אולי הבעייה אצלי

אולי הבעייה אצלי

מעוניינת לשמוע דעות בנושאים בעייתיים ביני לבינו אנחנו נשואים 4 שנים +2 מאז שהכרנו לי ולו דעות מנוגדות בכל הנוגע לעישונים למינהם לקיחת תרופות( כדורי הרגעה) נהיגה ועוד בסגנון, אני השמרנית יותר בכל אופן לכל אורך הזוגיות יצא שהוא נתפס עושה דברים שאמר שלא יעשה לכן יוצא שאני כבר לא מאמינה לו- לא משנה מה הוא אומר( יש לציין שנתפס על חם ומתרץ בכך שאני פשוט לא מבינה כי אני לא ניסיתי או כי אני פשוט לא בעניין יש הכנסת חומרים לא טבעים לגוף) בקיצור מעדיפה לפתור בעיות בריאותיות ע"י מוצרים טבעים יותר בכל אופן אנו רבים הרבה על הנושא, ריבים מאוד מכוערים של צעקות קללות ופשוט בושה. אני מודה אני מחטטת לו בטלפון ורואה עד כמה שהוא משקר לי בכל מיני נושאים- כמובן שלא מודה וכל פעם משקרת על איך גיליתי שהוא עשה כך וכך....אני נקרעת כי יודעת שמה שאני עושה לא נכון ולא צודק....אבל עובדות בשטח הוא פשוט משקר לי בפנים- כשאנחנו רבים על השקרים שלו הוא תמיד מתרץ שהדברים לא נכונים ונותו לי הסברים שונים, ואני יודעת שהוא משקר פשוט לא יכולה לומר לו איך אני יודעת. פעם אפילו נתפס משקר שאמר שהוא נמצא במשרד ואני ראיתי את האוטו אצל חבר שלו בעיניים שלי ראיתי אותו יוצא מהאוטו ונכנס אליו הבייתה ולי הוא אומר בטלפון שהוא במשרד......העמדתי אוו על כך והוא בשלו עם תירוצים וכעס שאני עוקבת אחריו.( לא עקבתי אנחנו גרים קרוב למקום העבודה שלו) זה משגע אותי....אבל הוא באמת משקר לי...ותמיד אני ארגיש ככה בגלל טעיות עבר שלו- לא מצליחה להשתחרר אני אוהבת אותו יש חיבה רבה, חיבורים נישוקים צחוק וכייף אנחנו צוות טוב,עבודות הבית מחולקות בדרכ בצורה שווה והוא בסדר גמור עם הילדים. אבל כל השקרים האלו מרחיקים אותי מאוד ואני פשוט כועסת ועצבנית, הוא מרגיש אז אני ממציאה סיבות ללמה אני ככה. זה קורה בדרכ אחרי שיצא לי לקרוא את ההודעות שלו בטלפון יש לנו עוד כמובן בעיית סקס- תמיד אני היוזמת מאז שהכרנו היה ככה, תמיד יש לו תמיד סיבות למה לא ( למרות שיש לו בעייה רפואית אז לפעמים באמת אי אפשר) אבל בגדול תמיד הרגשתי שאני מכריחה אותו. לכן גם אני כבר הפסקתי לנסות ויוצא שאנו שוכבים אחת לכמה חודשים....( לצורך גילוי נאות ילדתי לא מזמן) בקיצור אני מחפשת לשמוע דעות ., לא מחפשת לצאת מהיחסים שלנו בכלל פשוט קצת לחזק אותנו, כי אני מתחילה להתרחק ממנו תודה

