אולי כדי להוסיף לskyscrapers.com

bumpymus

New member
אולי כדי להוסיף לskyscrapers.com

ברחובות הוכרז על בניית גורד שחקים בגובה 27 קומות בשכנות אחוזת הנשיא המכוערת למדי! השכנוה ממוקמת בצידה הצפון מזרחי של העיר, לדעתי יש התנגדות רבה לבניית המגדל הזה. וגם ברחוב שלי רוצים להקים 4 מגדלים של 17 קומות שזה הרבה מעל ממוצע גובהה הבניינים הנוכיחים ברחוב כ4 קומות... שוב יש התנגדות של השכונה, אבל את מי זה מעניין? אני אוסיף פה תמונות כשאני אפתחת.

אביב ש

New member
רחובות

האם בניין העירייה מעל קניון רחובות הוא גורד שחקים? כמו כן אמור לקום מגדל מעל ה"אמריקן סיטי"- הקניון החדש. ונראה לי שגם שכונת "רחובות החדשה" שווה כמה תמונות- אחרי הכל שכונה מאוד יפה..

bumpymus

New member
אני נוטה להגיד שבניין העירייה

אינו גורד שחקים הוא דיי נמוך, אני גר בביניין בעל 9 קומות והוא אינו גורד שחקים, למרות שרואים אותו מרמלה ומנס ציונה... את בניין העירייה לא רואים משום מקום... אם אני אצלם תמונות, הן יכולות להגיע איכשהו לאתר www.skyscrapers.com?

kyle

New member
בוודאי! אתה יכול לשלוח את התמונות

לעורכים הישראלים באתר.

bumpymus

New member
אני לא אשאל איך עכשיו

כי זה לא רלוונטי, ברגע שיהיהו לי תמונות מוכנות אני אשאל איך.

alexUK

New member
הגיע הזמן

רחובות צריכה להיות בוניה בצפיפות רבה יותר ממה שיש עכשיו. זה ישווה לעיר נופך אורבני יותר.

אביב ש

New member
גם בעיני רחובות היא עיר מקסימה

אולי אפילו אחת הערים היפות ביותר בארץ. בעיר 100,000 תושבים, והיא העיר המשכילה ביותר בישראל- עם שיעור האקדמאים הגבוה בארץ בזכות מכון ויצמן והפקולטה לחקלאות. עיר עם פוטנציאל אדיר בהרבה תחומים, שכבר עכשיו היא כמעט בירת מחוז. אני חושב שהיא דווקא צפופה מאוד כבר עכשיו, ולא צריך לצופפה יותר, מה שכן- פרייקטים של פינוי בינוי בהחלט באים בחשבון, שלא לדבר על שיקום איזורים מסויימים כמו קרית משה (אני חושב שבכונות שעריים ומרמורק הדרומיות חל שינוי לא קטן בזמן האחרון..) בכל אופן- שימו לב לעיר הזאת. היא תהפוך להיות משהו טוב אפילו יותר משהייתה.

bumpymus

New member
רחובות לא עיר יפה נקודה.

אין לה צורה, אין לה שום אחידות, איני יודע על תפקודו של ראש העיר, אבל אני חושב שלפחות ברחוב שלי (הנשיא הראשון) יש פוטנציאל, אני רק חשבתי לדוגמה: רק אם אפשר לשבור את כל הגדרות מבטון שיש בכל בית ולבנות גדרות אחידים וחדישים ולשפץ קצת את המדרכות יהיה לרחוב הזה אולי קצת פוטנציאל, איך אפשר להגיד שרחובות היא עיר יפה? אולי הכניסה שלה יפה אבל המרכז גועל נפש! עצוב לגור פה... נכנסת פעם לאשדוד זאת עיר יפה!

אביב ש

New member
חוסר אחידות בעיר הוא מה שהופך אותה

ליפה כמו שהיא. האם ערים צעירות כמו מודיעין או שוהם נחשבות ליפות? לא. כי הן אחידות. הן אולי חדישות, בעלות בנייה מרווחת ונאה ועיצוב מתוכנן מאוד- אך זה בדיוק מה שהופך אותן לחסרות, עניין, ממש גושים לבנים על גבעות... נכון, כמו שאמרתי יש הרבה מה להשקיע ברחובות, אך אם תבחן אותה לעומת ערים אחרות באותו סדר גודל תבין מה טיבה.

bumpymus

New member
אין בה שום דבר איחודי.

