אולי לכם תהיה עצה..

Rainbow Keshet

New member
אולי לכם תהיה עצה..

אני מחפשת דרך להרחיק ממני מחשבות רעות, דאגות מופרזות, חרדות.. אני כבר משתגעת..

התשובה שלי תהיה קצת מוזרה

אבל בשבילי זה עובד. אהבה ללא תנאים, חמלה, הבנה, נתינה, כל אלה לא נחשבים כמרפאי פחדים, אבל זה בדיוק מה שהם עושים. דרך נוספת הדורשת קצת אומץ היא להתעמת איתם ישירות, להילחם בדרקון של עצמך ששוכן באפלה שבפנים.

רוניטו

New member
אולי תנסי משהו אחר, תחשבי על היום

כיום האחרון בחייך, ואם כך: למה צריך לדאוג? ממה כבר צריך לפחד? צריך לנצל כל רגע, ולמצות אותו לטוב. בהצלחה

Golan24

New member
אני בשיטת ההדחקה

לא מתמודד, פשוט מעסיק את עצמי 24 שעות כפול 7 ושוכח מהכל ;)

Rainbow Keshet

New member
כן זאת שיטה טובה

חלמתי שלשום שהייתי כל כך עסוקה שלא שמתי לב שלא ביקשתי מחבר שלי להודיע לי שהוא הגיע הביתה... אני מנסה להעסיק את עצמי כמה שיותר אבל יש הרבה רגעים שאני מול המחשב עושה רענון לאתר החדשות כדי לראות שלא קרה כלום.. אני יודעת שזה לא בריא ושזה מזיק וטיפשי אבל אני לא מצליחה להדחיק ממש.

הי Rainbow Keshet ../images/Emo13.gif

האם המחשבות והדאגות והחרודת הן בנושא מסויים? ממתי זה התחיל? את יכולה לפרט קצת על המחשבות והדאגות?

Rainbow Keshet

New member
ניסיתי לחקור את זה קצת

נראה לי שזה פשוט הפחד לאבד אנשים שאני אוהבת. אני מפחדת לשמוע בשורות רעות ומפחידות. בגיל 14 אבא שלי עבר ניתוח בחו"ל ואמא שלי נסעה עם אחי הגדול והשאירה אותי בבית עם אחי הקטן שהיה אז בן 9. למרות שסבא שלי בא והכל, ולא ממש נשארנו לבד, לקח לי יותר משנה להסכים להיות לבד בבית. שאלתי את ההורים שלי אם נתתי להם ללכת כשהייתי קטנה והם אמרו שלא כל כך.. איך מטפלים בדבר כזה??

Rainbow Keshet

New member
אוי זה נורא איך שכתבת את זה..

אבל בעקרון כן. כמו שכתבתי, מפחיד אותי לאבד אנשים שאני אוהבת בטרגדיות כמו פיגוע, תאונה.. אני בטוחה שכולם חוששים מזה אבל לא חושבים על זה כל הזמן ואצלי זה גם מרחף לי כמו ענן שחור מול הפרצוף

ממשיכות ../images/Emo24.gif

סליחה שכתבתי את זה ככה, פשוט הרגשתי שזה יכול לעזור. אוקיי, בואי נמשיך.... 1. האם איבדת פעם אדם יקר? 2. האם חשת תחושת נטישה בילדות שלך? תחושת נטישה יכולה ליצור פחד מלאבד אנשים במציאות הפיסית. 3. נסי במקום לפחד מהדמיון והמחשובת האלו, להכיל אותם. אולי להתבונן במציאות ולראות שכולם בסדר. ואז במקום להמשיך במחשובת הלא נעימות, תדמייני איך כולם מוגנים, ומרגישים שלווה ורוגע.

Rainbow Keshet

New member
זה בסדר..

1. איבדתי את סבתא שלי לפני 3 שנים... 2. אני לא יודעת, אני מנסה לברר את זה כדי לטפל במקור הבעיה. 3. אבא שלי אמר לי ללכת בשיטת הסטטיסטיקה. אם בכל הפעמים שחשבתי שיקרה משהו ולא קרה כלום, אני צריכה להפיק מזה משהו.. הפחדים והחרדות עדיין קיימים אבל פחות. אני גם מפחדת ממחלות, בעיקר על עצמי...

Bettyka

New member
לדבר על זה...

עם מישהו. ומישהו מיקצועי זה הכי טוב. אבל העיקר, תדברי על זה ושלא תנסי להדחיק.

לזריס

New member
מאיפה זה בא? המחשבות הרעות?

הדאגות, החרדות, אם תדעי מאיפה זה מגיע זה חצי מפתרון הבעיה. ואז תנסי לחשוב למה? ואיך את יכולה להרחיק מחשבות כאלה ממך. לזריס.

למעלה