אולי מישהו יודע?

גולשת135

New member
אולי מישהו יודע?

היי לכולם, התחלתי להכין תבשיל מטבוחה עם עגבניות ושום, כמידי שבוע. הבעיה שהפעם להפתעתי גילתי את החתיכות הלבנות (מצורף בתמונות, צילמתי אותן על השיש) בתוך הסיר. (גילתי לפחות 10 חתיכות כאלה). אולי אתם יודעים מה זה? שמעתי פעם שיש תולעים בעגבניות, וצריך לבדוק. האם זה יכול להיות תולעים? או שזה רק משהו מהשום או מהעגבניות? נ.ב. אני שומרת כשרות, כך שמלבד העניין האסתטי, מצטרף גם עניין הכשרות, ולכן אני חוששת יותר. תודה רבה! ושבת-שלום!:)

רותי410

New member
קצת קשה להבין מה זה מהתצלום, אבל זה לא

נראה כמו תולעים. אפשר לבדוק ביד ולראות אם מדובר בתולעים. בכל אופן, אם יש לך ספקות, עדיף לא לאכול.

גולשת135

New member
תודה רותי,

ושאלה: מה זה לבדוק ביד? הוצאתי אותם מהסיר (התמונות מצולמות על השיש), והסתכלתי עליהם גם עם זכוכית מגדלת, אבל אני לא יודעת איך מזהים תולעים.

רותי410

New member
קשה לי להגיד לך, וזה גם קצת מגעיל, אבל

בפעם הראשונה שבישלתי שעועית, ראיתי בתבשיל דברים לבנים. הוצאתי אחד ומיששתי, וראיתי שזה חלק מהשעועית. תולעת (איכס), צריכה להיות רכה. והאמת, אני לא יודעת מה הייתי עושה אם אחרי המישוש הייתי רואה שזאת תולעת. ממש מגעיל. אבל כמו שאמרתי לך, זה לא נראה תולעים.

יוכי68

New member
גולשת135, לדעתי אלו לא תולעים, זה נראה

כמו מרכזו של השום...תחילת הגבעול שהוא רך וצהבהב. תולעת נמעכת והיא רכה כי רובה עשויה נוזלים. לדעתי את יכולה להנות מהמטבוחה שלך.......יום טוב.

cial 1

New member
יוכילה לא ולא כול מה שמעלה חשש אסור לאכול

די לנו בעוד דברים הקשים אפילו האביר לפעמים לא נראה נקי וכף קשה לנשום? עכשיו מבחית הדת אם התולעת נמצאת בירק או בכלל המאכל פסול ראי על הירק עלים לא עלים המעלים הדגשה שהם מאכילים תולעים נאסר לאכול ואני כן חושבת אלה תולעים הרי אם הם נראים אחרי מים חמים או בישול או מזמן בעגבניה" הם מתים וכך יראו אני עבדתי כלבורנטית נו טוב עוזרת במעבדה של עלית וגם של המוביל הארצי וכך נראים התולעים מתים הכוונה אחרי גורם אחר שגם בהם ניכנס מים מעט חמים או אולי הצילום אחרי בישול לא מובן .וכך כול מה שדוחה ומגעיל ובכלל לא כשר וגם מסכן עדיף לזרוק-ויש אפשרות במקום לשאול כאן היה מהצורך לקחת את העניין למשרד הבריאות ולהם יש כלים לבדיקה והיא חשובה כך הכול הארץ יבוא סיפור כזה על העגבניה בשום לא חושבת היא נכתב שזה מהעגבניה-ולגבי השום אם הוא מקולקל מי בכלל צריך להשתמש בו וכך תם פה הסיפור העגום הזה וגם לא המקום לעלות שאלות-אנו לפני חגים ואין אנחנו צריכים כאלה תמונות מודעות היא טובה אבל למשרד הבריאות- לא הייתה נשאלת שאלה אחת"? מי קרה לו דבר כזה היה כן מהראוי לענות אבל- פה נמצאים תמונות זה אומר הטיפול לא כאן מקומו במשרד הבריאות וכך יעזור לכולם? כול אדם שקונה דבר מקולקל או מחזיר או זורק. שבוע טוב לך לנו לכול עמ"=== וכך נפסלו הרבה עלים גם הנענע אלה נענע של בדץ על העלים והירק כול עלה של אכילה שנכנס בסיר מכוון פה על התולעת והעלה<

גולשת135

New member
תודה לשתיכן!

בסוף זרקתי את המאכל. אמנם יכול להיות שזה אכן מהשום או ממשהו אחר, ואלו לא תולעים, אבל החשש, והעובדה שהיו הרבה חתיכות כאלה, ולא קצת- שהגבירה את חששותי יותר מנעו ממני להשתמש בזה. תודה:)

למעלה