אולי במקרה

• פותח הנושא FR12
  • פורסם בתאריך

FR12

New member
אולי במקרה

יש פה ותיקים מאוזרחים?

היינו לפני כמה ימים בפגישה להארכת רישיון הישיבה, ומכיוון שעידכנו אותנו שניתן להגיש בקשה להתאזרחות, אז גם שילמנו על הבקשה.

ראיונות לחוד (שוב), ובסיום הפקידה שואלת אותי : "איך תרגישי אם לא נאשר לבעלך להיות אזרח?" . אני בדר"כ שלפנית מהירה, הפעם נגמרו לי המילים. אז עניתי : "ארגיש עיקצוץ בעצב הראשי, ובחילה".

ועכשיו לשאלה, מה קורה מפה? מי מחליט לאשר או לא? כמה זמן לוקח? האם יודיעו גם אם מאשרים וגם אם לא?

דנה ב11

New member
תשובה

אנחנו עברנו את השימוע ביוני, קיבלנו תשובה חיובית בסוף ספטמבר וההתאזרחות עצמה היתה בתחילת אוקטובר. במכתב שקיבלנו בספטמבר הזמינו אותנו לפגישה קצרה מאד שבה בעלי היה צריך להצהיר אמונים למדינה ולקבל תעודת זהות כחולה.
בהצלחה!!!

hi51

New member
באיזה משרד פנים הייתם?

הוא עבר כבר למערכת הביומטרית?
הבנתי שזה יכול להאט את התהליך, המעבר למערכת ביומטרית

prizman

New member
למרות שזו שאלה דוחה

והתשובה שלך חמודה אני לא חושב שהייתה לה כוונה רעה.
זו שאלה שגרתית של מי שהייתה מאבחנת פסיכוטכנית בצבא או בחברת השמה.
אם הייתה לה טיפה מודעות עצמית היא הייתה מבינה עד כמה שאלה כזו היא פוגענית
היא לא הייתה שואלת אותה אבל יחסי אנוש או מודעות הם כנראה לא חלק מדרישות
התפקיד.

תשובות לשאלות שלך אין לי אבל בטוח שלא היא המחליטה.

bluetartuga

New member
סתם חוסר רגישות...

נראה לי שזאת שאלה תמימה שלא צריכה להישאל. אבל כמו שפריזמן אמר- רגישות זה לא סעיף שממש הולך יד ביד עם בירוקרטיה...
אל תדאגי בכל מקרה לא היא מחליטה.
אני חושב שכשמישהו כבר בשלב כזה של התהליך, והכל בסדר (אני לא מדבר על נניח זוגות שנפרדו וחזרו או שיש בעיות פליליות או ילדים מחוץ לנישואין מאחד הצדדים ושאר דברים שמשה"פ "לא אוהב") אז אין סיבה לא לקבל מעמד קבע. וגם אם מישהו מחליט ככה יש כבר "תיק" מספיק גדול כדי לפנות לבתי המשפט ולנצח בקלות!
בהצלחה!

FR12

New member
באמת?

אז מי מחליט? מישהו באיזו ועדה שבחיים לא פגש אותנו? הרי ההחלטות נעשות על סמך המלצות הסניף המטפל. ולפי הסניף שלנו, כל עוד אין לנו ילדים, האיש לא התגייר, ואני לא הצבעתי ש"ס אז כנראה הסיכוי שלו לקבל קלוש.

prizman

New member
ביננו,

גם את לא היית רוצה שאיזו פקידה זוטרה תחליט לגבי חייכם. קבלת אזרחות היא דבר בעל
משקל והרבה משמעות.
עדיף ועדה שמונחים לפניה נתונים יבשים כולל התרשמות הפקידה שהיא רק חלק ממכלול.
לגבי הפרטים המדוייקים אין לי מידע כידוע לך מן הסתם.

FR12

New member
פריזמן

כל המדינה הזאת זה פקידים זוטרים שמחליטים על חיינו.

למעלה