אולי למישהו יש הצעה?

Hermaione

New member
אולי למישהו יש הצעה?

יש לי אח בן 11 שקרא את ספרי הארי פוטר ועכשיו כל מה שתקוע לו בראש זה רק הארי פוטר כל היום! הוא מכין ממתקי הארי פוטר (מה שנורא נחמד, וגם אני עוזרת לו- היום הכנו שוקובול) ומטאטאים קטים ורוצה להתחפש להארי וכו`. כמובן- הכל נורא נחמד אבל אי אפשר יותר! הוא קורא את הספרים עוד פעם ועוד פעם והוא לא מתפנה לשום דבר אחר! זה נהיה ממש אובססיה! אני מנסה לשדל אותו לקרוא דברים אחרים אבל הוא לא רוצה לנסות שום דבר חדש! יש למישהו רעיון איך לעזור לו (ולי?) ולעוד מי שמחפש מה לקרוא אחרי הארי פוטר- אני ממליצה בכל הלב על ``ההוביט`` מאת ג`. ר. טולקין ועל ההמשכים שלו- סדרת ``שר הטבעות`` הם פשוט ספרים מדהימים ואפילו (!!!) יכולים להתחרות בהארי פוטר... נ.ב: לכל החכמולוגים שעכשיו יגידו- ``אז למה אח שלך לא קורא אותם?``- הוא כבר קרא אותם.

shahar1

New member
הצעה מסוימת

וובכן, גם לי קרה מקרה דומה, אם זה ממש חמור, הייתי ממליצה על שתי סתירות ודלי של מיים קפואים ישר על הראש, אך אם את לא מעוניינת בצעדיפ קיצוניים אלה, הייתי ממצלצה לך להוציא את אח שלך קצת מהבית, לחברים שלו, (רצוי שתחביאיגם את הספרים), תני לו לגלות מחדש את ההנאות האחרות, קחי אותו לטיול או משהו, וכו`. אני חושבת שבאיזשהוא מקום, כולנו אובססים לגבי הארי (אנחנו הרי יושבים ומדברים פה שעות רק עליו לא?) השאלה מתי זה הופך לממכר, ובקשר לספרים שהמלצת, קראתי את כולם, והם באמת נהדרים (אהבתי במיוחד את שר הטבעות הראשון), אבל אני חולקת עלייך בעיניין של יותר טובים מהארי פוטר, בכל מקרה, אם את מעוניינת בעוד ספרים טובים, הייתי ממליצה לך על: משפחת רובינזון השוויצרית, צ`רלי והושוקולדה, הסיפור שאינו נגמר, הנסיכה הקטנה (מ-ע-ו-ל-ה-!-!-!) ונשים קטנות (גם אם כבר קראת, תמיד שווה לחזור לזה) באהבה שחר

הצעה

תני לו להסתובב קצת באתרים האלה, שמתייחסים להארי פוטר כאילו שהוא אמיתי (אין לי התנגדות, לא בטוח שהוא לא אמיתי) הוא יבההל כשיראה לאיזה מצב אנשים מגיעים ויקח חופש ארוך מהארי פוטר. ודרך אגב, איך מכינים שוקובול?

sarah

New member
תרופה חלקית.... :)

אז אני מודה-אני דיי אובססיבית אבל אני ממש אובססיבית-כמו אחך שלך-כשיש לי ספר חדש של הארי פוטר אז הינה סיפור קצר מאוד-והפיתרון החלקי אז אני קוראת אנגלית דיי גרוע-ונסעתי לארה``ב בחופש הגדול-כשהגעתי לסבתה שלי-היא הביאה לי במתנה את הקלטותש להספר השלישי באנגלית-שעוד לא ית בארץ... מה קרא? כל הזמן של סחבו אותי מהבית שלה-ישבתי על הספה והקשבתי לקלטות-בלי לזוז עד שגררו אותי משם בכוח-אז...מה הם יכולו לעשות? אחר כך-גמרתי את הספר ורציתי לקנות את הקלטות שלהספר הרביעי-לא הייתה לי הזדמנות-עד שביקרתי חברה שלי -ממש ממש טובה שלא ראיתי כבר שנתיים- שהיא גם במקרה הייתה חולת הארי פוטר בתחילת הספר הרביעי... אז קניתי את הקלטות וכמעט כ הסוף שבוע הקשבתי להם-וכמעט התעלמית ממנה-אבסיבי לא? דיי בכל מקרה אחרי הסוף שבוע ב``שרון``-המקום שבו היא גרה חזרתי לבוסטון-ושם ``כמה מפתיע`` לכל מקום שהלכתי הסתובבתי עם ווקמ על הראש-לא דיברתי עם אף אחד -וממש כמעט קלקלתי לעצמי את כל הכייף-כי כל דבר היה מלווה בהארי פוטר-כי קניתי ווקמן בשדה תעופה...אז אפשר להשיך את הסיפור עוד מלא זמן.... אבל הינה ההסבר-עם הוא לא רוצה לצאת מהבית בלי הארי וטר תקני לא ווקמן וקלטות של הארי פוטר באנגלתי-ובמקום לשבת בבית ושמעו הוא לפחת יצא החוצה. :)

ההוביט...

קראתי בחופשת סוכות את ``ההוביט`` -הוא מצויין-והוא שונה מהארי פוטר ככה שאי אפשר לעשות השוואה.... ואני רוצה להתחיל לקרוא את ``שר הטבעות`` הרבה אאורמים שזה ספר מצויין וזה מן המשך ל-``ההוביט``.... איך קוראים לספר הראשון בטרילוגיית ``שר הטבעות``? ``שר הטבעות `` טוב יותר מההוביט או שזה ממש המשך ואין הבדלים ?

shahar1

New member
המשך!

שר הטבעות זה המשך, הסיפור עצמו יותר ארוך ומפותח, ולפעמים גם מייאש, אבל בהחלט עם יותר אקשן ועיניין! הספר הראשון בסידרה זה משהו עם ``הטבעת`` או משהו כזה, הסידרה מומלצת בחום קריאה מהנה באהבה שחר

sarah

New member
ביראצפת-

דבר אשון התירגום לבאט ביר ממש נורא ניסיתי להכין את זה עם חברה שלי-יצא מגעיל חמאה למתערבבת עם כלום... לא יודעת-שיהיה אובסיסבי למה לא? אני מתכוונת לצייר על הקיר של את כל ההוגעות מחדר הסודות בספר השני-שיעשה גם כן ככה

js42

New member
קודם כל נרניה

נרניה, נרניה, ושוב נרניה:) זו סדרה של 7 ספרים (אם את לא מכירה אכתוב לך את שמותיהם), כך שזה גם יעסיק אותו יותר מספר אחד... לדעתי ילד בן 11 לא יתעניין ב``נשים קטנות``, אבל אולי יאהב את ההמשך - ``גברים קטנים`` (של לואיזה מיי אלקוט). לא חייבים לקרוא את ``נשים קטנות`` בשביל להבין אותו. כל ספרי רואלד דאל בסדרת ``מרגנית`` של זמורה ביתן - סדרה מומלצת. מה עוד? - כל ספרי ז`ול וורן (שפעם נחשבו למדע בדיוני). אני אישית אהבתי דוקא את מיכאל סטרוגוף, שהוא יותר הסטורי ופחות טכנולוגי. וכמובן - הסיפור שאיננו נגמר, של מיכאל אנדה.

למעלה