אולי למישהו יש תשובה

Dovsha

New member
אולי למישהו יש תשובה

אני הייתי מאלו שלא רצו לשרת בצבא,לא רצו את הבזבוז זמן הזה ובמקום רצו להיות בחו``ל, לטייל ללמוד לעבוד לא לתת לצבא ולארץ הזאת לעכב ולהגביל אותם. סיימתי את ביה``ס וכמו כולנו [לפחות רובינו...] ``נאלצתי`` בסופו של דבר להתגייס. אירוני קמעה אבל הדבר שהכי לא רציתי בעולם שינה אותי מקצה לקצה. הגעתי למצב [לא הגיוני אני יודעת...] שאני פוסלת אנשים עוד מבלי להכיר אותם מבלי להחליף איתם מילה אם מתברר לי שהם משתמטים וגם כאלו שלא עשו צבא מכל מיני סיבות שונות ומשונות קשה לי לקבל... [לא ממש לקבל יותר נכון להתקרב אליהם...] נהפכתי לפטריוטית הכי גדולה. בפיגועים, בלבנון, כמו כל עם ישראל כך גם כאב ליבי, נקרע נהרס כאילו הכרתי כל חייל וחייל. לא הייתי מצליחה לתפקד ימים אח``כ [כן, כאילו הכרתי כל נשמה טהורה שנהרגה באופן אישי] ובמיוחד לאור מה שקורה בימים אלו בארצנו הקטנטונת... ואני בטוחה שרבים אם לא כל יושבי ארץ ישראל מרגישים כמוני. אז למה את מזיינת לנו את השכל אתם שואלים?! כי אולי באמת למישהו יש תשובה מה לעשות כאשר המחשבה היחידה שעולה כרגע במוחי היא לעלות על מטוס לארה``ב ולהעלם... אני אוהבת את ארץ ישראל בכל מאודי, אולי באמת למישהו יש רעיון. כמה אפשר כבר כמה אפשר...

קרני

New member
אף אחד לא ממש רוצה להיות חייל...

החיים במדינה שלנו מאלצים אותנו וגורמים לנו לעשות כל מיני דברים, שלאו דווקא היינו עושים אם היינו גרים במקום אחר (מן הסתם...) אני לא חושבת שיש כאלה שממש רוצים להיות חיילים. כן, הם עושים את זה מתוך שליחות לאומית, מתוך שייכות לאומית, אבל לא לגמרי מתוך הרצון האישי הפנימי להלחם. המציאות לימדה אותנו וגידלה אותנו בתנאים לא טבעיים לגמרי... המחשבות שלך לגמרי נורמאליות ואני ממש מצליחה להתחבר אלייך! מצד אחד, אנחנו חלק מהמדינה, חלק מהמערך הלאומי בכל מה שקורה כאן, זה הבית שלנו, המולדת (מילה מעוררת...) ומצד שני יש לנו את הרצונות הבלתי תלויים במקום, הרצונות הפרטיים והאינדיבידואלים שלנו, לחיות את החיים שלנו, שאנחנו מייחלים להם; שלווה, מימוש, סיפוק, שמחה... יש שניתן למצוא אלו כאן, אבל יש שלא... לא פעם אני מוצאת את עצמי מחפשת מקלט נפשי לכל הסערה המתחוללת כאן. זה משפיע לנו על החיים, ואנחנו לא תמיד יכולים להתמודד עם זה 24/7 אנחנו אנושיים בסך הכל... אל תרגישי רגשי אשם או בגידה, לכי לפי צפונות ליבך ואל תקשיבי לאחרים, רק את יודעת מה טוב בשבילך, ותמיד את יכולה לנסות ולשנות את דעתך כל זמן שאת לא מרגישה שלמה עם ההחלטות והצעדים שלך. מחזיקה לך אצבעות, ומאחלת לך את כל הטוב בשבילך. בהצלחה ויום טוב @ @ J U נ.ב. מקווה שגיבוב המילים הצליח להאיר לך קצת את הדרך, או לפחות לנקות כמה ערפילים תועים.... :)

Dovsha

New member
לקרני ו libertad

תודה. למילים יש כוח עצום, ולמרות שאין הרבה אנשים שיכולים להשפיע עליי, המילים שלכם נתנו עידוד ותמיכה [אפילו אם זה דרך מסך מחשב...] from the bottom of my heart תודה.

