אולי מישהו יודע,

ruth02

New member
אולי מישהו יודע,

אם יש מרכז או בית כנסת במרכז ת"א שעושים קבלת שבת ? וכמו כן איפה יש מרכז ללימודי יהדות, הרצאות וכו " ?

מקומות ללימודי יהדות בת"א וקבלת שבת

שמים (שורשים)
רח' מלצ'ט 41 תל אביב (פינת בורוכוב) טלפון: 072-251-00-31
http://shamayim.info/

מודעות
רח' אחווה 24, שכונת נווה צדק, תל אביב; טלפון 03-5100587, טל' נייד 052-5807826
http://www.mudaut.co.il/

קו לקו
בר כוכבא 54 טלפון 035251989 או 0504145674
http://www.klkol.com/

וכן בבתי חב"ד
בת"א.
http://www.chabad.org.il/IsraeliBranchs/Index.asp?CityID=976&CategoryID=60

מועדים לשמחה ובהצלחה

ruth02

New member
תודה ! האם

במקומות שציינתם עושים קבלת שבת כל שבת ? ואגב, אני חייבת לציין משהו, אני מאוד מעונינת להתחזק, זה בוער לי בנשמה אבל... תמיד חשבתי שכל העסק הרבה יותר קל, אני, שבאה ממשפחה חילונית לחלוטין, חברה חילונית, לא מכירה אף אחד מהעולם הדתי ולא יודעת כמעט כלום ביהדות, דבר אחד אני כן יודעת, שמאז שאני ילדה אני מאוד מאוד מאמינה, הייתי נוהגת בתור ילדה קטנה להתבונן לשמים ו "לדבר" עם אלוקים, התחלתי לצום מגיל 12 בערך, כשרות כמובן, בשנים האחרונות הפסקתי לנסוע בשבתות וחגים ולאחרונה אף התחלתי ללכת לבית הכנסת (אך הפסקתי בעל כורחי כי אין לי חצאיות ועוד לא קניתי ולא נעים לי ללכת עם מכנסיים, אגב, זה כל כך נורא אם עד שאקנה וזה לא פשוט למצוא חצאיות ארוכות בקניונים, פשוט אלך עם מכנסיים ארוכות ?), בכל אופן, אני כבר חודשיים מנסה לברר, איך חוזרים בתשובה ? מה עושים ? לאן ללכת ? עם מי לדבר ? מה לעשות ? שאלתי את זה ושאלתי את זה וכל אחד אומר לי משהו אחר, דיברתי אפילו עם רב אחד ואומנם נהיינו "ידידים", הוא מתקשר אלי כל פעם לשאול לשלומי ואני מאוד מעריכה זאת אבל אני לא מקבלת ממנו מידע רב וזה לא עוזר לי למרות שהוא מאוד נחמד (הוא מספיק כנה בשביל לומר שיש דברים שהוא פשוט לא יודע, וכל הכבוד לו על הכנות), אח"כ דיברתי בבית כנסת עם איזה בחור דתי שאמר לי שהוא יוכל להדריך אותי כי הוא מלמד יהדות וכל כך שמחתי ואז הוא הציע ללמד אותי יהדות בדירה של חבר שלו (כשהחבר לא היה בדירה), וכל העסק ניראה לי מוזר אז חתכתי, בקיצור, יצאתי מאוד מבולבלת מכל מה שכל אחד אומר לי, לא יודעת לאן לפנות ומה לעשות, מי יכול להדריך אותי ? ומה זה הדבר הזה שגברים דתיים (אפילו מאוד) מתנדבים לעזור לי ואז הם מנסים ללכת איתי לכיוון אינטימי ? אז אני כבר לא יודעת למי להאמין ולמי לא, מי באמת רוצה להדריך אותי ולעזור ומי יש לו תוכניות אחרות בראש, ממש תוהו ובוהו, לא מוצאת את הידיים והרגליים בכל הסיפור הזה,
אז אני פשוט רואה הרצאות באינטרנט וזהו, במיוחד של הרב פנגר המדהים, וגם של אמנון יצחק וזמיר כהן.
תודה לאלה שענו לי וסליחה אם ההודעה ארוכה מידי, אבל הנה, הוצאתי מהלב

amiad21

New member
ראשית - כל הכבוד!

התהליך שאת עוברת הוא ראוי להערצה ומדברייך נשמע גם שזה מגיע מהמקום הנכון.

