אולי מישהו פה יודע

Luis12

New member
אולי מישהו פה יודע

אזרח גרמני נניח שאינו בעל אזרחות נוספת רוצה להיכנס לישראל. יש בידו שני דרכונים גרמנים בתוקף. מה שמותר פה על פי החוק. נגיד באחד מהם יש חותמת בכניסה והיציאה מאירן, ולכן הוא מציג רק את השני, ולא את שניהם בכניסה והיציאה מישראל. האם זה לגיטימי, ויותר חשוב האם הוא אינו עובר על החוק? או האם הוא מסתיר פרטים רלוונטים על פעילותו ובכך אף עובר על חוק מסוים במדינת ישראל?

אספרסו2

New member
יהודי התפוצות

שעוסקים בעסקים חוצי יבשות לפרנסת ביתם,עושים כך תדיר.
הם אוחזים בשני דרכונים,כשאחד מהם משמש לביקורים בישראל.

נראה שלגבי מי שאינו יהודי,למרות שבקרית הגבולות אינה רשאית להביט במבושיו ולאבחן יהדות,
הנוהל יהה שונה ,לחומרה.

eladogden

New member
כמו עיתונאים

שקופצים בין עיראק לאיראן וישראל.... יש 2 דרכונים

guybcn

New member
ממילא כבר לא צריך

היום גם ככה כבר לא מחתימים דרכונים בנתב"ג - רק מקבלים כרטיס.

guyweisz

New member
לעצם השאלה

אין בעיה, כל עוד מדובר בדרכון חוקי בתוקף, מותר להשתמש בו - אלא אם כן מופיע בו מספר שבעבר שויך לאדם אחר. לא משנה אם יש לך דרכון נוסף או לא, מה שמשנה זה שתצא מהארץ עם אותו דרכון עמו נכנסת. במקרה של גניבה במהלך השהות בארץ, למשל, והנפקת דרכון חלופי בשגרירות המדינה של התייר, עליו להראות במעמד היציאה מהארץ מסמך המוכיח הנפקה חלופית אחרת עלולה להווצר בעיה ביציאה. אבל לגבי תייר גרמני ממילא במקרה של גניבה לא מונפק לו דרכון חדש אלא Grenzübergangsschein. אם הוא תושב, מונפק דרכון אבל אז ביציאה מנתב"ג אין צורך שהמספר יהיה תואם (חותמת ב-1 מייתרת השוואה של מספר הדרכון, כל עוד המספר החדש, במידה וקיים, לא היה קיים בעברׁׁׂ). לסיכום, יכולים להיות לך גם אלף דרכונים, אם המדינה שלך מסכימה לזה, מה שמשנה זה הדרכון בו אתה משתמש במעבר הגבול (כל זאת כמובן כל עוד אתה לא ישראלי, שכן אז אתה אמור להציג את הדרכון הישראלי בלבד).

RonspotNL14

New member
לא אין כל עבירה על החוק

א ב ל היום אין שום חותמת ישראלית בדרכון בכניסה והיציאה מישראל (ונכנסתי לישראל כבר עם הדרכון ההולנדי שלי)ככה שהבעיה הזו לדעתי תאורתית נפתרה עוד לא עלה לי רצון או רעיון עדיין לנסוע למדינה שיש לה קונפליקט עם ישראל ככה שאין לי מושג אם אני צודק

Luis12

New member
תודה למגיבים

כל הנושא עדיין לא מסתדר עם ההגיון שלי, אבל זה כמובן לא אומר דבר. טוב לדעת שזה ניתן. קצת מפחיד אותי אבל בכל זאת שזה אפשרי. נשמע לי מאוד לא בריא לבטחונה של ישראל.
מצד שני זו אחת הסיטואציות שבטח לא תלויה רק במדינת ישראל, ולכן אין באפשרותה כנראה לדרוש זאת. יש פה סוג של איפה ואיפה בין אלו שבדקו מראש איך להתחמק מבדיקה יסודית ואלו שלא.
סביר הוא שהגורמים העויינים יבדקו טוב טוב את האפשרויות שעומדות בפניהם, מה שאומר שמהות הבידוק הסלקטיבי, שעד היום החזקתי ממנו כהגיוני, מבחינתי איבד ממשמעותו.
למעשה הוא בין יחסי ציבור רעים לישראל לבין מערכת שאמורה להרתיע אך סביר שלא באופן מוצלח במיוחד.
שתדעו לכם שבאופן רשמי גרמניה למשל ממליצה לאזרחיה להוציא פספורט נוסף אם כוונתם לבקר בישראל. כלומר אין פה משהו שרק מעטים יודעים. באופן רשמי פקיד מדינה המליץ למישהו שאני מכיר לעשות זאת. ההליך מוכר ונעשה על בסיס יומי, זה לא איזה משהו שאתה צריך לשמוע ממישהו. הכל ידוע ובשקיפות מלאה. תכלס כל הדבר הזה בגדר אבסורד מבחינתי.