ירמיהו

New member
לראות מה קורה כאן בעוד 100 שנה

הייתי נותן הכל רק כדי להיות כאן בעוד 100 שנים ולראות מה קרה עם העם היהודי בציון. אני פסימי מידי, אך לא נראה לי שתהיה כאן מדינה יהודית בעוד 100 שנים, או שנאכל זה את זה, או שאנחנו והערבים נאכל זה את זה. לו הייתי היום צעיר יותר ב 25 שנים, אין לי ספק שהייתי מתחפף מכאן לאחת ממדינות אירופה.

libertad

New member
תגובתי

לא זו בלבד שהתגובה שלך נורמאלית, אני לא חושבת שיש אדם שפוי במדינה הזו שמאורעות כאלו לא גורמים אצלו למחשבות על ירידה מהארץ. ולמרות זאת אנחנו בסוף נשארים כאן. כי זה הבית וכאן השורשים. ואם תחשבי על זה טוב תביני שגם הרצון לברוח מכאן נובע מכך שאכפת לנו. אכפת לנו יותר מידי. כי בעצם במישור היומיומי לא קורה הרבה. הולכים לעבודה, חוזרים הביתה. הכל כרגיל. אבל לא, כי כשיש מהומות ושנאה, כשיש הרג של חיילים שלנו ושל פלסטינאים הכל נראה לנו אחרת. כי אכפת לנו. יותר מידי. אם תהיי בארה``ב המהומות לא ייפסקו. ואני לא מאמינה שתוכלי להתנתק מהן. רק יהיה לך קצת יותר קשה להתעדכן ותרגישי הרבה יותר לבד. מהחבלים שמחברים אותנו לכאן אין לאן לברוח ותמיד יהיה לך אכפת. מזדהה איתך מעומקי נשמתי.

אדמוני*

New member
זאת ארצנו זאת מולדתנו

אפתח ואומר שלכל אדם יש דיעה משלו ואופי משלו. כפי שציינת אינך יכולה לשאת את המחשבה על אדם שמסתייג משרות אם בכוונה או מסיבה אחרת כל שהיא ,אינה הולמת . יש הרבה סיבות עושה הרושם שאת מצויה בכעס על לא כלום וחבל,אך זאת המציאות , ובמקום לנתב את הכעס לאותם קבוצת אנשים חיי את חייך והיי שלמה עם מה שאת ומה שאת מייצגת . והנה אותה בחורה אמיצה וגאה בורחת מהמציאות ,וכי הגלגל לא מתהפך כעת ,איך אוכל להסתכל עלייך כעת ועוד רבים אחרים ... על א``י נלחמו אין ספור והאדמה זועקת לשקט המיוחל לה ,אך האם נרים ידיים ונברח ,לאן??? וכי שם תרגישי שלמה עם עצמך ,אין ואין ולא יהיה כמו ארצנו,עם מה שנתון בה,ארץ נפלאה ,אומנם לצערנו מימי בראשית רצו לחסל אותנו וגם עכשיו רוצים הם לסלק אותנו ,אך לא דיי בכך שנלחם צריך להכות שורשים בארצנו ,ולהלחם בה . אם כך ולפי דברייך נרים ידיים ונברח מי יישאר כאן ? לא ולא אם צריך אמות כאן ורק כאן ואהיה גאה בכך. אין ארץ אחרת מלבד ארצנו האהובה. ופסימיות ....כפי שהוגדר באחת מההודעות ,אוי למי שחושב כך יש טוב ,אך אין טוב בלי רע וחובה עלינו לראות גם את הרע בצורה חיובית . עברנו את פרעה נעבור גם את זה ,אסור להתקפל רק המחשבה על כך מעבירה בי צמרמורת איומה . באגודה אחת בדיעה אחת נצליח לכל אומה.... ושהאל יהיה בעזרנו כמובן שנה טובה וקץ לסכסוך.

Dovsha

New member
זה לא כעס [סתם הרגשת בגידה..]

אין איזשהו כעס אצור בתוכי שמחפש לאן או על מי לצאת... אני פשוט שונאת להתחיל שוב לחשוב על עזיבה, נטישה, כי כשאני לבד, והכל שקט אני יכולה לשמוע את הלב שלי לוחש בוגדת...אני יודעת זה אולי נשמע קיצוני מדיי כי גם אם אני אסע זה לא שאני הולכת לרדת מהארץ או משהו כזה אבל בכל זאת...

למעלה