אולי מחר דווקא בחיפה?

amitceder

New member
אולי מחר דווקא בחיפה?

יש משוגעים שרוצים לנסות איתי?

חגי

New member
האתר המוכר הוא בכרמליה - אבל

בשנים האחרונות קילקלו את האתר עם בנייה מסיבית בשטחי הנחיתה הפוטנציאלים למטה ועם בנייה ליד עמדת ההמראה של גרם מדרגות מפלצתי ממתכת שלא ברור מי בכלל צריך אותו ולאן הוא מוביל. את סטלה אנחנו כבר לא מבקרים - יש צעירות טובות ממנה. דניה - לא הוכרז שם אתר למרות שלפני שנה מצאנו (אילן ואני) עמדת המראה טובה מאד ליד חצר של אחת הוילות הממוקמות בקצה המערבי של הרכס ומשקיפה מעל טירת הכרמל. הבעייה - אין שטחי נחיתה סבירים בטווח גלייד נורמלי מהעמדה וצריך להסתמך על כך שיהיה עילוי שיאפשר גלייד משופר לשדה נחיתה מעבר לטירת הכרמל. גלשן או מצנח - נו זה כבר מוגזם , לא?

אכן קילקלו את כרמליה

אני אמנם מטיס דאוני צוקים (מונחי רדיו) אבל זה היה הצוק האהוב עלי במערביות ותמיד חלמתי לקפוץ משם עם גלשן. בסטלה אין שום בעייה להמריא עם גלשן במערבית, יש שלוחה מקבילה לזו שיורדת לקאפלה, ומשם (לדעתי) ניתן לקפוץ בבטחה , אבל שם באמת אין איפה לנחות אלא אם אין לכם בעייה לנחות באיזור שקמונה. בדנייה אפשר לעשות דאיית רכס ולא נראה שצריך לדאוג שייגמר הליפט, ואם כן אז אפשר לנחות בשדות של כפר גליםאו במנחת טיסנים. אין לי ניסיון בגלישה אוירית אבל אני מניח שעם ערך גלישה 1/10 ומרווח ביטחון אפשר לקפוץ שם בלב שקט. בכל מקרה אני ממש מתלבט אם להכנס לתחום הזה, ואם יוצא לכם להיות בחיפה או יותר מזה , לקפוץ מחיפה, אני אשמח אם תיידעו אותי (במסרים) ואני אבוא לראות ולשמוע. . נ.ב גרם המדרגות הזה שבנו בכרמליה אמור חהיות "תחנת ניטור מזג אויר" חבל שבחרו להרוס דווקא את הנק' המדהימה הזו ...(אמא ש'להם זו...) בברכה, יורדן.

חגי

New member
נשמע שאתה מבין יותר משחשבתי

אבל אני ממש בספק אם אזור סטלה מאריס מתאים להמראה - לא רק בגלל מחסור בשדות נחיתה אלא בעיקר בגלל המבנה הטופוגרפי ... אבל יכול להיות שאני טועה בעניין. לגבי הערתך לדניה - אני נוטה להסכים , הרכס שם משופע בצורה אידאלית ליצור עילוי דינמי ואין שום סיבה שברוח מעל 15 קמש לא יתקבל שם עילוי טוב להמראה וטיפוס לגובה מספיק ליציאה בטוחה בהמשך לנחיתה. לגבי המונח "לקפוץ" - תשתדל לרדת ממנו , זה ממש לא המונח המתאים לשימוש. בגלשן ממריאים ומי שקופץ עלול לחטוף בראש. הסיכוי להגיע לטיסה בחיפה נמוך אבל אולי באמת ננסה את דניה יום אחד. אתה מוזמן לבא לזיכרון , האתר מספק הרבה מאד טיסות טובות.

../images/Emo24.gifמבין...בוא נגיד שהציוד שלנו

שווה בערך אותו הדבר! ההבדל זה שאתה טס בו ואני לא! בשביל להעלות דאון ששווה מעל 6000ש"ח לאויר ולנחות איתו אני צריך להכיר היטב את הטופוגרפיה ואיך היא משפיעה על זרימת האויר בסביבתה! אני יודע בדיוק איפה יש רוטור ואיפה אין, מתי כדי לי לנצל אותו ומתי לא, באיזה מהירות לנחות ואיפה וכנ"ל לגבי המראה. אני אעקוב אחרי הפורום ובהזדמנות הראשונה שיהיו מערביות טובות ב"זכרון" ואתם תהיו שם, אני אגיע עם כמה דאונים, וזאת תהיה הזדמנות לכולנו להתרשם וללמוד זה מזה. לילה טוב לגמל ולדב, יורדן.

דדמה לי שדאון הוא כלי תעופה אחר מ..

גלשן אוויר. לפחות מהמשתמשים אני מצפה להמנע מטעויות כאלה!

avron

New member
סטלה כאתר

יורדן, אין מי שישליך אותי בהמראה. בימים כמו אתמול כשיש רוח חזקה אז זה באמת לא בעיהת אבל בימי קייץ שאנו בונים רק על טרמיקות, צריך מדרון שבו אפשר לרוץ ולפתח מהירות המראה. עד כמה שאני זוכר, אין בסטלה את זה. אני גם לא בטוח שסטלה פונה אל מול הרוח הממוצעת שיש בחיפה. בברמליה אפשר לנצל דרום מערביות, מה שנפוץ אצלינו יותר. אברון

shaniya

New member
אולי מספיק.....

האחד עם מתנול, השני עם אתר..... הטיסה האמיתית היא בגלשן אוויר...
טוב....עם איכות המודעות שלי בשעה האחרונה תתחילו לחשוב שיש פה בהולנד טיפקס משהו לא נורמאלי... רק יין טוב למעונינים...אבל גם ל"חנאנות" כמוני שראו צג מחשב בשלושת החודשים האחרונים מותר להתפרק...

למעלה