אולי לא תבינו

אולי לא תבינו

לדעתי הכפירה היא ראשית החיים כל עוד האדם לכוד ביראת שמיים אבסולוטית הוא קפוא ומאובן ואיננו מסוגל לפעול מאומה גם הדת זקוקה לכופרים ככל שהאדם יותר משוחרר הוא יותר פעיל ויצירתי מחדש חידושים פוסק הלכות וכו' אולי לא תבינו אבל לדעתי יש אמת עצומה בגילוי הזה ואני מחכה שמישהו עם כישרון יביע אותה זה אחד האבסורדים הגדולים של הדת שבלי כופרים היא לא יכולה להתקיים

moshe010

New member
וואוו כ"כ נכון

תמיד חשבתי שגדולי הפוסקים ובעיקר החדשנים צריכים להיות או כופרים הרוצים לשמר את התרבות החרדית או הנשים הלקויים בשיגעון גדלות ומשוכנעים שמה שהם מרגישים זה מה שהתורה התכוונה אני הבחנתי שהתמימים והירא שמים אף פעם לא מעיזים לפסוק

sec op

New member
../images/Emo45.gif'התמימים והיראי שמים לא מעיזים לפסוק'../images/Emo45.gif

כל כך נכון. לדוגמא הגרי"ש אלישיב, שכידוע לא מעיז לפסוק לעולם, רק מחמיר...

החסידות יכולה להיות דוגמה

בולטת לרעיון שלך.הרי כלל החסידים צריכים להתבטל לרבי ולעשות ככל היוצא מפיו.ואחד המאפיינים הבולטים בחסידות הוא 'לא לשנות' ולהמשיך לנהוג בדיוק נמרץ כמו אבות אבותיהם. מצד שני,הרי כל החסידות היא חידוש שעורר התנגדות עצומה בשעתו.שלא לדבר על אדמורים שנוהגים בכל מיני מנהגים פרטיים שלא מתישבים עם ההלכה. לא יודע (ולא אכפת לי) אם ראשי תנועת החסידות נחשבו כופרים,רק שרואים איך שהיהדות מושתתת על מנהיגים בעלי מעוף ובעלי חירות מחשבתית, שכל מה שהם יגידו הופך אוטומטית לקדוש,ומשאר העם שהולך אחריהם בעיניים עצומות.

mister xy

New member
וואלה, לפי דבריך יש לי חידוש. ../images/Emo8.gif

עכשיו אני מבין למה ביהדות השפילו כל כך את הנשים ולא נתנו להן שום עמדה או שררה או כח, כי מטבען הן יותר אמוציונליות ביחס לדת.

עוד נקודה

התורה מכילה עשרות מסרים מסרסים שלוקחים מהאדם כל חשק לחיות ובלי לכפור בהם אין לו סיכוי להיות שפוי

למעלה