אני מודה שאין לי יותר מידיי ניסיון עם כל הנושא הזה של חזרה בתשובה.
עם זאת, אני יודע שיש כל מיני מכונים שמתאימים לכך.
מהמעט שאני יודע - זה דיי חשוב שתמצאי לך את המכון שמתאים לך ואת המדריך \ רב שמתאים לך. לדעתי, גורם שמצד אחד מייצר דרך עם שלבים והתקדמות הדרגתית בקיום ושמירת המצוות בקצב המתאים לך ומצד שני מקנה גם את ההדרכה הרוחנית שמסבירה את הרעיונות שמאחורי היהדות והופכת את מה שעושים לדבר היגיוני ומובן מאליו, יכול לתרום המון בתהליך הזה ולהפוך אותו לקל הרבה יותר.

חשוב באמת שלא תלכי לכיוונים שמרגישים לך לא בנוח. כפי שאמרת - את עושה את זה וראוי להמשיך עם זה.

יכול להיות שבשלבים האלה ללכת למכונים השונים שהציעו לך כאן שגם מארגנים הרצאות וחלקם גם אירועים (כגון תפילות וסעודות משותפות) יהיה משהו שמאוד מתאים לך. זה גם יסייע לך להיפגש עם בנות נוספות שעוברות את התהליך שאת עוברת ומן הסתם תוכלו לסייע אחת לשניה בכל מיני דברים (למשל, למצוא חצאית מתאימה כדי שתרגישי בנוח ללכת לבית כנסת...)

בקיצור, רשימת המכונים שנתנו לך נראית לי כמו מקום מצויין להמשיך בו את התהליך שאת עוברת.
ממה שכתבת נראה שקיים רצון אמיתי וזה כבר שלב מהותי בתהליך.
שיהיה לך בהצלחה בהמשך!

ruth02

New member
תודה רבה לך על מילותיך החמות,

להצעתך למצוא רב שידריך אותי, זה בדיוק מה שאני רוצה אבל איך מוצאים רב ? ומה קורה אם אין לי "כימיה" איתו ?
לגבי המכונים, זה גם מבלבל, כי בכל מקום גישות אחרות (לפחות ככה זה ניראה לי כחילונית, אולי אני טועה), הלכתי להרצאה של הרב פנגר, הלוואי שהוא היה יכול להדריך אותי ולעזור לי אישית, הוא אדם מדהים, כזה מכיל ומבין, מאוד עוזר לי שיש מישהו כמוהו שבא מהעולם שלי ויכול להבין אותי יותר מאשר רב שמאז ומתמיד היה חרדי, אגיד לך עוד משהו, כל אחד גם זורק לי משהו אחר, מישהי אמרה לי שאסור למשל לאכול ארוחת בוקר אם הולכים לבית כנסת בבוקר, לא שאני הולכת לבית כנסת בבוקר אבל זה נשמע לי קשה מאוד, איך אפשר לצאת מהבית בלי לשתות קפה וארוחת בוקר (מאז שאני ילדה זו הארוחה הכי חשובה אצלי ביום שנותנת לי כוח להמשך היום), אח"כ קרה שכשהייתי בבית כנסת בערב חג ראש השנה ושאלתי איזו אישה שם שהתחברתי איתה (גם לא דתייה) אם היא רוצה שנלך ברגל לטיילת לשבת ולהסתכל על הים, אז איזו בחורה דתייה מאוד נחמדה אמרה לי, אסור לך ללכת לים בחג, כל אחד אומר לי - זה אסור וזה אסור וזה אסור, למשל לא לשמוע מוסיקה לועזית או שאסור לנשים לרקוד, לא יודעת, מצד אחד אני רוצה לחזור בתשובה אבל נורא מפחדת שלא אצליח כי אני לא מסוגלת לחשוב כרגע שאוותר על לשמוע מוסיקה לועזית בבית, מוסיקה שאני שומעת כל חיי ושעושה לי כל כך טוב, או לוותר על טלוויזיה, או לא לאכול ארוחת בוקר, וכל האיסורים האלה, זה מפחיד אותי, אז החלטתי שלא חייב שחור ולבן, יש גם אפור, כלומר, מה שחשוב לי יותר מכל ובוער לי זה השבת, אז שבת אשמור ובאמצע השבוע אתנהל כרגיל, מוסיקה, טלוויזיה וכו".
אני מקווה שדבריי לא מכעיסים אבל אנא נסה להבין שאני חיה כך כל חיי, מוסיקה זה דבר כל כך בסיסי אצלי בחיים מאז ומתמיד, קשה לי מנשוא לוותר על זה, קשה להפוך את כל החיים שאתה רגיל אליהם מאז שנולדת, לא יודעת, אני מאוד חצויה, קשה לי, אני גם עם רגשי אשם כלפי אלוקים, מרגישה שאני מאכזבת אותו אבל קשה לי מה אני אעשה.

the ror

New member
הוא התכוון שהוא לא באמת מבין מה את עוברת

כי הוא בעצמו לא מסוגל לראות מעבר לאנטי שלו לדת... לכן קשה לו להבין למה את מעוניינת בתהליך שהתחלת...
גם כאלה יש לנו פה בפורום...

amiad21

New member
כמה דברים...

