כתבתי תגובה ארוכה שהמחשב מחק.
אבל בקיצור - בחודשים האחרונים ראיתי שלא עפעף לי כל כך לעבוד עם אבנים , ולא הבנתי מה הסיבה. ואז קרה לי הסיפור עם החבר שלי (שסיפרתי כאן) שראה את אחת הלברדורייטים שלי , ואמר לי שהיא "גמורה" ומרגישה כמו זקנה , וזקוקה ל"הטענה מיוחדת" - במקרר עם הרדופים וזעתר וכל מיני , כדי שתחזור לנעוריה. הוא גם אמר לי שהיא אוהבת קור , ושהראו לו את בריכת המשושים - אם הייתי יכול לשים אותה שם לכמה זמן זה היה הכי טוב. זה חבר שאין לו רקע באבנים , אבל הוא מקובל עם יכולת השגה מאוד גבוהה , והוא סיפר לי שהשיג את זה דרכי. הייתי הכלי שלו לגישה אל האבן או משהו כזה. אז הבנתי שההטענה בדרכים הרגילות שאני עושה לא תמיד מספיקה , וכנראה שכל אבן זקוקה להטענה מיוחדת בהתאם לסוג האבן ולמה שהיא אוהבת. כל אבן צריכה קצת להרגיש "בית" . . . במיוחד אם משתמשים בהן הרבה שנים. הבנתי שכנראה שהאבנים שלי גמורות לגמרי , ולכן לא מעפעף לי כבר לטפל איתן. כנראה צריך לעשות להן טיפול יסודי. מאז החבר שלי עבר דירה , ולי לא היה זמן להתעסק עם זה אבל אתמול היה לי זמן , ואז הנחתי את היד על הקוורץ גנרטורים שלי , כי אלו האבנים איתן אני עובד הכי הרבה ,וניסיתי לתקשר איתן ולהרגיש אותן - וזה מה שהרגשתי עבורן : מיים חמים (לא רותחים ולא פושרים אלא חמים כאלו שהידיים נרתעות מהן אך עדיין לא הגיעו לרתיחה) שישהו בהן זמן מה עם קצת תבלינים מחממים. לגבי הלברדורייט גם איתה ניסיתי לראות מה נשמע - אז הלברדורייט שהחבר שלי ראה , הרגשתי שהמקרר עם ההרדופים וכו' לא הספיקו לה והיא צריכה גם להיות בחוץ בגשם וסופה ולהרגיש קצת בוץ . . . ויש לי עוד לברדורייט , ולמרות שזוהי לכאורה אותה אבן (רק שלראשונה יש ברק כחול כהה , ולזו ברק ירקרק) הרגשתי שההטענה שלה שונה לגמרי וקשורה לאור צהוב ירקרק ,שלאנרגיה שלי לא היה מושג איך אני יכול לתת לה (חוץ מאשר אולי להטעין אותה במדיטציה).