אולי יעניין חלק מאיתנו

ל ו ל י ת

New member
אולי יעניין חלק מאיתנו

גוף בשם "שחר". מיועד לבני 18-30 שזהו להם המשבר הפסיכוטי הראשון, כולל אנשים ש*כן* מתפקדים ואפילו סטודנטים ואנשים עובדים. הם עושים מלבד טיפולים, גם סדנאות ואפילו קבוצות לבני משפחה. לאחר בירור קצר איתם למדתי שהגישה שלהם זה כמה שפחות לקשר את המטופל למבנה של המחלקה הפסיכיאטרית, וכמה שיותר לעשות פעילויות במבנה אחר ואפילו מחוץ לבית החולים. נמצאים בתוך כותלי המרכז הרפואי שיבא (תל השומר) וכאמור חלק מהפעילות שלהם היא מחוץ לכתלי בית החולים. מבחינת מימון הבנתי שיש קשר לקופות החולים ככה שיש אופטימיות לגבי אופן המימון. מלבד זאת יש באתר שלהם הסברים די טובים לכל מיני מונחים שמעניינים רבים כמו פסיכוזה, ותרופות למינהן.

נאווצוק

New member
ללולית../images/Emo9.gif

תודה כן כמטפלת שעובדת עם האוכלוסיית נפגעי נפש זה עוזר ומעניין אני אתקשר אליהם תודה נאוה

sharpantie

New member
פניתי אליהם

בעניין הבת שלי ומסרתי למזכירה אינפורמציה ראשונית על מצבה ותקופת האשפוז. בתגובה ראשונה היא אמרה שזה נשמע לה מתאים אך היא צריכה תשובה מהרופא. כעבור שעה חזרה אלי עם תשובת הרופא שהיא לא מתאימה להם כיון שעברו שנתיים מאז האשפוז והם מקבלים אנשים תקופה קצרה אחרי האשפוז. ולא משנה שהיה רק אשפוז אחד ואין שום הדרדרות משמעותית במצבה. מישהו יכול להסביר לי מה זה, למה זה????

nutmeg

New member
מסובך אבל אנסה

זוהי מרפאה שמראש מקבלת לטיפול אנשים שזו להם הפנייה הראשונה למערך בריאות הנפש. עם פנייתם הם מקבלים טיפול ונכנסים לתקופת מעקב לאחר התייצבותם. אם יש צורך באשפוז שני - גם אותם אנשים שהיו מטופלים של במרפאת השחר מועברים למחלקות אשפוז רגילות. אני מניחה שבתך "נדחתה" כי לא הכירו אותה באשפוז הראשון, היא לא נכנסה למערך המעקב שלהם (וכנראה גם מחקר כלשהו) ובעצם אם יקבלו אותה עכשיו יחרגו מהגדרת המקור שלהם - הווה אומר אשפוז ראשון.

ל ו ל י ת

New member
חשבתי גם

שאמנם שח"ר מקבלים אנשים כשהם בזמן או אחרי ההתקף הראשון שלהם, וזה באמת מסנן מאד את מי שרוצה לעבור ולהכנס בשעריהם. אבל יש להם גם קבוצותתמיכה למשפחות. האמת לא שאלתי שששוחחתי איתם אבל אולי (צריך לבדוק) הקבוצות מיועדות למשפחות שיקיריהן זה עתה קיבלו התקף ראשון, אינני יודעת. מה שכן הקבוצות מונחות על ידי אנשי מקצוע ושווה בדיקה למי שנושא קבוצת תמיכה למשפחות מדבר אליו. וחשוב לי לציין שאין לי שם מניות...

למעלה