי של בולי קקל שלא ניתן להשיגו[יש לי עותק מצולם בחלקו ] יש כ2000 בולי קקל שיצאו בארץ משנת 1902 ומספר דומה בלשכות קקל בחו"ל[ארה"ב ברזיל ארגנטינה פןלין גרמניה צכיה הולנד צרפת אנגליה מקסיקו אוסטריה בלגיה רומניה רוסיה] המספר הזה לא כולל ורציות שונות והדפס רכב רוב בולי קקל מחירם בשקלים בודדים ואף פחות מזה אבל יש כאלה שנמכרים במאות שקלים בולי קקל שיצאו ברוסיה נמכרו אצל רומנו ב2400$ אבל זה חריג ביותר את הבולים אפשר לראות במוזיאון קקל ברח שפירא בתל אביב על יד ככר דיזנגוף כמו כן יצאו מטעם קקל גליות דאר טלגרמות תגים ומעטפות יום ראשון בשילוב בולי ישראל

avitalit

New member
שלום עליך טוביה .

תודה על המידע החדש . לא ידעתי שהונפקו בולי קק"ל גם בחו"ל .. איך מתקדם אוסף הרכבות ? האם אתה מתכוון להציגו בתערוכה הקרובה ? ספר קצת.. איציק

tuviar

New member
רכבות

לגבי אוסף בולי הרכבות יש לי כיום כ6000 בולים ואני אוסף בעיקר עד שנת 2000 [ לא כולל המדינות כמו גינה וטובלו כדוגמא] וכל שבוע נוספים לי בולים שנרכשים באתר delcampe לפעמים במחירים מצחקים ודרך המוכר מבני ברק בנתיים האוסף לא לתצוגה מהסיבות הבאות טיפול בילדים ידיעת האנגלית שלי האוסף כרגע הוא רק בולים והתחלתי לאסןף גמ מעטפות בוקלטים ויש לי גם אוסף של שטרות אים רכבות ואני רוצה להרחיבו גם לכרטסים וגליות מהארץ

טוביה,

האם אתה מכיר את הקטלוגים של בולי הרכבות של ה- ATA ? אני מצרף קישור לרשימת הספרים שלהם, וממליץ לכל אספן תימאטי לחפש האם יש קטלוג גם בתחום שלו. רחל, את לא צריכה - סביבונים אין להם...

avitalit

New member
עד כמה שזכור לי ....

יש לטוביה אוסף של כ6000 בולי רכבות שהוא אוסף כבר למעלה מ 25 שנים .... חוצמזה יש לו גם בולי קק"ל . אבל בעבר הוא לא הציג אותו ... אולי שינה דעתו ????

tuviar

New member
פנקס קקל

יש לי פנקס של קקל שיצא בכפולין ובו שמות של עשרות עירות של יהודים וכמה כל עירה תרמה לקקל לפי הפנקס אפשר לראות כמה מושרשת היתה קקל בפולין ברוסיה קקל היתה מחוץ לחוק את בולי קקל מגרמניה אפשד לראות באתר negev stamps ובכן טלגרמות יפות

python 4

New member
איצ,

אתה איש יקר.
אם יש לך בולים מיותרים משנות השמונים אני ישמח לקבל.. אין לי כמעט כלום מהעשור הזה...

למעלה