אולי זה לא המקום...

אולי זה לא המקום...

היי לכם,
אני מנסה להבין את עקרונות האכילה הטבעונית...
ומשהו לא ברור לי..
מבינה שלא אוכלים כלום מהחיי, כולל חלב וביצים.
ועדיין, האם אוכלים קמח לבן וסוכר?
אם הכוונה שמאחור היא רק אידיאולוגית, אני מבינה.
אך אם הכוונה היא בריאותית, האם עדיין מומלצת אכילת קמח לבן וסוכר? (מה עם האינדקס הגליקמי??)
ונגיד ומורידים את הנ"ל..
איך בונים תפריט יומיומי בריא, ללא ביצים ומוצרי חלב (ובבקשה בלי מוצרי סויה).
אשמח אם תפנו אותי למקורות מידע רלוונטים
תודה

marx04

New member
אין קשר הכרחי בין טבעונות לבין תזונה בריאה

שלום לך,

לפי מיטב הבנתי טבעונות היא סוג של תזונה המבוססת על תפיסת עולם אידיאולוגית-מוסרית, לפיה אין זה ראוי שהתזונה של בני האדם תהיה על חשבון בעלי החיים, באופן שגורם לפגיעה בהם, להמתתם, להתאכזרות אליהם או לניצולם.
בהתאם לתפיסה אידיאולוגית זו טבעונים נמנעים לחלוטין ממוצרי מזון שמקורם מן החי - לא רק מבשר, דגים, עופות וכיו"ב, אלא גם מתוצרים הנובעים מבעלי חיים, כגון מוצרי חלב, ביצים, דבש וכיו"ב.

לכן, לא כל תזונה טבעונית היא בהכרח בריאה.
כך לדוגמא, אדם שכל תזונתו מבוססת על קמח לבן, סוכר לבן ושמן סויה מזוכך הוא טבעוני ב-100%, אך התזונה שלו מאד לא בריאה.

כמובן, תזונה טבעונית יכולה להיות בריאה מאד, ולשם כך על הטבעוני לבנות תפריט יומי ושבועי שיש בו כדי לספק את כל צרכיו התזונתיים של הגוף, כלומר חלבונים, שומנים, פחמימות, ויטמינים ומינרלים.
בד"כ שילוב של דגנים מלאים, קטניות, ירקות, פירות, אגוזים וזרעים למיניהם, ובתוספת שמנים בכבישה קרה וטחינה - יכול ליצור תפריט טבעוני בריא ומאוזן. כמו כן, רצוי מאד שטבעוני יטול טבליות מציצה של B12, שהוא הויטמין היחיד שקיים רק במזונות מן החי ועל כן טבעוני חייב לקבלו באמצעות טבליות מציצה.

בברכה,

אורי.

אענה לך בהרחבה מאוחר יותר, אך שמחה לבשר

בהזדמנות זו
משהו שרוקם עור וגידים מאחורי הקלעים
והוא אירוח של תזונאית צמחונית פה בפורום...
בעוד מספר ימים

והיא תוכל לענות באופן מיטבי בדיוק על שאלות מסוג זה

ladybug6

New member
יש טבעונים מסיבות בריאותיות ויש מסיבות

אידאולוגיות. זה לא סותר.
בדר"כ הסיבות משתלבות אם לא בהתחלה אז בהמשך. אני למשל הפסקתי לאכול מוצרים מהחי מסיבות אידאולוגיות ובהמשך גם התחלתי לקרוא יותר על תזונה במובן הבריאותי ולהחליף חלק מהמצרכים בבריאים יותר.
מי שעושה זאת מסיבות בריאותיות מן הסתם גם יימנע מקמח וסוכר לבנים, אוכל מעובד וכו'.

בהנחה שאין לך בעיה בריאותית מיוחדת, תזונה מגוונת ועשירה בירקות, פירות וקטניות תספק לך את כל מה שאת צריכה. אם את חוששת או לא בטוחה בעצמך, קבעי תור לתזונאית שמבינה בתזונה טבעונית (יש לדעתי שירשור בנושא במאמרים של הפורום) והיא תעזור לך לבנות תפריט מאוזן ומגוון.

בהצלחה!

בחיפוש במאמרי הפורום

לא ממש מצאתי משהו..
יש באיזשהו מקום רשימה של תזונאים טבעוניים שניתן להגיע אליהם עפ"י אזור מגורים?
אני בהחלט מתחברת לאידיאולוגיה הטבעונית ועדיין חושבת שאידיאולוגיה לשמירה על האחר, לא צריכה לבוא על חשבון שמירה על עצמי.
מעולם לא הייתי צרכנית גדולה של בשר ומנסה כמה שיותר להוריד חלב ומוצריו.
לא מצליחה להבין איך מסתדרים ללא אכילת ביצים (יש לחם כזה???)
ועד היום לא העלתי בדעתי לוותר על דגים.
אוכלים רק סלטים? מה משביע?
אתם לא רעבים?

