אולי מישהו

אולי מישהו

צריך מפיות? ראיתי שיש אנשים שאוספים, אז אוכל להעביר כמה- יש לי ישנות וחדשות, במצבים שונים. מי שרוצה שישלח לי כתובת במסר, עם תיאור של מה שהוא מחפש. אם יש- אשמח לשלוח. זאת בתמורה לכל האנשים הנחמדים שהסכימו לעזור לי, שגם אם לא יכולתי לעזור להם ספציפית לפחות תהיה לי תרומה קטנה לשאר חברי הפורום. שלכם, טלי.

כבר אמרתי - זו לא בעיה.

תמיד אפשר להסתכן, אם לא מדובר בסכום משמעותי, במשלוח מזומנים בדואר רשום, או להעביר באמצעות ווסטרן יויון בסניפי הדואר, אם כי זה עולה עמלה. אנשים עשו עסקים גם פעם, כשלאף אחד לא היה כרטיס אשראי.

תמיר1991

New member
כן, אריק, אבל אלו סכומים גדולים

מדי בשבילי מכדי לסכנם. הדולרים/אונדים הבודדים באי-ביי לא מפריעים לי, אבל אלו סכומים גדולים מדי. ובדיוק נגמרו לי המטבעות הזרים לקנייה... בבנק לא יחליפו לי 15$, יש למישהו מושג איפה? תמיר.

כל חלפן כספים ישמח להחליף גם סכום

קטן יחסית, ותוכל לבקש מאחד מהוריך לעשות זאת עבורך. איני יודע על אילו סכומים מדובר, אבל אם הם גבוהים, הזהירות בהחלט במקום.

tuviar

New member
קטלוג

מכיר אבל העיה בשבילי שזה נותן רק מספרי סקוט ובלי איורים וזה היה לי טוב שקניתי באביי אבל אחרי שנכוותי הפסקתי לרכוש דרכם ועברתי לדלקמפה שזה ביורט אבל בקטלוג דומפיל יש מספרי יורט סקוט ומיכל

rachelea

New member
באיזו שפה אתם מתקשרים?

נא הבהרות למשתתפי הפורום לגבי במונחים הבאים: - דלקמפה (מה זה מחשב דל המכין קפה? דלפק בר? דלקן מקומי?...) - ביורט (ביונט מוכר לי, גם ביורן מפורסם-מישהו חיפש בול שלו עם חבורתו, אבל ביורט? נשמע לי כמו מישהו שיורק אש) - דומפיל (קטלוג דומפיל? לפחות היית מעברת את השם כמו שעשית עם מיכל. עד שהבנתי שכוונתך ל"מישל"). אנא, עזרתכם בפיענוח הנעלמים. תודה

tuviar

New member
הבהרות

דלקמפה delcampe אתר בלגי למיכרות פמביות של בולים מהעולם מ01. עד ... בטודה תוביה

"ביורט", הכוונה בעברית היא ל...

הקטלוג הצרפתי Ivert, איני יודע כיצד מבטאים זאת נכון, אבל אני מניח שלזה התכוון טוביה. דומפיל הוא קטלוג נושאי שנולד בספרד, וכבר הבעתי את דעתי עליו בעבר (אוסף בולי הכלבים שלי, שאינו הגדול בעולם, גדול בערך ב- 60% מהקטלוג, וזה רמז...) שכחתי משהו?

python 4

New member
וגם..

בְּיוֹרֵט זה גם סוג של מבחנה גדולה עם שנתות עליה, שממלאים אותה מלמעלה בנוזל ובתחתיתה יש ברז שאותו ניתן לפתוח ולרוקן בכך את המבחנה טיפה אחר טיפה. ולמה אני מספר את זה? סתם, כי אני שונא ביורטות.

יש כאן המון כימאים

אז אני בין האלכימאים, אלה ששונאים כימיה ואוהבים את הספר האלכימאי
.

python 4

New member
אני איתך, אָלוֹנָה...../images/Emo6.gif

גם אני שונא כימיה.. אבל מה לעשות שלפעמים אני נדרש להמיס כל מני מלחים במים, לחשב ריכוזים וכאלה זוועות אחרות... כימיה היא דבר בסיסי שכל עוסק במדע חייב לדעת. אפילו למשל שהעבודה שלי היא ביולוגית טהורה אי אפשר להסתדר בלי ידע בכימיה. דורון בטח יסכים איתי!

doroni10

New member
למה לשנוא כימיה? מה היא עשתה? ../images/Emo10.gif

אגב, אוספים, ישנם כאלו שאוספים כלי מעבדה ישנים. כמעט בכל מחלקה לכימיה שמכבדת את עצמה באוניברסיטאות בעולם ניתן למצא פינות עם מיכשור ישן. החל בכלי מעבדה מזכוכית, ועד מיכשור חשמלי שנראה לקוח מתוך סרטים ישנים.. ואם בכלים עסקינן, הרי שהביורטה נקראת בעברית: "טפיפית משונתת".. דורון,

היא קלקלה לי את התעודות

וסיפקה לי שליליים
, מה לעשות, אני הומנית מרחפת
ופיתוני, את תחשוב שאם ביולוגיה חייתי יותר טוב, ביום שנתנו לנו לנתח שלשול (תולעת) ואני עזבתי אותם לעשות את זה בלעדי, נתתי לביולוגיה גט
. בוטניקה דוקא כן אהבתי

rachelea

New member
יש להם אתרים באינטרנט?

אם יש להם קטלוגים ממוחשבים שניתן לאתרם באינטרנט, מדוע לא להוסיפם לרשימת הקישורים של הפורום?

avitalit

New member
הבת שלי תשמח לקבל כל מה שתשלחי

אין לי גישה למסרים ולכן אשלח לך את הכתובת רק מחר בערב ..או שמישהו מהחברים כאן יתנדב לממסר לך את כתובתי לפני .... תודה רבה וכל טוב . איציק

avitalit

New member
וניצלוש"ים שונים .....

במסגרת הרחבת האוספים שלי ( בולים בולים בולים ) החלטתי להתמקד כרגע בעוד שני תחומים . האחד - מונומנטים יהודיים (מצבות , אנדרטאות .בתי כנסת) מהעולם על בולים ומעטפות יום ראשון .( יש לי כבר סידרה אחת מצכוסלובקיה..) והשני - עבודות אומנות ( ציור פיסול גילוף מוזאייקה ) שנעשו ע"י יהודים או על נושאים יהודיים . מי שיכול לתרום ולסייע בהרחבת התחום - יבורך . תודה

תמיר1991

New member
אולי כדאי לך פשוט לאסוף יודאיקה

וזהו? זהו אמנם נושא רחב, אבל חשוב ומעניין מאין כמוהו. תחשוב על זה. תמיר.

למעלה