newron26

New member
אני חושב שאם הייתי קורא את זה הפוך זה היה לי

יותר הגיוני .... אתם שוכבים פעם בכמה חודשים, את היית רוצה יותר, והדבר מביא למתח גבוהה ביחסים, אתם זוג טוב בדברים הבנאליים, משפחה ילדים ומתפקדים בצורה טובה, אתם מוציאים אגרסיות בצורה של ריבים כשאת מחפשת אותו בקטנה (ממש ממש לא ברור למה) על כל מיני "שקרים" בכדי להוכיח לעצמך או לו משהו .... ואז זה מתפוצץ ומתרחק, הוא אדם נפרד - ואת אישה נפרדת ממנו - אתם זוג שחי יחד ומגדל ילדים, רמת הקרבה בניכם היא אולי קרובה (אולי) אבל רמת האמון בזבל ... למה את מחפשת אותו ? את קצין המבחן שלו ? מה אכפת לך שהרכב שלו חונה אצל חבר ? את לא רוצה שישקר לך - אל תשאלי שאלות מכשילות... למה זה משנה לך איך הוא פותר את הבעיות שלו - אם במוצרים טבעיים או במוצרים אחרים כל עוד זה לא פוגע בך - אני לא מבין ... יש לך עבודה ? חברות ? אימא ? חבר טוב ? משהו שממלא את עולמך חוץ מהחיטוט בבעל ? אני לא אומר שהוא כולו טוב , אבל איפה את מוצאת את העוגן שלך ? מה עושה לך טוב ? למה את לא מתרכזת בדברים שעושים לך טוב ? בהצלחה !

paradise fools

New member

אוקי

אז קודם אציין שאני ממש מעריכה את זה שהגבת...תודה לתגובתך, לא מרגישה שכל עולמי הוא חיטטו בבעל אבל כן יש צדק בדבריך זה מעסיק אותי מאוד, אנילא חושבת שיש מקום לשקרים האלו שלו- וזה כן משנה לי איך הוא פותר בעיות כי הוא חשוב לי ולא רוצה שייפגע בעצמו מה שיוביל לפגיעה בי. אני לא מדברת על הנושאים האלו עם אף אחד פשוט בגלל שאני מובכת, לא נעים ולא מתאים לי לשתף חברות או משפחה בזה שהזוגי שלי לוקח סמים גם אם הם ממש לא מזיקים(לדבריו) ולכן כל מי שנשאר לי להתלונן בפניו זה הוא- ופה מתחילים הבאלאגנים צרם לי לקרוא שכתבת "הוא אדם נפרד - ואת אישה נפרדת ממנו - אתם זוג שחי יחד ומגדל ילדים, רמת הקרבה בניכם היא אולי קרובה (אולי) אבל רמת האמון בזבל ... " - כואב לי לקרוא את זה... ממש ומפחדת שזה נכון כי אני ממש לא ראיתי את זה מגיע..... אפשר לומר שהנשואים שלי איתו זה לא מה שדמיינתי ובכלל כל מוסד הנשואים נראה לי קשקוש הפסקתי להאמין ללוקשים ולוטלויזיה שמראה שאהבה מחזיקה לנצח..זוגיות יפה וחזקה נעלמת לאחר כמה שנים כשמתרגלים אחד לשני ואין יותר פרפרים או התרגשיות, רק צורך במשהו מוכר חם ונעים. והאמת שברגע שהודתי בזה אני מרגישה יותר טוב... הלוואי והמציאות הייתה אחרת

newron26

New member
ואת בטח חושבת שזה כזה קל ??