ראשית - דברייך ממש לא מכעיסים. אפילו לא קרוב לכך.
אני חושב שבמידה מסויימת את מאוד מלחיצה את עצמך וזה דווקא בגלל שאין לך את אותו גורם שינחה אותך בתהליך.
סתם בתור דוגמא: כל חיי שמעתי מוזיקה לועזית. אין לי שום כוונה להפסיק בכך. מבחינתי - אין לכך שום השפעה על כך שאני דתי. אני לא רואה את עצמי כפחות דתי בכך שאני שומע מוזיקה לועזית.
עם זאת, ברור לי שיש כאלה שכן רואים אותי כפחות דתי מהם בגלל שאני שומע מוזיקה לועזית, אבל תפיסתי הדתית שונה מהם.
במובן מסויים, אמרת משהו שהוא מאוד נכון. לא שחור ולבן. אפור. והרבה. במובן מסויים - רוב החברה הדתית חיה בתוך התחום האפור הזה והוא מאוד מאוד רחב. אני יכול להגיד שאפילו אני אישית עברתי במהלך החיים שלי דרך לא מעט גוונים של האפור הזה עד שמצאתי את הגוון שאני מרגיש שהוא נכון עבורי. אני אפילו אגיד שהגוון הזה נכון עבורי היום ובהחלט יכול להיות שהוא ישתנה בעתיד.
חשוב לזכור את זה ולדעת שלמרות שישנם כמה וכמה דברים שהם שחור ולבן - יש גם הרבה מאוד אפור וכל אחד מוצא לאט לאט את הגוון שמתאים לו.
דוגמא נוספת שציינת היא עניין הוויתור על טלויזיה. אני מודה שבמידה מסויימת גם אני מחזיק יותר מכאלה בלי טלויזיה בבית, אבל לי יש טלוויזיה בבית (אפילו יותר מאחת) וסביר להניח שתהיה לי אחת גם אחרי החתונה. כמובן שהיא לא תפעל בשבת, אבל בשאר ימות השבוע היא בהחלט פעילה.

במובן מסויים, אני יכול להבין את כל אלה שזורקים לך כל מיני הערות. הכוונה שלהם טובה. מה שכן - הם לא תמיד חושבים על המשמעות של מה שהם אומרים. הם לא תמיד חושבים על איך זה נתפס אצל מי ששומע את זה (למשל, כשאמרת שאמרו לך שאסור לרקוד - תאמיני לי שהבנות רוקדות שעות נוספות בחתונות של החברות שלהן...).
דיברת למשל על עניין הקפה וארוחת בוקר... אז אני מודה שיש לא מעט דעות שאומרות שארוחת בוקר היא בעייתית, אבל אם מישהו לא יכול להתרכז בתפילה אז בהחלט מותר לו לשתות קפה \ תה לפני התפילה (אני למשל סומך על ההיתר הזה ושותה כוס תה לפני התפילה בבוקר).

בקיצור, אני יכול להרחיב כאן עוד הרבה, אבל העיקרון של כל מה שאני אגיד הוא אחד. את חייבת מישהו שיסייע לך בתהליך הזה וזה צריך להיות מישהו שיודע איך לעשות את זה כמו שצריך. גורם כלשהו שילך איתך צעד צעד וידע שאין מה לנסות ולהפיל עלייך את הכל, פשוט כי בני אדם לא עובדים בצורה הזו... חשוב שיהיה מישהו שידע לסנן עבורך את כל הדברים שאחרים אומרים לך וישאיר לך רק את מה שנכון עבורך באותו השלב... כשיהיה לך את אותו הגורם - את תרגישי הרבה פחות לחוצה ועם הרבה פחות רגשות אשם. להיפך. תרגישי שאת עושה את מה שאת צריכה לעשות ובקצב שנוח לך לעשות את זה.

