אולי מישהו יודע.?

magicהאחת

New member
אולי מישהו יודע.?

אם אני עוברת לגרמניה ולומדת שם משפטים לתואר שני לאחר שלמדתי בארץ תואר ראשון, תהיה לי אפשרות לעבוד בתור עו"ד שם? תודה.

forglemmigej

New member
תסתכלי באתר הזה../images/Emo26.gif

http://www.expatica.com/de/essentials_moving_to/essentials/How-to-move-to-Germany-legally_-visas-and-citizenship_13866.html?ppager=2 יש שם הסבר דיי ממצה על עבודה והתאזרחות. מה שהם מציינים מי שהוא IT מקצועי או פרופסור יקבל אישור ואזרחות יותר מהר ממי שיש לו מקצוע אחר. לא יודעת כל כך לגבי עורכי דינאק אבל נראה לי שקודם את צריכה אישור שהיה לפני שיש לך אישור עבודה ככה זה בכל מדינות האיחוד אולי תצליחי לשכנע אותם שאת כל כך טובה במקצועך והם יתנו לך את שני האישורים..אגב במקצוע עריכת דין שהעיקר בו זה חרטא מבורברת (נו אופנס כמובן) צריך לשלוט בשפה ודקויותיה תצטרכי גם לשלוט בגרמנית זה מעבר להסתדר בחנות או סתם ברחוב.

גוזליה

New member
ויזת סטודנט בגרמניה

מאפשרת לך לעבוד תוך כדי לימודים (20 שעות בשבוע- ואאל"ט, הויזה הראשונית היא לשלושה חודשים ולאחר מכן מתחדשת כל שנה עד תום הלימודים). לאחר סיום הלימודים את יכולה להשאר עד שנה ובזמן הזה לחפש עבודה. מצטרפת לדברי קודמתי- עליך להיות דוברת גרמנית שוטפת. מקווה שזה עוזר לך.

אני חושבת שכבר ענו לך בפורום גרמנית

למעשה, אני חושבת שאת כבר שאלת את זה כמה פעמים א. גרמניה היא מדינה פדרלית עם לשכת עו"ד לכל מדינה ומדינה - ניתן לברר עם לשכת עוה"ד במדינה שבה את רוצה להתגורר אבל, עוד לפני מגבלות השפה שכבר הוצבע עליהם: ב. מערכת המשפט הישראלית והגרמנית שונות מהותית (המשפט המקובל/שיטה מעורבת מול השיטה הקונטיננטלית), כתוצאה מכך, לא כל כך קל להעתיק הבנה והשכלה משפטית ממדינה אחת למדינה אחרת. כל מערכת השיפוט, מעמד הפסיקה, והחקירה שונות. בישראל, למשל, אין מעמד של "שופט בודק" במשטרה. ג. יסודות מערכת המשפט זה בכלל לא דבר שלומדים בתואר שני, שבו מעמיקים בהיבט אחד. כלומר, יתכן שתואר ראשון נוסף במשפטים יעזור, אבל אני בספק שתואר שני במשפטים - LLM - יתן לך את הידע הנחוץ להפוך לעו"ד בגרמניה ד. בגרמניה, מערכת הכשרת עוה"ד מאוד שונה מישראל, ומאוד קשה להפוך לעו"ד. קודם כל - לימודי משפטים הם לא LLB ואח"כ LLM אלא ישירות למה שנקרא דיפלומה במשפטים ושווה ערך, פחות או יותר, ל-LLM. אחרי התואר עוברים בחינה ראשונה - על כל החומר של התואר - ואחרי הסטאז' שהוא של שנתיים-שלוש, צריך לעבור בחינה נוספת, מאוד קשה. אין אינסוף אפשרויות לעבור את הבחינות - בדרך כלל אחרי 2-3 כשלונות, כדאי שתחפשי עיסוק אחר. במקרה הטוב והלא-סביר, יסכימו שתעמדי בבחינת ההסמכה הראשונה (ומעניין איך תעברי אותה אם את לא יודעת כרגע גרמנית ואפילו לא יודעת שהמערכת כל כך שונה מבישראל), אבל אז עדיין נותרת לך ההסמכה ובחינת ההסמכה השנייה, שהיא מאוד קשה. בניגוד לישראל, שהיא מדינת הגירה עם עולים חדשים שלמדו בחו"ל וישראלים שלמדו בבריטניה או מדינות אחרות מפאת מחסור במקומות בתי הספר למשפטים בישראל - בגרמניה אין מדיניות כזו לקליטת מהגרים, וגרמנים הולכים ללמוד משפטים במדינות זרות אם הם רוצים להשתלם במשפט אותן מדינות, לא אם הם לא התקבלו למשפטים גרמניה. **** Having said that בהנחה שעברת את כל המשוכות והצלחת לקבל רישיון גרמני (כאמור, קשה לי להאמין שזה יקרה עם LLM, אבל אם תשקיעי 5 שנים בלימודי משפטים בגרמניה + 2-3 התמחות גרמנית, ותדעי גרמנית, אין סיבה שלא), נושא רישיון העבודה - בטח למישהי שתהייה עד אז 8-9 שנים בגרמניה ותדע גרמנית-משפטית על בוריה - יהיה kleinigkeit

magicהאחת

New member
נכון שאלתי את השאלה הזו כבר

אבל כל פעם אנשים מוסיפים לי דברים שלא ידעתי כפי שציינת על האפשרויות ופרטים נוספים. אז תודה מראש.

למעלה