אולי זה קצת רציני מדי

sniper 7

New member
אולי זה קצת רציני מדי

לפורום הזה, אבל אני פשוט מוכרח לקבל על זה תשובה. אז ככה... בחברה הישראלית ובהרבה חברות בעולם, יש מן נורמה מקובלת, קוד חברתי לפיו גבר ששוכב עם הרבה נשים הוא מוצלח ואילו אשה ששוכבת עם הרבה גברים היא זונה, זולה, מופקרת וכו'. אנשים רבים (ובעיקר נשים) רואים בנורמה זו צביעות ומוסר חברתי כפול, לטענתן לא צריך להיות שום הבדל בין גברים ונשים בעניין הזה. אני בטוח שיש בפורום הזה לא מעט נשים כאלה. אבל אני שואל את עצמי אם הן עצרו פעם לחשוב על ההסבר האבולוציוני הפשוט לתופעה הזו? ההסבר: לזכרים בטבע יש דחף להרביע כמה שיותר נקבות, כל הזמן. דחף זה נועד, כמובן, להבטיח את הישרדותו של הגזע ע"י הבאת כמה שיותר צאצאים לעולם (אפשר להתרבות הרבה יותר מהר עם זכר אחד ועשרים נקבות, מאשר עם...עשרים נקבות וזכר אחד). לנקבות היונקים בטבע לעומת זאת, אין דחף כזה, תפקידן האבולוציוני הוא לגדל את הגורים ולדאוג להם עד שיוכלו לדאוג לעצמם (המונח 'אבא' לא קיים בטבע, כלומר הוא קיים אבל חסר משמעות, והגור לעולם לא יזכה לפגוש את אביו (אני מדבר על יונקים כגון קופים ונמרים שדומים לנו מהבחינה הזאת)). זה ההסבר להתנהגות הגברית, זה גם ההסבר למבנה המשפחה הפטריאכלי. הכל עניין של אבולוציה, הישרדות וגנטיקה. אני כבר שומע את הצעקות "להזכירך כבר ירדנו מהעצים, עזבנו את הג'ונגלים כך שזה לא רלוונטי". ועל זה אני אגיב: כמה שלא נתקדם, כמה שלא נתפתח, כנראה שעמוק בפנים עדיין נישאר חיות וכנראה שיש איזה 3-4 אינסטינקטים שתמיד ילוו אותנו, לא משנה כמה נתקדם... אז השאלה שלי היא: למה אתן לא מקבלות את ההסבר הזה?

Zoharrr

New member
כי לא כל הגברים ככה...

ולא כל הנשים ההפך. כי החבר שלי,שכב רק איתי ומבחינתו הוא ישכב רק איתי עד יום מותו,הוא לא מעוניין בנשים אחרות ולא רואה אותן ממטר בגלל שהוא אוהב אותי. וכי אני מכירה הרבה גברים,שלא נמצאים בתוך קשר,ולא רוצים סטוצים והם דיי נגד האמת,ידיד ממש טוב שלי כבר שנה וחצי בלי סקס כי אין לו חברה,והוא לא רוצה סטוצים,וזה לא שהוא איזה מכוער,הבן אדם ממש נראה טוב... ואני מכירה בחורות שמזיינות על ימין ועל שמאל כי יש להן יצר מיני מאוד מאוד מפותח והן צריכות את זה כמו סמים,והריגוש הזה שהן מקבלות כל פעם מבחור חדש מדליק אותן. ובאמת שאנחנו כבר ירדנו מהעצים...

sniper 7

New member
למה תירוץ?

מה לא הגיוני בהסבר הזה? זוהר זה אף פעם לא כולם. אני לא חושב שיש כלל פסיכולוגי התנהגותי אחד, שתקף לגבי כל בני האדם. הטבעי והנכון הוא אהבה בין אמא לבנה, ויש אמהות שרוצחות את הבנים שלהן. בני האדם רוצים לאהוב ולהיות נאהבים, ואני בטוח שתוכלי למצוא כאלה שיחרגו גם מהכלל הזה. אנשים הם מאד מגוונים, תמיד יהו יוצאים מן הכלל, ובמקרה זה הם מעידים על הכלל. הייתי רוצה לקבל הסבר מפורט יותר שיסביר מדוע אינכן מקבלות הסבר זה, מאשר "לא כולם ככה".

זכוכיות

New member
אולי כי זה בכלל לא משנה?

