אולי יש לי פטריה

נ א ן

New member
אולי יש לי פטריה

על הפטמה מן קשקשים כאלה, ואלי מתחיל סדק. כואב בזמן ההנקה, ועוד קצת אחר כך. לקטנה היתה פטריה עקשנית על הפיפי שטופלה בסוף ע"י ניזורל. (לא יודעת אם קשור) בפה לא ראיתי לה פטריה. במה כדאי לי לטפל? דקטרין אורל ג'ל, או דקטרין רגיל?

1טלטלים

New member
פטריה

תראי,קשה לאבחן במדויק במה מדובר רק על סמך תיאור וירטואלי. קשקשים-יכולים להופיע גם בעקבות שימוש בסבון שנוטה לייבש את עור של השד/פטמה.אילו עוד סימנים:צבע פטמה(בפטריה אופייני ורוד בזוקה,גרד...).בפורום יש תמונות (בגלריית התמונות ) של פטריה. מתחיל סדק-תבדקי שתינוקך מתחברת נכון אל השד.ייתכן ויש קשר בין פטרת הפות של הקטנה (יותר אופייני תפרחת חיתולים עיקשת). ממליצה לגשת ליועצת הנקה מוסמכת,רופא על מנת לאבחן,יש לך אפשרות להגיע אל ד"ר ליבוביץ' היא יועצת הנקה+רופאה 09-8858256 (משוב אודים,באיזוק נתניה).אם זו באמת פטריה תצטרכו טיפול "זוגי":גם את ע"י משחה אנתי פטרייתית וגם היא,בד"כ דקטרין אורל ג'ל. בינתיים, לבדוק את החיובר לשד. למהול בכוס מים פושרים כפית חומץ ביתי ולשטוף את הפטמות בין הנקות,לשטוף עם מים זורמים ולייבש היטב,לראות אם יש שיפור.אפשר גם יוגורט BIO. להימנע משטיפה ע"י סבון(מייבש את העור,שוטף את הסיכוך הטבעי שנקודות מונטגומרי מייצרות,שכבה זו מגינה על עור השד ומספקת לו לחות).להוציא מתפריט:סוכרים פשוטים(בצק,לחם לבן,שמרים). אם יש פדים בשימוש,להחליף לעתים תכופות,להרתיח חזיות.

למעלה