את יודעת שאצל הכומר מספיק הוידוי ... באת, אמרת שעשית חטא , הכומר אומר כמה מילים ואתה חופשי שוב לעשות את החטא הבא .... אצלנו זה לא ככה, אצלנו מאמינים שאנחנו אנשים שיכולים וצריכים להשתנות ולהיות טובים יותר - כל הזמן, עבודה קשה ! את מערבבת כמה דברים לדעתי ... - הוא לוקח סמים ואת לא מוכנה - ממש ??? תציבי עובדה שהוא צריך להתנקות - אם צריך מכון גמילה אז קדימה, בקשר לאמון בינכם - תגידי לו שאת מפסיקה לעקוב אחריו - ושהוא אדון לחייו - מעכשיו הוא ילד גדול ולוקח אחריות על מעשיו - ואת עומדת בזה ומספיקה לעקוב אחריו ! הנישואים הם עבודה, הקיטש נגמר שעתיים אחרי החתונה, כולנו מתמודדים, ולא לכולנו קל - אבל אנחנו אנשים בוגרים, ולא ילדים שצורחים באמצע החדר . רוצה פרפרים ? רוצה התרגשויות - תיצרי לך כאלה - במסגרת הזוגית - החברית, במקום העבודה, עם חברות טובות יותר, אני בטוח שתוכלי למצוא מישהי שאיתה תפתחי רמת קירבה כזו שלא תובכי ... ברוכה הבאה לארץ הפלאות דורותי

מריוס זכריה

Member
מנהל
זה לא משנה "אצל מי הבעיה".

כשהשקע לא מתאים לתקע, אצל מי הבעיה? אצל התקע או אצל השקע? ברור שהבעיה היא לא באף אחד מהם אישית, אלא בחיבור ביניהם. בחיבור ביניכם יש בעיה אחת בסיסית וגלויה (וכמו אצל כולם, עוד כמה נסתרות). הבעיה הבולטת היא סמים, תרופות וכולי. בלי קשר בכלל למה דעתי האישית על סמים, הוא צרכן של הדברים הללו ומחובר אליהם חזק (אני בכוונה משתמש במילה נייטרלית "מחובר" ולא במילה טעונה יותר). זה הוא. נקודה. הוא לא ישתנה לפי בקשתך. את מתנגדת לדברים הללו. לכן יש קונפליקט. ולכן יש שקרים: אדם משקר כשאין לו ברירה, ולבעלך אין ברירה, אלא לשקר לך. למה? כי הוא לא יכול להשתנות בשבילך, ואת לא מוכנה לוותר. התוצאה היא מובנת מאליה לגמרי, ואין מה לכעוס עליו שהא משקר. אי אפשר אחרת. תביני את זה: אי אפשר! ומרגע שנכנס השקר לגור בבית, כדייר קבע, אז בטח יופיעו שקרים גם בנושאים אחרים, כי השקר הפך לסגנון חיים. את השקרים הנוספים אפשר להעלים, אבל רק אחרי שתסלקו את תרבות השקר מהבית. איך עושים את זה? רק אם את תסכימי לקבל שהוא כזה. אם את לא מוכנה לקבל את זה - האפשרויות הן או גירושין או נישואין גרועים שרק מיתדרדרים. אה כן, יש עוד אפשרות: שתציבי לו אולטימטום. אבל האפשרות הזו תוביל בדיוק לאחת משתי האפשרויות שמניתי קודם: גירושין או גיהנום. ברירה אכזרית? כן. אבל זו המציאות. האם את אחראית למצב או הוא? שניכם. הרי החלטתם להתחתן, כלומר החלטתם לקבל אחד את השני. בחרתם. לא משנה שבטח חשבת שהוא ישתנה. המחשבה הזו הייתה כמובן טעות, והיא טעות נפוצה מאוד אצל המון זוגות. אבל היא טעות. את בחרת בו, והוא בחר בך, וכל נוצרה משפחה בישראל אבל כך נוצרה גם בעיה קשה שמציבה ברירה אכזרית. מסוגלת להתמודד עם זה? את יכול הלהרוויח את הנישואין שלך, אמנם עם גבר שהוא על סמים ורתופות הרגעה, אבל מצד שני יש לו גם יתרונות משלו. לא מסוגלת להתמודד עם זה? הכתובת כתובה לך על הקיר באותיות גדולות וברורות. הייתי מאוד שמח אילו יכולתי להיות לך נושא בשורה טובה. אבל מה לעשות, זו הבשורה שלי ואין לי אחרת. לפחות לא בנושא הזה. כאמור, אני מניח שיש עוד נושאים לא מעטים על הצלחת הזוגית, ועם אלו אולי אפשר להתמודד באמצעות טיפול זוגי. אבל עם הבעיה הראשית - לא.

