אולי מישהו נתקל.

antidot

New member
אולי מישהו נתקל.

אחרי 5 שעות לחימה בכרטיס מסך החלטתי לשאול אותכם אם מישהו נתקל בתופעה דומה. ככה: Windows 2000 Server SP2 כרטיס מסך: Matrox G400 single head 16 MB לוח אם: Intel 815E עם כרטיס מסך ONBOARD בעיה: החלפתי DXR2 בDXR3. התקנתי את הדרייברים. הכל עבד נפלא. עשיתי RESET. וקיבלתי מסך 640X480 ב16 צבעים. אמרתי, או קיי. שטויות, נתקין כרטיס מסך מחדש, וכך עשיתי. לא עזר. העפתי את הDXR3 . התקנתי כרטיס מסך מחדש. אותה בעיה. (מנהל התקנים מראה שהכרטיס מסך הותקן כראוי ואין התנגשויות) הלכתי לבדוק מה יש ל-MATROX להגיד על זה. התגלה שרצוי להסיר את הדרייבר עם הכלי שלהם ולהתקין מחדש. כך עשיתי. ישר אחרי ההסרה, RESET והתקנה מחדש הכל חזר להיות תקין. עשיתי RESET וקיבלתי שוב 640X480 בלי אפשרות ליותר מ600X800 עם 16 צבעים. אם אני מוציא את כרטיס המסך ומשתמש בכרטיס ONBOARD, הכל עובד. ניסיתי בנוסף: הקצאת IRQ ידנית לכרטיסי PCI דרך BIOS. ניסיתי 4 גירסאות שונות של דרייברים כולל הכי מעודכן. הגדרתי בBIOS את מערכת ההפעלה כ Non Plug&Play OS הכרטיס עצמו תקין - בדקתי על מחשב אחר. הצעות כגון: התקנה מחדש לא יעודדו אותי במיוחד (עם כל מה שיש לי במחשב מותקן יקח לי שבועיים להתאושש) הצעות ? Antid0t

IBZ

New member
-->

האם התקנת את הכרטיס מסך על מחשב אחר אבל עם מערכת הפעלה דומה?אם כן נסה את הדברים הללו,אלו הדברים היחידים שמצאתי. PCI/VGA Palette Snoop - Disabled - Video ROM BIOS Shadow - Disabled - Video RAM Shadow - Disabled - C8000 - DFFFF - All memory ranges Disabled - AGP Aperture Size - 256 to about anything higher than say 48MB, since settings that low tend to lessen the amount of AGP texture memory, or disable AGP texturing completely. It probably won´t make much of a difference, as Win2k can´t use more than 16MB of AGP textures - Video Memory Cache Size - UC - Assign IRQ to VGA - YES - Fast Writes: Disabled - AGP aperture speed: 2x (4x may work, but can cause instability, at the cost of almost no extra performance)

IBZ

New member
נ.ב.

תתקין גם דרייברים חדשים ללוח אם,לא יזיק

antidot

New member
מיותר לציין

שהBIOS מעודכן לאחרון. זה PHENIX BIOS שאין לו את רוב האופציות שציינת. את השאר ניסיתי. הכרטיס עובד על תחנה אחרת עם 2000 PRO שמשתמשת באותו דרייבר. עידכנתי אפילו את הBIOS של הכרטיס מסך (גם זה אפשרי מסתבר) כלום... הצילו !!! אני אוהב את MATROX ולא רוצה להחליף (לקנות חדש יותר קל במקרה שלי מאשר להתקין מחדש את החלונות) Antid0t

antidot

New member
הדבר המוזר הוא

שיש לי 4 DEVICES על IRQ 9 שזה בעצם גשר לIRQ2, זה אמור להאיט אבל אני לא רואה התנגשויות. כמובן שהBIOS גם מקצה IRQ יש למישהו מושג איך להגדיר URQ ידנית בWIN2K ל Plug&Play devices ? Antid0t

למעלה