אולי יש לבני טוראט

כוכב7

New member
אולי יש לבני טוראט

שלום לכם אני עוקבת אחר הפורום כבר תקופה. וחושדת שלבני יש טוראט. הוא בן 6 ויש לו טיקים ( יותר משנה) - פעם היו בכתפיים היום פתיחת פה עם הוצאת לשון. לאחרונה ( שבוע אחרון) פחתו הטיקים באופן משמעותי . האם יכול להיות שאין לו טוראט? וזה משהו אחר? לא לקחתי אותו לאבחון התסמונת ,מכיוון שאני לא כל כך רוצה לחשוף אותו לאבחונים/רופאים וכד... כי הנושא לא מפריע לו בחיי היום יום- אני והוא מדברים לעיתים על הטיקים בפתיחות . שאלה נוספת האם יש כדור - תרופה אחרת שמעלימה את הטיקים ? כוכב 7

הלנה

New member
שלום כוכב וברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

יכול להיות טיקים בלי טוראט (גם לי היו טיקים כשהיתי קטנה ואין לי טוראט). לאבחון טוראט צריך שיהיו גם טיקים ווקאלים, שיכולים לכלול גם כחכוח בגרון, משיכות אף או כל מיני קולות שלמי שלא מכיר לא נראה בכלל כמו טיק. אני ממליצה לך לקרא באתר של אסטי (קישור בראש הדף) לגבי תסמינים. ישנם כדורים שעוזרים להפחית טיקים, אבל הם ניתנים רק במקרה שהטיקים מפריעים לתפקוד של הילד, אצלכם אני מבינה שהטיקים מינוריים ואם הם לא מפריעים לילד, אז אני מסכימה איתך שאולי אין צורך באבחון ברגע זה.... בהצלחה!

שביק

New member
שלום כוכב וברוכה הבאה

לא כל טיק הוא טוראט. ישנם ילדים רבים, בגילאי בנך, אשר יש להם טיקים. ייתכן והם יחלפו,וייתכן שלא. בכל אופן, אם המצב אינו מפריע לתפקודו התקין, מבחינה חברתית, לימודית וכו', לא להכניס את הבן ללחצים מיותרים של "מה קרה לי? למה לוקחים אותי לרופא?" לגבי השאלה אם יש כדור שמעלים טיקים? טרם נימצא "הפטנט" הזה. בהצלחה! שביק

ברוכה הבאה כוכב7../images/Emo24.gif

כמו שאמרו לפני..לא כל "טיק" זה טוראט...בדרך כלל צריך להיות שילוב של טיקים מוטוריים וגם טיקים ווקאליים...ושימשכו מעל לשנה...ויתחלפו ביניהם. אם לילד זה לא מפריע אין צורך לטפל...ישנן תרופות מסויימות שיכולות להקל מעט על הטיקים השאלה היא אם זה מפריע לילד - ואם לא אז למה להתחיל בזה בכלל.

כוכב7

New member
../images/Emo140.gifתודה ואני ממש בוכה

שלום לכולכם ותודה . אני ממש לא מאמינה שיש אנשים כמוכם...כל כך מהר את עניתם לי ועם כזו אהבה. לבני אין כלל תיקים קוליים. ( אני חושבת) . ולכן חיזקתם אותי בדעתי שעדיין אין מה לקחת אותו לאבחון ולעורר לחצים מיותרים . בעלי אמור ( יכול ) לקבל עבודה בסין..אני מודאגת ממעבר כזה בכדי לא להלחיץ את בני . האם זה נכון שצריך להתחשב בו באופן כזה , האם מעבר כזה יכול להחריף מצב של ילד טוראט? ( שוב במידה והוא טוראטניק). תודה לכם כוכב 7

לדעתי תלוי באופן בו תציגו לו את זה.

בגיל 8, כוח השיפוט עדיין אינו מפותח דיו, והפרשנות שהילד נותן למצב מושפעת מאוד מאיך שההורים והסביבה מגדירים לו. לדעתי (וזו דעתי בלבד), אם תציגו לו את המעבר כמשהו חיובי טוב ונעים, כך הוא יתפוס אותו. לעומת זאת, אם תציגו אותו כבעייתי, כך הוא אכן יתרשם, ויגיב בהתאם (לחץ ואולי גם חרדות). בכל מקרה שיהיה בהצלחה

הלנה

New member
מעבר לסין

אנחנו עברנו לארה"ב לשנתיים כשבני היו בני 5 וחצי 2 וחצי וזאת היתה חוויה מדהימה ומעבר מאד חיובי..... עד היום בני הגדול רוצה לחזור לגור שם... אני לא חושבת שזה יהיה בעייתי, מה שחשוב שאת תהיי שם לצידו (כי הוא יצטרך אותך במקום כל המשפחה המורחבת והחברים שיש לו בארץ... עד שימצא שם אחרים).

yakovs

New member
כוכב היקרה, מעולם לא הייתי בחו"ל

אכל סין נראית לי מקום מרתק. לאן שלא תסתכל אתה רואה רק סינים, ועוד סינים. כולם כאלה קטנים וממהרים וממלמלים בסינית תוך כדי ליכסון עיניים. פתאום עוברים ממול שניים סינים עם כינור גדול...לגופו של עניין, אני מצטרף לדעתם של קודמי, ושיהיה בהצלחה.

למעלה