אולי הודעה מוזרה

אולי הודעה מוזרה

אבל כמה הוכחות שקיבלתי איכשהו השבוע, ל-מה באמת קורה איתי, עושה לי לשאול, אם יש לכם תשובה, לא יודעת...
יש לי כמה רגעים / שעות / ימים מפוקחים יותר, שקולטת מה קורה איתי. מה עושה בזמן הזה שיעזור לי לזמן אחר?

levshavur

New member
לפנס כחול

שלום לך
לא הבנתי לאיזה הוכחות את מתכוונת אבל לדעתי את יכולה לנסות לכתוב לעצמך על דף או כרטיסיה את הרגעים הטובים ,את מה שטוב בחיים שלך, ולשים את זה במקום נגיש
שאת יכולה למצוא את זה בקלות .(אני כזאת מבולגנת שנעלם לי הפס הריק
מהקלמר של התרופות ,אני תוהה לאן הוא נעלם...וזה לא פעם ראשונה שנעלמים
לי דברים או נופלים לי...
)
לבשה.

אם אני מבינה נכון

את שואלת על כלים פרקטיים, שאת יכולה לייצר בזמנים של פקחות. נכון?
בעיני אחד הדברים שיכולים לעזור הוא לכתוב לעצמך מכתב, ובו את כותבת את כל מה שאת מבינה על המצב שלך. למה הוא לא טוב, מה את עושה שמזיק לך, מה את צריכה לא לעשות למרות שהכי קשה ורע לך בעולם.
מכתב כזה שאת כותבת לעצמך באותם רגעים חזקים ושפויים,
שתוכלי לקרוא ברגעי הקושי והכאב- הרגעים האלו שבהם הסברים מבחוץ לא עוזרים, אבל מכתב מבפנים יכול לעזור אולי.

תמרה45

New member
מסכימה עם פרפר

בעבר שהייתי רק בחולי ובבלבול, ללא רגעי פקחון בכלל, כך היו נראים גם חיי והשליטה שלי עליהם כביכול..
היום, ברגעי הפקחון האלה, ממש רושמת לי..
זה לא קל אבל ליישום..
כי מאוד קל לכתוב, ולדעת את הדברים בהבנה..
אבל צריך שזה יתיישב בלב ובמעשה..
כי שיש לי רגע קושי ואני קוראת, אני מאוד מסכימה, אבל הקושי עוד ישנו, ותחושת הבדידות גם,
אבל יכולת ההתמודדות גדלה וגוברת מפעם לפעם. לפחות אצלי, שאני יכולה להיות עם עצמי במצב של קושי בלי ליפול לתהומות,
גדל לי הבטחון לפעם הבאה.....

תמרה45

New member
רק מדייקת את עצמי

ממש לא "מאוד קל לכתוב"..... לפעמים ממש לא קל....

כמהאפשר

New member
הממ..

הזכרת דברים שאת אוהבת (או אהבת בעבר) לעשות.
שהיית טובה בהם- או אנשים חשבו שאת טובה בהם.

בשאלון, בסקר. את זוכרת?
אז ההצעה שלי היא לנסות לחזור לזה. לנסות כמה דקות ביום להתחיל לעשות משהו.
לקחת ספר. להקשיב לשיר. לקחת סריגה. לבחור חוטים. לראות דוגמאות של סריגה או לקרוא אל עבודה עם ילדים עם אוטיזם.
בנושאים שהיית טובה בהם.
שנהגת לאהוב.

תוך כדי אולי למצוא שאת כבר אוהבת משהו אחר. או תמצאי את התשוקה לדברים אחרים.
להתחיל "לחפש את עצמך". לחפש בתוך עצמך דברים אחרים, דברים חיים. שרידים של חיים, שרידים של חיות וחיוך ומשהו שדוחף אותך אל החיים. כמו שהיה בסופ"ש ההוא.
וזה יכול להיות מפחיד וגורם לרצות לברוח- ואולי באמת תברחי. אבל אלו ההצעות שלי, דווקא ברגעי השפיות שאת מדברת עליהם.
להתחיל להכיר את עצמך, את מי שאת היום.

למעלה