אני מודה שזה בהחלט יכול להיות קשה למצוא את הגורם הזה.
לצערי, אין לי הרבה מה לתרום בקטע הזה, פשוט בגלל שאני לא מכיר יותר מידיי את המכונים השונים ואת ההבדלים ביניהם.
אני מניח שהדבר הכי טוב הוא לנסות ולבדוק עד שאת מוצאת את הגורם שאת מרגישה איתו בנוח. מהמעט שאני יודע - "ראש יהודי" הוא מקום טוב להתחיל בו.
אני כן אגיד שחשוב מאוד להגיד לאותו גורם את הדברים שכתבת כאן... כלומר - להבהיר שאת שומעת מוסיקה לועזית ושאת לא רואה את עצמך מפסיקה לשמוע אותה. כנ"ל לגבי טלוויזיה.
אני כן אגיד שיכול להיות שיהיה שלב שבו את בעצמך תרגישי שאין לך צורך בכך... (לא מניסיון אישי, אלא משיחות עם כאלה שבשלב מסויים כן הרגישו כך) אבל עד שהרגשה כזו תגיע - אין לך צורך להרגיש שה' מאוכזב ממך בגלל זה... להיפך... תהיי בטוחה שהמאמץ שלך והכוונה נחשבת הרבה יותר ממה שאת חושבת...

כמו מקודם, נשאר לי רק לאחל לך המון בהצלחה!
שבוע טוב!

שלום רות

המקומות שהמלצתי לך בתגובה הקודמת מיועדים בדיוק לאנשים כמוך שהם בתחילת הדרך של התקרבות ליהדות וחזרה בתשובה, והקהל שם הוא בדיוק כמוך, וכן הרבנים שם הם חוזרים בתשובה ותיקים (במתכונת ורמה לפחות של הרב פנג'ר) שרבנים חשובים הכשירו ומלווים אותם בעבודה עם ציבור חילוני בתחילת דרכו היהודית, ושם בוודאי שלא תתקלי בעיוותים של מתחזים ומחופשים למיניהם שסיפרת, ותוכלי לקבל יעוץ אמיתי ובגובה העניים מהרבנים של המקומות הנ"ל.

כמו כן הריני ממליץ לך על פורום נוסף בתפוז שיותר יתאים לך בשם חוזרים בתשובה-תמיכה, ששם יש גם אנשים כמוך וגם חוזרים בתשובה ותיקים שיוכלו מאוד לעזור לך מניסיונם.

לגבי הדברים בהלכה היהודית שעדיין מפריעים לך ומנוגדים להרגלים שלך, את לא חייבת לעשות אותם בתחילת דרכך, אלא להתרכז בשלב ראשון במצוות שכן מתאימות לך ושאת מתחברת אליהם, כי בכל מקרה לא מומלץ בתחילת הדרך לקחת על עצמך יותר מדי דברים שיהפכו למעמסה מיותרת עליך, אלה ללכת צעד אחרי צעד בקצב שמתאים לך.

שבוע טוב,
ובהצלחה!

הערה

"גבי המכונים, זה גם מבלבל, כי בכל מקום גישות אחרות (לפחות ככה זה ניראה לי כחילונית, אולי אני טועה)"
בכל מקום יש גישות אחרות ביחס ליהדות באופן כללי. השאלה הראשונה היא היחס למודרנה ולתרבות המערבית. לאיזו חברה את רוצה להשתייך - האם את רוצה להיות חרדיה או להכנס לחברה הדתית לאומית? חזרה בתשובה לאו דווקא ואמרת שתהיי חרדית. לדעתי דווקא העולם הדתי לאומי הרבה יותר מתאים לחוזרים בתשובה כי הוא מהווה שינוי פחות גדול באורח החיים.
זה נכון גם ביחס לאיסורים - יש כאלו שמחמירים באיסורים ושומרים על איסורים מעבר להלכה הפשוטה ויש כאלו שלא, ויש גם שאלה של האופן ההלכה מתפרשת ויש עמדות לכאן ולכאן מבחינה הלכתית. לכן לא נכון להקשיב לסתם אנשים לגבי מה מותר ואסור. בעקרון הבסיס הוא קיצור שולחן ערוך ואפשר לקרוא את זה לבד.
העמדה האישית שלי היא שבסופו של דבר מה שאת עושה הוא בינך ובין אלוהים, ולאף אחד אין מונופול על מה שאלוהים חושב ורוצה. אם את ממש סובלת אז כנראה שאלוהים לא התכוון שתעשי את זה.
דתיים (לא חרדים) שומעים מוזיקה לועזית. יש גם כאלו ששומעים שירת נשים.
בעניין מכנסים - יש דתיות שהולכות עם מכנסים, גם לבית הכנסת.