למי אכפת מי אומר מה? גם, בהנחה ו.. נעבוד עם התאוריה שלך (שהיא אינפנטילית למדי, הסברים טכנים תמיד יהיו מגוחכים כשתדון בנפש האדם, בנוסף כדאי שתחקור את הנשא ואז תחזור עלי, כי אני דווקא קראתי עליו ממש לא מזמן- אילו מינים בטבע פועלים בצורה שסיפרת עליה, אילו פועלים אחרת.) במידה ואני "יוצאת מן הכלל" כדבריך, אני צריכה להתכחש לטבעי היוצא מן הכלל? למה שאני "אקבל הסבר זה"? ולמה שבכלל יהיה אכפת לי מהסבר זה? כי sniper 7 וחבריו יראו בי "זולה"? אל תיקח את זה אישית אבל, מי שאכפת לנו בדרך כלל מדעתו הוא בדרך כלל גם מי שאנחנו מעריכים את דעתו, אם הציבור הרחב שאני לא מעריכה את דעתו יגיע למסקנה שאני ג'ירפה ורודה ומעופפת בגלל שאני אוהבת אבוקדו, אתה חושב שיפריע לי? בקיצור, כ"כ אבל כ"כ לא חשוב, שזה כבר משעמם.

זכוכיות

New member
הא כן, ועוד משהו קטן ../images/Emo13.gif

תחזור אלי גם עם התשובה- כמה מינים בטבע פרט לבני האדם נהנים מקיום יחסי מין, ואז נסיק ביחד את המסקנות

Cobe Anan

New member
../images/Emo62.gifאני יודע../images/Emo70.gif אני יודע../images/Emo70.gif

זה רק אנחנו והדורבנים. מגיע לי 100?

Piren

New member
נכשלת קשות

שכחת דולפינים, כל מיני סוגים של קופים, שחפים ועוד כל מיני בעלי חוליות. ואם תוסיף גם מיני חיות שמקיימות יחסי מין הומוסקסואלים (שהם כמובן לא למען רבייה) אתה יכול להוסיף לוויתנין, ג'ירפות, כבשים, פרות ים וכמות מטורפת של ציפורים... וגם כמובן קופים (מסתבר שקופות בונובו הן ברובן לסביות.. פריקי).

Cobe Anan

New member
וואללה?

הייתי בטוח שזה עניין אינסטינקטיבי. ידעתי על קיום יחסי מין שלא לצורכי רביה אצל הרבה בעלי חיים, אבל לא ידעתי שזה מסב להם הנאה.. אתה בטוח בזה? כי אני זוכר שקראתי במספר מקומות שדורבנים הם היחידים בטבע שמקיימים יחסי מין לצורך הנאה. אגב, הידעת שחזיר חווה אורגזמה במשך כחצי שעה? טוב, אולי זה פיצוי על הדבר הזוועתי הזה שהוא נאלץ לזיין מתוקף היותו חזיר...

sniper 7

New member
תגובה.

אשמח לשמוע מה קראת בנושא כי גם אני קראתי לא מעט, אז אם קראת משהו שסותר את דברי, אני מאד אשמח לקרוא אותו. "במידה ואני "יוצאת מן הכלל" כדבריך, אני צריכה להתכחש לטבעי היוצא מן הכלל?" אתן לוקחות הכל בצורה כל כך אישית... הנושא הזה רגיש, בגלל אנשים כמוך, שהם רבים כל כך, שאינם מסוגלים להבדיל בין משפט חיווי, שאומר כיצד הם פני הדברים, לבין משאלת לב, שאומרת כיצד צריכים פני הדברים להיות. אז תגידי, זכוכיות, מתישהו בהודעה שלי כתבתי שאני חושב שנשים כמוך הן זולות? אמרתי משהו לגבי איך צריכים אנשים להתנהג? אמרתי שבגלל שככה זה בטבע, ככה באמת אנשים צריכים לנהוג? לא, לא אמרתי כלום. כל מה שעשיתי הוא להציע הסבר מסויים לתופעה מסוימת, ועד עכשיו לא קיבלתי טיעונים שיסתרו את ההסבר שלי. "למה שאני "אקבל הסבר זה"?" כי הוא נכון, אלא אם כן יש לך חומר שסותר אותו. "ולמה שבכלל יהיה אכפת לי מהסבר זה?" זו כבר שאלה אחרת, שלא קשורה בכלל לנושא. את תעשי מה שאת רואה לנכון, פשוט הצעתי הסבר משלי בגלל שנשים כמוך רואות בתופעה הזאת צביעות ומוסר כפול. זה הכל. "אל תיקח את זה אישית אבל," לא לרחתי. "מי שאכפת לנו בדרך כלל מדעתו הוא בדרך כלל גם מי שאנחנו מעריכים את דעתו, אם הציבור הרחב שאני לא מעריכה את דעתו יגיע למסקנה שאני ג'ירפה ורודה ומעופפת בגלל שאני אוהבת אבוקדו, אתה חושב שיפריע לי?" אולי כן, אולי לא, בכל אופן זה לא הנושא. " כי sniper 7 וחבריו יראו בי "זולה"?" את שוב עושה את זה. אמרתי מתישהו שאני רואה בנשים כמוך זולות? "בקיצור, כ"כ אבל כ"כ לא חשוב, שזה כבר משעמם. " אם זה חשוב או לא, נעזוב כרגע, מה שמעניין הוא אם זה נכון.

