אולי כאן אקבל תשובה

אולי כאן אקבל תשובה

גישתתי בין הפורומים וראיתי את הפורום המעניין הזה. יש לי בעיה שנורא מציקה לי, אני כרגע עוזבת את החברה שעבדתי בה 3 שנים ואני בראיונות עבודה, הייתי ב2 ראיונות שהיו לי מאוד חשובות ולא עברתי אותם בגלל שאני נראת עדינה מדי, והבנתי גם שאני פשוט לא משדרת אסרטיביות. אני עבדתי 3 שנים עם לקוחות מאוד קשים, נראה לי שזה תפקיד מאוד אסרטיבי. איך אפשר לשדר אסרטיביות ולהגיע לראיון עבודה בגישה שאני זו שעושה לכם טובה ולא אתם לי. כי הגישה הזו נורא מפריע לי. אשמח לקבל איזה שהוא טיפ מעניין על מנת להתחיל ליישם את זה על עצמי תודה רבה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מי עושה למי טובה?

לטעמי, לא זו הגישה ולא זו. הגישה הבונה אומרת שיש מצב של win-win. אני נכונה לארגון, אני יכולה לתרום לארגון א,ב,ג, והארגון נכון לי - אני אתרם ב-ד,ה,ו. מהם ה-א,ב,ג שלך? מהם הדברים שאת טובה בהם? במה יתרם הארגון מעבודתך? וכיצד את היית רוצה להתפתח בארגון? מדוע ארגון זה נכון עבורך?

זה עניין של למצוא את עצמך מבפנים בעיני

כשתדעי במלוא מובן המילה מה יש בתוכך ויכול לצאת החוצה תוכלי גם לאמץ אסרטיביות. ומסכימה עם ענבל לגבי WIN-WIN עם מקום העבודה. ברגע שאת רואה את המצב אחרת- את משדרת את זה ואז העניין כאן הוא לא אסרטיביות אלא תשדורת של אנטי.

אז מה שאני מבינה

משניכם זה פשוט מה שאני משדרת? כי יכול להיות שבתת מודע שלי אני לא כל כך רוצה את העבודה בגלל זה אני כביכול "מחביאה" אצלי תכונות? כי אם במידה והייתי רוצה את התפקיד מאוד כן הייתי נלחמת זה מה שאני מצליחה להבין ותודה ענקית על העצה

בעיקרון כן

אבל יש הרבה מעבר לזה. ייתכן שיהיה תפקיד שתרצי אבל לא תדעי איך להשתמש בחוזקות שלך מספיק טוב כדי לקבלו למשל. זה גם עניין של מודעות. בהצלחה!

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
זה גם מה שאת משדרת

וגם מה שהם באים איתו. את יכולה לשדר רצון ומוכנות, ומסיבותיהם שלהם הם לא ירצו. יש לך שליטה רק על הצד שלך - וזה החשוב - אם את באה עם רצון ומוכנות, עם גישה שאת שווה ויכולה, עם רצון קונטרוקטיבי למצוא את הדרך להשתלב בארגון, עשית את המקסימום. משם זה תלוי גם בצרכים ובאנשים שאין לך יכולת לדעת מה קורה אצלם בדיוק, וזה לא תלוי בך. כשאת תעשי את המקסימום מבחינתך, את תדעי את זה ותרגישי טוב בראיון, ותלכי הביתה שלמה עם עצמך, לא משנה מה תהיה התשובה.

נהדר

התובנות שלך מהירות ,נהדר ! יכול להיות שאת באמת לא מחוברת לעבודות מהסוג הזה? ואם לא מה את כן תמיד רצית לעשות ודחית לפעם אחרת? אולי מסמנים לך שזה הזמן לשינוי? בהצלחה

היי מאמנת אישית

הייתי בראיון אחרון שדווקא מאוד רציתי להתקבל שם ונראה איך זה הלך, אני חושבת שאולי מרוב שרציתי את זה אז הייתי יותר מדי אסרטיבית, דווקא יצאתי מהראיון בהרגשה טובה, כי הרגשתי ששינתי גישה. אני יודעת שזה הזמן לשינוי אבל לא יודעת למה? אני לא יודעת מה אני רואצה לעשות בחיים, אני בת 27 ומרגישה כמו ילדה בת 18 האם גם באימון אישי לומדים לעשות את הבחירות האלו? של בחירת מקצוע?