יש בה 5 מבנים היסטורים מלפני 100 שנים שמתפרקים. ואני משווה אותה לנס ציונה וראשון לציון ואני רואה את אותם מאפניינים, ערים צפופוות ללא צורה ללא השקעה, הרבה ביניינים חסרי צורה של 4-5 קומות חלקם ישנים ללא מרפסות חלקם חדישים ומעט יותר מעוצבים, רחובות היא דוגמה של עיר שנבנבתה חלקים חלקים ללא תכנון רב מידי והיום לדעתי היא דיי מוזנחת יש כמה איזורים ששקמו אותם אבל בסך הכל אין בה שום דבר איחודי בסביבה שלה. יצא לי הרבה להסתובב ולצלם ברחובות ואני לא מרגיש שום ערך סנטימנטלי לעיר. רק למכון ויצמן

אביב ש

New member
לאו דווקא

אני חושב ששיטוט רחוב הרצל, דבר שבודאי עשית פעם או פעמיים כתושב העיר, ממחיש בצורה ממש טובה את מרקמה הייחודי של העיר- על כל גווני אוכלוסייתה, וגם הבנה הפיסי שלה. למרות שגם ראשון לציון וגם נס ציונה הן מושבות שהיקמו באותה תקופה בערך, אתה לא יכול להשוות אותן לרחובות. נתת דוגמאות קלאסיות להתפתחות שונה של מושבה: ראשון לציון הפכה להיות העיר הרביעית בגודלה בישראל, והיא מונה 215,000 נפש, ואילו נס ציונה מונה עשרות בודדות של אלפים. רחובות בדיוק באמצע, וזה עוד דבר נחמד. שוב, עיר שניבנת חלקים חלקים ללא תיכנון היא עיר הטרוגנית, מעורבבת, בעלת דברים מעניינים ולא מקום משעמם שבו הכל לפי הספר. ומעבר להכל- רגש לעיר, הוא דבר מאוד מאוד אישי, איך אומרים- על טעם ועל ריח אין להתווכח.

bumpymus

New member
רק דברתי על אשדוד ../images/Emo10.gif

אני מקווה שלא פתחתי פה לסטן... בכל מיקרה אתה האדם הראשון שחושב שרחובות היא עיר יפה... אני חייב להודות שרחובות היא עיר של אמצע... יש בה הרבה דברים רעים והרבה דברים מצויינים שמאזנים אותה כפי שאמרת באמצע... יש בה את מכון ויצמן תחנת הרכבת איזור הייטק בצפון ובדרום, טוב נו זה הדרום... וכן, יצא לי לטייל בכל רחובות ואני חייב להודות שלא יצא לי יותר מידי לטייל בצד המערבי לרחוב הרצל יותר מידי, לא יצא לי לראות את רחובות ההולנדית, רחובות החדשה, האיזורים שקרובים לקבוצת שילר, והשכונות שהן סביב לקניון והעירייה. יוצא לי הרבה לטייל בצד המזרחי ולצלם מידי פעם. עשיתי פעם פרוייקט ישן מול חדש בעיר רחובות.

אביב ש

New member
הצד המזרחי באמת יותר ישן ברובו

איזור היי טק בדברום? למה אתה מתכוון? בצפון יש את תמ"ר (תעשיות מדע רחובות- אגב, שווה כמה תמונות, יש שם מבנים מעניינים..) אבל בדרום??

bumpymus

New member
התכוונתי

הצד הצפוני הוא צד הרבה יותר מפתוח ומתופח מהדרום והדרום זה הדרום...

alexUK

New member
רחובות עיר מוזנחת, מלוכלכת

וקרובה יותר מבחינות הללו לעזה מאשר לעיירה אירופית ממוצעת.

אביב ש

New member
אך אחד לא אמר שרחובות קרובה

לעיירה אירופאית ממוצעת, למרות ששיטוט בוינה יראה לך שהיא לא המקום הכי נקי בעולם. תשווה את רחובות לערים באותו סדר גודל- לוד, חדרה או אשקלון- ותבין שהיא מעפילה עליהן. ושוב, אני חוזר, יש עוד הרבה עבודה. הפוטנציאל הראשוני קיים.

bumpymus

New member
יש לרחובות פוטנציאל

לא ניראה שרחובות הולכת לאנשהו... מכיר את חדרה מכיר את לוד... אכן רחובות היא עיר עדיפה מבחינת רושם ראשוני.

למעלה