אולי אתם יודעים?

מין הילוד נקבע על ידי הגבר

אז אין לך את מי להאשים חוץ מאשר את עצמך...
יש אופציה לטיפולים שעולים הרבה כסף בהם מפרים את הביצית בזרע עם כרומוזומים של XY וכך מקבלים בן זכר. בהצלחה לפעם הבאה...

אתה צוחק נכון?

מתוך אינפומד: אתר שהקים חבר של אחד המרצים שלי לרפואה: מה שקובע האם זה יהיה זכר או נקבה הוא איזה כרומוזום מין האב יתרום. כרומוזומים הם האברונים בתוך התא שנושאים את כל המידע התורשתי. בתאים של האדם יש 23 זוגות כרומוזומים - כלומר סה"כ 46, שמהווים שני סטים של כרומוזומים - אחד שנתרם מהאם ואחד שנתרם מהאב. בתאי המין שלנו, כלומר בביציות ותאי הזרע, יש רק סט אחד של כרומוזומים (כיוון שהעובר נוצר מאיחוד של תא זרע ותא ביצית. אם לא היה רק סט אחד של כרומוזומים בתאים הללו היינו מקבלים אדם עם ארבעה סטים, כפול ממה שיש באופן רגיל בתא). מבין 23 הזוגות יש זוג כרומוזומי מין בכל תא בגופנו. בנקבה מדובר בשני כרומוזומי X ובזכר יש כרומוזום X אחד וכרומוזום Y אחד. האם תמיד תורמת X. האב יכול לתרום X או Y. אם תא הזרע מהאב מכיל כרומוזום X הרי שיהיה לנו צירוף של XX, כלומר בת. אך אם תא הזרע שהפרה את הביצית מכיל כרומוזום Y, יתקבל הצירוף XY כלומר בן.

ורדה 1

New member
אני חייבת להסכים עם שי זה לא תמיד נכון. מחקרים חדשים אומרים שלביצית יש חלק בעניין. ביציות מסויימות מאפשרות לתאי זרע זכריים להפרות אותן ואחרות מאפשרות לתאי זרע נקביים להפרות אותן. לגבי "למה יש בבטן עוד בת ולא בן?" - לי יש שני בנים. בנים זה אחלה! וגם בנות זה אחלה! חותמת עכשיו גם על תאומים בנים... אתה במצב טוב אם אלה הטענות שלך. תגיד תודה על מה שיש...

Angel972

New member
לפי מה שאת אומרת

זה בעצם שלאישה גם יש "קשר" להאם ייווצר בן או בת, זאת אומרת שנניח וינסו להפרות את הביצית עם זרעים כלשהם, אזי תלוי בביצית ... אבל ... באם ינסו להפרות את הביצית רק בזרעים זכריים (XY), אזי, אין סיכוי שתצא בת. ובאמת אומרים תודה על מה שיש, זה לא שאנחנו מוכנים להחליף

ורדה 1

New member
ממילא אי אפשר לברור את הזרעים השיטה הקיימת היא להפרות את כל הביציות ורק לאחר ההפריה, לבדוק מה זכר ומה נקבה ולפי זה להחזיר לרחם. מעבר לכך שהשיטה היא לא חוקית (נדמה לי שרק לאחר 4 ילדים מאותו מין, אבל אני לא "סגורה" אם החוק עבר), היא כרוכה בטיפולים הורמונליים וכירורגיים קשים ומפרכים. קטונתי מלהבין אישה שמוכנה לעבור את זה בשביל שיהיו לה 2 בנים ובת (או להיפך) במקום 3 בנים. ועל זה נאמר - צרות של "עשירים"...

Angel972

New member
זה בסדר

גם אם יבוא בן נקבל אותו. ולא, יש לנו עוד הרבה זמן לפני שנחשוב על זה ...

מסכימה עם ורדה ועם שי

תיאורטית, הגבר קובע. אבל מסתבר, שלסביבה בה פועל הזרע, יש השפעה רבה. ואת הסביבה לא הגבר קובע.

תקשיב טוב../images/Emo70.gif תן לאשתך את הטלפון

שלי ואני אסביר לה איך מקמבנים את ההריון ככה שיצא בן, אוקיי? (מניסיון, יד ראשונה, בדוק...)

mic1511

New member
מסכימה איתך לגמרי ../images/Emo45.gif אם היו

מבטיחים לי עוד בת כבר הייתי מתארגנת עליה

Angel972

New member
שי, לי יש שני בנים

ואל תקשיב לכל האמאות לבנות ... בנים זה אחלה !!! אבל ... תתפלא, אבל אני מקווה שבפעם הבאה - תצא בת
מה יש ... צריך שיהיה לפחות אחד מכל סוג

ע זי

New member
../images/Emo45.gif הייתי חותם עכשיו על בת נוספת..

אחות לשלוש בנותי

dana015

New member
לפי הסיפור עם מילקי אתמול

אז הוא התחיל בא' וכשהיא אכלה את הבוטנים, נזכר שהוא כבר חתם לה ואין לו כוח להתחיל לשנות, למחוק וכד' (לא, עדיין לא עובד עם Excel) - אז הוא ויתר לה !
ואותי מעצבן שככה אני חוגגת את יום הנישואין שלי (בגלל כל החגים וכו' אפילו שכחנו ממנו) ובמקום ארוחה זוגית רומנטית - אני מקבלת צום אי-זוגי (רק אני
) טוב, יאללה שלגי, עוד שעתיים...אגב, אני במ' - מקום טוב באמצע - אבל רק ליתר ביטחון ...

למעלה