צא מהראש שלי
New member
אולי זה יעניין אתכם..
אפשר לפתוח כקובץ, ואני מצרפת את זה גם בהודעות. אי פעם נתקלתם במקרה דומה
יש לכם אולי הצעות להתמודדות
************************************************ ADHD היא אומרת שיש לי ADHD. הפסיכולוגית. אמרתי לה שלא אכפת לי. ובאמת שלא – למרות שאני לא רוצה לקחת כדורים שיעזרו לי. אולי זאת הייתה אפילו הקלה. קל להשליך את כל הפגום בך על איזה פגם במוח. אבל הפסיכולוגית לא מבינה. היא כן באה ותוקפת רק אותי. למרות שהיא בצד שלי, והיא מקשיבה לי, והיא בכלל בכלל לא אובייקטיבית. אבל היא לא מבינה שזה לא נכון. שלא הכל רק באשמתי. היא גם לא יכולה להפיל הכל על ה-ADHD. היא יכולה להגיד שזה כל מה שגורם לי להתפרץ, ושהחיים שלי יהיו הרבה יותר טובים אחרי הכדור – אבל היא טועה. לא תמיד, כמובן. היא צודקת כשאני מתעצבנת על אחותי כי היא לקחה את אותו צבע של מברשת שיניים, אותו ירוק, ואני לא יכולה לסבול את העובדה שעכשיו נתבלבל באמבטיה בין המברשות, וזה מגעיל אותי. היא גם צודקת כשאני מתנפלת על לאק כי הוא דיבר אלי קצת יותר מידי. אני יודעת שאז היא צודקת. כי אחר כך כואב לי שצרחתי על רעות, אפילו שאני מצחצחת במברשת שיניים שאולי כבר השתמשו בה מוקדם יותר באותו הערב. ותמיד אני שואלת את עצמי מה לאק עשה לי שהגיע לו כזה יחס ממני והמצפון מענה אותי עוד כשהוא מבהיר לי שלאק אוהב אותי בכל זאת, למרות זאת. תמיד אני רעה קצת יותר מכולם, בסדר, זה נכון. אבל כשאבא חוזר ומתעצבן עלי כי הבית מבולגן או כי המחשב נתקע, אז היא טועה. אז למי יש ADHD?! לי או לו? אני חייבת ללמוד לשלוט בעצמי, יש לי ADHD. אני חייבת לקחת כדורים ולהיות הכי בסדר. ואבא? אבא יכול להעיף לי סטירה אם אני מתקיפה חזרה – בעצם מתגוננת – כי מה, ברור, אני חצופה. פעם באמת התחצפתי. אבל הוא לא צרח. לא. וזה לא היה בגלל מצב רוח טוב. קיבלתי סטירה נוראית בפרצוף וישר אחר כך עוד אחת. ועוד ועוד. אבל לא נורא, זה בכלל לא כאב לי, למרות שהוא ניסה. דווקא כשהוא לא מנסה הוא מצליח. כשהוא הסיר לי את המשקפיים ושם אותן על השולחן כדי שלא יקרה להן שום דבר רע מהמכות, אז הוא הצליח. שקדתי על החומות שלי והן התמוססו לי כולן באחת. כשלבסוף בכיתי לשמיכה זה לא היה כי הפנים שלי בערו. בלב החזקתי אבן קטנה שפעם העזה לעמוד למעלה גבוה, על חרכי הירי של החומות. הוא לא אבא מכה, אבא שלי. גם אמא לא. הם נורא אוהבים אותי ונורא גאים בי כי על הציונים שלי מתנוסס אפס. ועוד אפס לידו. ואחר כך אחת. אבל הם לא יודעים שאצלי הכל רשום, ותמיד אני יכולה לשלוף להם את כל מה שהם עשו. הם לא יודעים שזו הדרך היחידה לאסוף את השברים. כי כל רסיס לב נופץ על ידי משהו. יש כמה שכבר החזרתי. אפילו שניים-שלושה שכבר הדבקתי בדבק סטיק חלש ואחד מיוחד גדול שהוצמד בדבק מגע, אבל רובם עוד שוכבים שם רחוק ומפחיד אותי לגעת בהם שוב כי על כולם כתוב מי שבר אותו. וכולם יודעים ששברים יכולים לחתוך. לאבא ואמא אין ADHD. מותר להם להתפרץ. זה נורמלי. כל אחד עובר גבולות לפעמים. אבל לי זה אסור. אפילו שהסביבה לא עשויה כולה מהדבש הנוטף, המתוק שסבתא מוסיפה לתה שלה. אפילו שהסביבה לא תחבק אותי חזק רק כי סתם, ולא בגלל שהייתי חמודה או הצחקתי אותם. אבל העיקר שהיא אומרת שיש לי ADHD. הפסיכולוגית.
אפשר לפתוח כקובץ, ואני מצרפת את זה גם בהודעות. אי פעם נתקלתם במקרה דומה