זכוכיות

New member
לא לקחתי אישית בכלל,

למעשה מה שנדמה לי שאמרתי- הוא שזה פשוט לא חשוב. נתתי אותך כדוגמא, כי לא היה לי אדם אחר לתת כדוגמא. מה שרציתי לומר הוא שאותה גישה- לא קיימת בסביבה שלי, וזה מה שחשוב לי ברמה האישית, העיסוק בסוגיה הזאת הוא בנאלי, אם מישהי בוחרת כן להיכנס לתבנית למרות שדווקא בא לה, כי היא מפחדת להיתפס זולה- זבש"ה, מה אני אגיד לך, יש לה את סדר העדיפויות שלה. איכשהו יצא שנחשפתי להרבה חברות (החברים מהשכונה, החברים מהפנימיה, החברים מבתי הספר- עברתי כמה, החברים שהכרתי באינטרנט וכו' וכו'), גדלתי עם הרבה סוגים של אנשים בו זמנית, תמרנתי בין תפיסות עולם, ובצעירותי גם ידעתי איך מתנהגים ומה אומרים ואיפה, יש מקומות, שבהן התפיסות האלה לא מקובלות כלל- איך אתה מסביר את זה אבולוציונית? בערים גדולות ומערביות התפיסה מקובלת פחות מאשר בכפרים וישובים שמרניים, באירופה התפיסה מקובלת פחות מאשר במזרח התיכון, יש שבט מסויים באפריקה שבו מעודדים נשים וגברים לשכב עם כמה שיותר פרטנרים לפני שהם והן בוחרים להתמסד, וכו' וכו'. כן יש לי חומר שיסתור אותו, אבל הוא לא על הנט, והוא רב לאין שיעור- לכן הייתי מעדיפה לשמוע תשובות לשאלות ספציפיות ולהציג את הצד השני, אחרת גם יווצר כאן בלאגן גדול של חומר וגם ירדמו לי האצבעות מרוב הקלדה.

אתה יודע מה אני שונאת?

הכי בעולם אני שונאת את הגברים האלה שברווקותם מתקתקים את כל מי שרק אפשר, ואח"כ מחפשים מישהי שמורה. יש כאלה שאומרים "אני לא אצא עם בחורה שהיו לה יותר מ*" יופי, אז תלכו בעולם ותזיינו את כל מי שמסכימה, וכשתתבגרו תחפשו בתולה. מעניין למה קשה למצוא אחת.

sniper 7

New member
את מגיבה בתוקפנות,

ואין לך שום סיבה, לא ניסיתי להצדיק אף אחד, פשוט נתתי הסבר משלי לתופעה. את אומרת "אני שונאת את הגברים האלה" אחרי שנתתי לך הסבר מפורט לגבי למה הם כאלה, הסברתי לך בדיוק למה, באופן טבעי, גברים בנויים בצורה מסויימת, ונשים על פי רוב, בנויות אחרת. ואני ממשיך לשאול אבל לא מקבל הסבר אחד טוב לשאלה: למה אתן לא מקבלות את ההסבר שלי?

זכוכיות

New member
בעיקר, כי הוא לא נכון.

אני עדין מחכה לתשובות ולמאמרים שמסבירים ומתפחים את הטענה שהעלית כאן
עד שלא תתן לי משהו אמיתי להגיב עליו, אתה הרי לא מתכוון שאני אתייחס אליך ברצינות.

בשביל מה אלוהים נתן לנו שכל?

בשביל שנהיה שונים מהחיות. וכן, "לזכרים בטבע יש דחף להרביע כמה שיותר נקבות". אז מה, תתגברו על זה! לפעמים יש בי יצר חייתי לרצוח את הבוס שלי, אז מה... אתה לא רואה אותי יורה בו נכון?

זכוכיות

New member
בלי קשר, הבחור משתמש כאן בתאוריה,

שהיא מאוד שנויה במחלוקת, פעם היא היתה יותר פופלארית, היום היא סתם שגורה בפיו של כל ילדון פורומיסט. היא התאוריה הקליטה, הפשוטה, שלא צריך לחשוב בשביל "להבין" אותה ולהרגיש חכם גדול. ברגע שמתחילים להכניס למשוואה גם נסיבות נוספות, מבינים את הבעייתיות.

sniper 7

New member
זכוכיות,

אני מחכה בקוצר רוח לזה שתפריכי את כל התאוריה שלי. באמת, אני איהיה מאושר אם תצליחי.

למעלה