טבעונות אולי מוכרת יותר מהצד המוסרי...

אך טבעונות-טבעונאות היא בריאה יותר מכל תזונה אחרת.

אכילת מזון טבעי, חי, לא מבושל ולא מעובד - תורמת לבריאות ועל הדרך גם מוסרית.

קשה להשתחרר ממוסכמות, כגון: חלב=סידן, ביצים=כל מיני וגם מדביקות...
קשה - אך לא בלתי אפשרי.

יש לחם כזה - או אולי התכוונת לעוגה:) - גם כזאת יש - בהרבה וריאציות.

למה לא לוותר על דגים? אומגה 3? - יש באגוזי מלך ופשתן. על הכספית ושאר החומרים המוחדרים אליהם אפשר לוותר.

לא חייבים סויה - אבל מה רע בה מדי פעם...
אני קונה חלב סויה אחד פעם בשבועיים למאפים/גלידות.
וכמו כן, גוש טופו אחת לשבועיים - כשבא לי משהו מנחם ומהיר.

אפשר להתרגל לאכול פירות, ירקות (גם מבושלים פעם ביום זה טוב), אגוזים, גרעינים וקטניות בכל מני צורות.
גם אם יש ארוחה אחת מבושלת ביום - עדיף תבשיל עם חומוס או קציצות עדשים - על עוף - הרבה פחות שומן - הרבה יותר קל לעיכול.

להלן שתי רשימות של תזונאים, בהצלחה

ברשימות מצויין גם מי מהם טבעוני/ת

אז אני מאמינה שמי שלמד מדעי התזונה הקונבנציונאלית
לא יהפוך פתע לטבעוני אם לא למד את הנושא קודם - ועל ידע 'כפול' שכזה - אני סומכת.
אם לא מצויין שהתזונאי הקליני הוא טבעוני - אז גם אני ספקנית.

לא בעינים עצומות - אני מונחית גם עי האינסטינקט הטבעי שלי וההקשבה לגוף שלי.
אני 'ידעתי' שזה המהלך הטבעי והנכון עבורי שנים רבות לפני שעשיתי אותו.
ההתמכרות ל'מזונות' מן החי דחתה את השינוי.

ladybug6

New member
מצחיקה

רוב הלחמים הם בלי ביצים. בלחמים מיוחדים אולי יש, או בחלות.
ומה פתאום רק סלטים? יש מלא אוכל לטבעונים! מוזמנת לחפש בגוגל קצת בנושא, או להציץ בבלוג שלי שמוקדש בדיוק לשאלה הזאת: מה טבעונים אוכלים.

(הלינק למטה בחתימה)
יש גם בפייסבוק קבוצה מאוד פעילה "מתכונים טבעוניים" עם הרבה רעיונות, שאלות ודיונים. בסה"כ רוב הטבעונים מעדיפים לאכול בריא, אבל לפעמים אפשר גם להנות קצת מדברים טעימים ופחות בריאים

מממאיה35

New member
אם את רוצה המלצה

לתזונאית קלינית טבעונית שגם מתמחה בסיוע לטבעונים ברמת גן - את מוזמנת לפנות אלי במסרים. וזה אגב ללא שום אינטרס, פשוט היתי אצל אחת כזו והיא היתה מעולה!

אני אישית צמחו/טבעונית בעיקר מטעמי מוסר

אבל מעבר למוסר גם חשוב לי לשמור על תזונה בריאה. האמת שאני כן "חוטאת" מדי פעם בקמח לבן וסוכר אבל מאמינה שבהחלט אפשר גם בלעדיהם. במקום הקמח הלבן יש גם קמח מלא וכמעט שאין מוצר מחיטה שאי אפשר להשיג אותו מקמח מלא. גם לסוכר יש תחליפים אם מאוד רוצים להמנע ממנו.

ולא הבנתי מה הבעיה עם סויה. אם יש לך רגישות ידועה לסויה אז אפשר גם בלעדיה. צמחונים וטבעונים אוכלים סויה כי היא נחשבת זמינה וקלה לשימוש יחסית אבל חוץ מסויה יש עוד מגוון רחב של קטניות שמהן אפשר להשיג את החלבון ועוד ערכים תזונתיים.
אם ההמנעות מסויה היא כי קראת כל מיני מאמרים, את יכולה גם לעשות עוד קצת חיפוש ולראות שיש גם מאמרים שהם בעד הסויה.
אני מאלה שמעדיפים להקשיב לגוף ולא למאמרים

סויה וחלב

דיי ברור לי שמשני קצות המחנות שמציגים מחקרים לטוב ולרע, עומדים מפעלים שעושים עלינו כסף.
ועדיין בסויה יש הרבה אסטרוגנים (שיש גם בחלב
) וזה, אפעס לא ממש בריא.
ברור שהכל במידה. בכל מקרה לא מתכוונת שזה יהיה בסיס הארוחה שלי.

למעלה