תודה

תודה על התגובה אכן נכון שנינו בחרנו אחד את השניה, הזוגי אמר לי שהוא קיווה שבגלל שהוא איתי, הוא יפסיק עם העישונים שלו, אהל לצערו זה לא מצליח לו.....אני מרגישה שאין לי ברירה אלא להתמודד עם זה כי אני לא רוצה לפרק בעיקר כי טוב לי וטוב לו רב הזמן איך מסלקים את השקרים האלה.......ואיך אני אומרת לו שאני יודעת שהוא משקר לי כאשר הסיבה שאני יודעת היא לא כשרה......ממש מעצבן תמיד חשבתי שהחיבור בינינו מוצלח כי אנחנו רואים כל כך הרבה דברים באותו האור ומסכימים על המון נושאים..הייתי רוצה שגם בנושאים אלו נצליח אבל כרגע אני פשוט לא יכולה להשתחרר.....

גארוטה

New member
ולמרות הכל

את עדיין אוהבת אותו, יש חיבה ומגע ואת מעידה על עצמכם כצוות טוב ושהוא בסדר גמור עם הילדים. זה לא מעט בכלל וגם לא מובן מאליו. מאז ומתמיד ידעת מי ומה הוא, הוא לא שיקר ולא שינה את פניו אבל את באיזשהו מקום, כן, למה? כי אף פעם לא באמת קיבלת אותו כמו שהוא אלא קיבלת אותו מתוך כוונה שישתנה בעצמו או שאת תצליחי לשנות אותו, וכשאת לא מקבלת בנאדם, עוקבת ובודקת וחוקרת, מה שנשאר לו זה לשקר. לשקר כדי להתמודד, לשקר כדי להמשיך לחיות בדרכו, לשקר כי לא מקבלים אותו ושקר אף פעם לא נשאר יתום ולכן אחד מביא לשני. אז אולי לטובת שלוותך ולטובת הזוגיות שלכם, הגיע הזמן לשחרר מעט, לצאת מתפקיד ה'מבוגר האחראי', לתת לו את המקום שלו, להאמין בו, לתמוך בו ואולי דווקא משם יבוא הרצון שלו להשתנות. בנוסף, גם הבעיה בסקס לא מוסיפה לכך, גורמת לך לצבור כעסים ובצדק ושמה אותך שוב במקום המוביל ולא המובל, הדורש כדי לקבל ולא מקבל כי צריך. לדעתי,שתי הבעיות קשורות זו בזו ופתרון של האחת ישפיע גם על השניה. בהצלחה רבה.

adam33

New member
באינטואיציה שלי..

הרגש הוא אחר לכל מה שכתבת. ולצערי הוא מראה שבן זוגך מזמן שאינו איתך. והכוונה רגשית. תמיד אפשר לחייך ולצאת אבל אם את באמת רוצה לבדוק אותו ....תסתכלי בזמן האחרון מה הוא עשה "מעבר" בשבילך. אני חושב שמצד אחד הוא בורח ממך לכל העולם ואחותו ומצד שני [ ובצדק] שמשבר האימון האישי שלו איתך מבלי שהוא ידע כביכול [ הוא מרגיש את זה] עולה על שרטון. תקחי נשימה ארוכה..תשימי מאחור בראש כל מה שאת חושדת..ותתנהגי כמו "הסבר פניך לתייר". אם תראי שכלום לא משתנה אזיי תעלי שלב בבדיקות שלך ותוסיפי שיחה איתו. לפעמים הצד השני מגיב שונה למה שהבן זוג מקרין אליו מבלי שהוא ישקיע לזה מחשבה. אבל הגבול הדק בין בגידה לבין מרחק הוא קצר מאוד במקרים הללו.

למעלה