בהחלט

זה אחד התחומים שהתוצאות בו מורגשות לכל החיים. כך אני מצאתי את הייעוד שלי , אחרי שנים של היתברברות בדברים שחשבתי שאולי ....

תחושת בטחון ומבט קדימה

הי, בנוסף לשתי ההמלצות המצויינות שקיבלת לגבי WIN-WIN אני יכולה להציע לך דבר נוסף, כשאת מגישה קורות חיים לחברה אני מניחה שאת יוצאת מנקודת הנחה שאת מתאימה לתפקיד בהיבט של יכולותיך וניסיונך. יחד עם זאת נסי ללמוד קצת על החברה עצמה - מעבר לתפקיד שלך - במה היא מתמחה, נסי לראות אם תחום זה מעניין אותך ואם את רואה אפשרויות לצמיחה. לראיון העבודה (בהנחה שעברת את שלב א' ואת עדיין מעוניינת לעבוד בחברה) הביאי את עצמך וכישוריך לתפקיד המוצע אך הוסיפי גם קצת אינפורמציה בנושאים שלמדת על החברה ואותך מעניינים. בצורה זו את משדרת ביטחון, חיוניות למשרה וכן את מלמדת את זה שיושב מולך כי מעבר למיקרו (המשרה הצפציפית אליה את מתראיינת) את מעמיקה גם במאקרו - שאר עיסוקי החברה וכיצד את רואה עצמך משתלבת ותורמת גם בתחומים אחרים. זכרי תמיד שבראיון עבודה ישנם שני מראיינים - כשם שאת מתראיינת לתפקיד, נצלי ההזדמנות לראיין את זה שמולך וללמוד מי הוא ומה הציפיות שלו על מנת שגם את תוכלי לקבל החלטה מושכלת באם את מעוניינת להמשיך בתהליך. שיהיה לך המון בהצלחה במציאת העבודה שנכונה לך.

תודה רבה על תשובה מורחבת

הבעיה שאני מגיעה לעבודה המוצעת אני כאילו בא רק ל"הראות" את עצמי ושהם יתרשמו. אני לא שואלת שאלות והמידע ששמעתי כאילו מספיקה לי. ואת זה אני צריכה לשנות כנראה שאחרי שאני אשמע הרבה "לא" אז אני אדע לפתח את זה

תלתלית3

New member
ככל שתכיני עצמך לפגישה כך

תרשימי יותר, קראי על המקום ומה הכישורים שלך שיכולים לספק אותם שבהם את יחודית מול אחרים המוצעים לאותו תפקיד. הראי להם שאת בדקת אותם כפי שהם בודקים אותך במובן בחיובי.הראי ידע, זה מרשים. כשרוצים להצליח כדאי לאחל לכל הצדדים בעניין להצליח ולא רק לעצמך. על הדרך ליחצן עצמך את אחראית אך על התוצאות לא. סללי לך את הדרך אפילו תעשי לך פרזנטציה עצמית. אגב יש מאמנים מומחים לנושא שבפגישה אחת יכולים לתת לך את כל הטיפים לראיון עבודה, רק כדאי לך ללכת לאחד כזה כשאת סגורה על תפקיד שאת מאוד רוצה בו כי זה עולה כסף. בהצלחה והעיקר האמיני בעצמך, אהבי את עצמך וזה מה שיתקבל אצל האחר. טליה

למה לחכות?!

יש לנו נטייה לחכות עד שכבר אין ברירה ואז לנקוט בפעולה, ואני שואלת - לא חבל על הזמן המבוזבז הזה? ואולי אחת מהתשובות השליליות תהיה בתפקיד שהכי מתאים לך ואת הכי מתאימה לו?! הצעתי לך היא לזכור לפני כל ראיון שהרצון שלך להתרשם ממקום העבודה והאנשים שיושבים מולך צריך להיות שווה ערך לרצון שלך להרשים. ואם את כבר יודעת שזו נקודת החולשה שלך - אולי כדאי להתאמן על דרך הצגתך את עצמך עם משפחה וחברים - ולקבל מהם פידבקים למסר הסמוי שאת מעבירה (צורת ישיבה, צורת דיבור וכיוצ'). אחרי שתגיעי לצורת ההצגה הרצוייה ותקבלי משובים חיוביים מהחברים - תוכלי לגשת בבטחון רב יותר גם לראיונות עבודה. שיהיה בהצלחה,

למעלה