אולי מישהו ידע

אולי מישהו ידע

מה אפשר לעשות כשלבת שלי יש דרכון שפג תוקפו, ואי אפשר להאריכו בלי אישור של ה-
וכמובן שהוא לא מאשר. במשרד הפנים הסבירו לי שרק עם אישור בית משפט אפשר להוציא אותה מהארץ בלי אישור האב, העניין הוא שנגיד ואני פונה לעו"ד שלי והיא מתחילה את התהליך האישור תקף לשנה , אז מה בכל פעם אני אצטרך לפנות מחדש לבית המשפט? אין דרך אחרת לעקוף את חוסר ההסכמה שלו?

malka3

New member
"צו עשה"

ניתן להגיש בקשה לבית המשפט למתן "צו עשה" המחייב את האב לחתום על בקשה להנפקת דרכון לקטינה, ולחילופין, להתיר לאמה של הקטינה לחתום על הבקשה להנפקת דרכון לקטינה, מבלי להיזקק לחתימת האב, ולהורות למשרד הפנים להסתפק בחתימת האם בלבד

ע פ ר ל ה

New member
גילי

כפי שהסבירו לך במשרד הפנים,כך עלייך לעשות.כנראה שאין דרך אחרת אלא אם כן הוא יתרצה מתישהו ויפסיק להפעיל שרירים מיותרים. אני הארכתי את תוקף הדרכון של בני לפניי כשבועיים ולשם כך היינו צריכים להגיע שנינו(אנכי והאב) כדי לחתום ולאשר זאת. הדרכון הוצא עוד בהיותנו נשואים,ולכן היה צורך בחתימה של שנינו עקב המעמד החדש. לשמחתי,שיתוף הפעולה בינינו הוא נהדר. אגב,הארכת תוקף הדרכון לבתך הוא לצורך טיול? עזיבת הארץ? סיבה אחרת?

בסך הכל לטיול עם משפחתי

לכמה ימים, אין לי שום עניין לעזוב את הארץ זה בסך הכל דווקא כמו כל ילד קטן לצערי הוא חושב עליי ולא עליה

t o t a l

New member
סקרן

למה הוא לא רוצה לאשר? לכמה זמן את רוצה להוציא אותה מהארץ?

לפי מה שהסבירו לי במשרד הפנים

אם הארכת דרכון נעשית דרך צו בית משפט הצו הוא לשנה, וכל שנה יש צורך לחדשו באותה הדרך. חוץ מזה שבית המשפט לא ממהר לתת אישורים שכאלו, מחשש לחטיפת הילד אלא אם אני משאירה ערבון כמו:מקרקעין או סכום כסף גדול

malka3

New member
קראת למעלה ? תוציאי "צו עשה"

ודרכון תקבלי לחמש שנים או במקרה שהילד/ה לפני גיל 18 .. יוגבל הדרכון עד גיל השירות הצבאי

למעלה