אספרסו2

New member
בהחלט.

מאיפה שלא תקח את זה,ישראל יושבת על פצצת זמן,
השאלה לא אם הפצצה תתפוצץ אלא מתי היא תתפוצץ.

guyweisz

New member
אתה טועה

הבידוק הסלקטיבי שמתמקד באדם עצמו הוא מצוין, זו הסיבה לכך שנתב"ג לא מהווה שער כניסה לגורמים עויינים, כשמדובר במדינה הראשונה בעולם ברצון של גורמים עויינים להכנס אליה (טוב, במשהו אנחנו צריכים להיות מספר אחד
)

לעצם הענין, בעולם מסתובבים מאות מיליוני דרכונים של אנשים שמעולם לא נכנסו ולא ייכנסו לארץ, כל אחד מאלה יכול לשמש בנסיון חדירה של גורם זר; עשרות אלפי דרכונים של מדינות ידידותיות נגנבים כל שנה. סטטיסטית, האפשרות שדווקא דרכון של מישהו בעל כוונה להכנס לארץ ייגנב - קטן. אבל בוא ניקח צעד אחד קדימה: מה בנוגע למישהו שבעבר היה לו דרכון שנגנב, והוא נכנס לארץ עם דרכון שקיבל במקומו? האם התשאול צריך לכלול את כל מספרי הדרכון שהיו לך אי פעם? האם מישהו מכיר את כל מספרי הדרכונים שהיו לו אי פעם? ואם מישהו מוציא שני דרכונים ע"מ להעביר בכוונה אחד מהם לגורם פלילי (מבחינת ישראל חבלני), קרוב לוודאי שאין לו ממילא כוונה להגיע בעצמו לישראל, ואם כן - הוא לא היה מצהיר על דרכון נוסף גם אם היה נשאל על כך. ומה קורה לתייר שיש לו שני דרכונים, והשאיר אחד בבית ולא מכיר את המספר שלו? האם ישלחו אותו חזרה לארצו? בקיצור, דרכון הוא מסמך נסיעה שכל מדינה מתייחסת אליו באופן שונה - בחלק מהמדינות ניתן להחזיק ביותר מאחד, במדינות אחרות לא, בחלק מהמדינות הוא ביומטרי, במדינות אחרות לא, מדובר במסמך שמרבה להגנב, במסמך שמוחלף כל הזמן. כך שמבחינת המדינה, חשוב שיהיה אמיתי ובתוקף, מעבר לכך הבידוק הייחודי בארץ מתבסס על פרמטרים אמינים יותר.

אספרסו2

New member
תקן אותי אם אני טועה

אבל היתה לאחרונה פרשיית שוחד אצל מי שאייש את מנגנון הבידוק שאתה מהלל ומשבח,
אותו הדבר יכול לשמש גורמים עוינים למימוש מטרותיהם הנלוזות.
כשהדג מסריח מהראש יש סכנה לכל דגי האקווריום.

guyweisz

New member
התשובה שלי

היתה ללואיס, היא פשוט מופיעה אחריך בטיימליין.
לגבי פרשות שוחד - טוב, לצערי אף ארגון אינו חף מתאוות בצע, גם המהולל ביותר. כמו שאומרים בספרד: Corazón codicioso no tiene reposo.

זה לא אומר לגבי איכות השיטה או לגבי קיומם של שני דרכונים ברשותו של אדם. בסופו של דבר, רוב התיירים שמגיעים עם דרכון אחד לא מכירים את מספר הדרכון שלהם (אני לא מכיר את שלי - ויש לי רק אחד), כך שגם קיומו של תחקיר בנושא (ששוב - אין בו הגיון) לא יעיל אם הדרכון לא עליך. גם בכניסה לארה"ב, אגב, לא נשאלים לגבי קיום של יותר מדרכון אחד לאזרחות (לא שארה"ב היא דוגמא ליעילות, אבל כן לאובססיביות במקרה זה).

לגבי דברי ההלל, כפי שאתה מגדיר אותם, לפחות למציאות של מדינת ישראל השיטה אכן מסתברת כיעילה ביותר. זה לא אומר שהיא Full proof, אבל בכל זאת מדובר על עשרות שנים של תרגולת וצבירת ידע. לא יודע לגבי מדינות אחרות, למרות ההכשרות שהם מבקשים שהבידוק הישראלי יעביר להם (כך שכנראה שגם הם מוצאים בה משהו מן היעיל
).

לישראל יתנו לו להכנס גם אם יודעים שהוא היה בא

באירן (אחרי תחקור כמובן). לאירן אין סיכוי שהוא יכנס אם הם יודעים שהוא היה בישראל. ואם הוא אירני במקור הוא גם ישב בכלא.

למעלה