מיקי*

New member
אני מבין שאת באיזור ת״א

אז את מוזמנת לפנות לראש יהודי שמתמחים בעזרה לאנשים שעושים צעדים ראשונים ביהדות. בנוסף את תמיד מוזמנת לשאול שאלות פה ונשמח לענות. בפורום או במסרים. לגבי החצאית, היא לא חייבת להיות ארוכה עד הרצפה, רק דאגי שהיא תהיה עד הברך וזה מספיק עד שתמצאי חתאית שתראה לך מתאימה. הרבה בהצלחה!

ruth02

New member
תודה רבה לכולכם ! זה

מאוד מחמם את הלב שיש כזו הבנה, הכלה ותמיכה מצידכם לאנשים כמוני, בתחילת דרכם !
amiad21 מה שכתבת מאוד הרגיע אותי, אני בהחלט אלך בדרך שהצעת, תודה !
לגבי מציאת רב, זו ממש משימה לא פשוטה כי זה לא לפעם אחת, אני צריכה רב קבוע, שיהיה לי זמין, שידריך אותי באופן קבוע, איך מוצאים אחד כזה ? הולכים לבית כנסת כלשהו וניגשים אל הרב ואומרים לו אני רוצה שאתה תהיה הרב שלי ? לא ניראה לי שזה עובד כך, ניראה לי שאני פשוט אשאל אנשים אם הם מכירים רב כזה או אם להם יש.
אגב, אני כל פעם הולכת להרצאה אחרת, כל פעם רב אחר, והתחברתי כבר לשלושה רבנים מדהימים, הרב פנגר כמובן שאני פשוט מאוהבת באיש הזה, הוא מדהים, ימימה מזרחי שגם בה אני מאוהבת, חכמה ומצחיקה ומדברת בגובה העניים, ממש נכנסת ללב, וזמיר כהן שבינתיים ראיתי רק באינטרנט אבל גם אליו אני אגיע, לא מוותרת ! יש גם את הרב אמנון יצחק שאני רואה הרצאות שלו באינטרנט וגם מאוד מעניין ומצחיק ! ניסיתי למצוא איפה יש הרצאה שלו ולא מצאתי, אתם יודעים אולי ?

הרצאות של הרב אמנון יצחק

תתעדכני פה באתר שלו שופר אחרי החג, תגלגלי את העמוד טיפה למטה, בריבוע האמצעי תחת הכותרת "הרצאות הקרובות".

דרך אגב, ראית את שתי התגובות הקודמות שכתבתי לך?

ruth02

New member
תודה יהודי פשוט,

כן, קראתי את התגובות הקודמות שכתבת לי והתייחסתי לכל מילה, המון תודה איש יקר !

קליט

New member
האירגון הכי מומלץ בתחום זה אירגון ערכים

הם מארגנים סדנאות ביהדות לכל הרמות, והם יעזרו לך וידריכו אותך, חלק מהמרצים הם בעצמם זכו לחזור בתשובה *אנשים מספרים לך על איסורים למיניהם כי הם לא מכירים את היהדות, בחלק ניכר מההוראות אפשר להקל בהם בעת קושי . *ההבדל בין החרדים לדתיים הוא בעיקר השקפתי . *יש בבני ברק אין ספור חצאיות מכל הגוונים והגדלים, וכדאי שעוד לפני שמחת תורה תהיה לך חצאית . *שמעתי בתל אביב על האדמו"ר מוואסלו, וגם "יהודי פשוט" כתב לך כמה מקומות, בערב של שמחת תורה שהתפילה והריקודים הם ממושכים תוכלי לבקר בכל המקומות ולהתרשם . *אני ממליץ לך גם על האתר "יהדות מזוית שונה" של הרב הגאון מרדכי נויגרשל, ועל האתר "הידברות" . נ.ב. יתכן שבערכים יענו לך רק אחרי החג . בהצלחה וחג שמח !

מיקי*

New member
חשוב לציין שערכים ושופר הינם ארגונים חרדיים

ישנם לא מעט מקומות שבהם יש גם שיעורים וסדנאות וכד', של הציבור הדתי לאומי. שהינם לא פחות טובות ואף עולות לדעתי על האחרים.

מיקי*

New member
ממליץ לך על ראש יהודי ומעייני הישועה.

לגבי רב, את מוזמנת לפנות במסרים.
כל טוב
וחג שמח

למעלה