אולי אני טועה

nissimlev

New member
אולי אני טועה

אבל לי ניראה שעוזרים למי שמיתחשק להם ; ורק עם מישתלם הכל מחושבן ומתוכנן .

חייםלוי

Member
מנהל
אתה טועה. ביקשו ממך כמה פעמים

להביא מידע בהתאם לכללים של שאלת שאלות בפורום. דב הכהן נתן לך סקירה מפורטת על המשפחה.

nissimlev

New member
אתה חושב שעם הייתי יודע כללים

לא הייתי משתמש בהם תיראה לא כולם גאונים ולא כולם מלומדים , אבל גם לנו יש משפחות אתה לא יכול לשאר כמה זה פוגע כשמשחקים עם נפש האדם , אבל ככה זה האדם יש בו משהו רע שהוא אוהב לנצל את החלש המיסכן . או שמחפשים פרנסה אבל לא שמים את הכלפים על השולחן הקיצור עוד קבוצת נוכלים .

soring

New member
קצת הבנה בבקשה

גם אם יש רצון לעזור - יש לכך מגבלות. משתתפי הפורום, להבנתי, מומחים קטנים ובעיקר לגבי ארצות מוצאם. למרבה הצער, ישנן ארצות מוצא, בהן יש מספר מועט אם בכלל של מתעניינים, ועל כן הידע מועט ביותר. מכאן ועד להכפשות חסרות שחר ופיתוח תיאוריות קונספירציה, המרחק כאן גדול. בכלל, לדעתי, מידת כבודו של אדם הינה ביחס הפוך להכפשותיו.

עדנה4

New member
"קבוצת נוכלים" ? אנשים שרק עוזרים

כל הזמן אחד לשני, במטרה לקבל סיפוק בלבד בתמורה? לך הביתה ותלמד קודם כל את כללי הנימוס האלמנטרי, אלה כללים הרבה יותר חשובים שיעזרו לך בכל מקום שאתה מגיע אליו. אחר כך תוכל ללמוד את הכללים כאן, ולשוב בצורה מנומסת.

zogu

New member
הי הי הי....בלי רגשי נחיתות

תראה חביבי: הפורום שלנו הוא מקום תרבותי. (לא "גן ילדים"). האוירה בפורום שלנו על פי רב על מי מנוחות. אל תפר את השלווה. כולם מוזמנים לכאן
, ובשמחה רבה מתקבלים- הדלת פתוחה.....
כשנכנסים למקום חדש, בדר"כ מסתכלים מסביב, קוראים את ההודעות שכבר ישנם, (יש גם ארכיון), יש הרבה מאוד חומר עם לינקים- (שורת הסרגל למעלה...) לומדים איך להציג שאלה (וכך לקבל תשובה טובה)מה יש כבר, מתחילים להתאקלם, ורק אח"כ שואלים שאלות עפ"י הנלמד מהשטח. כרגע אתה ה"אורח"- וברומא תתנהג כרומאי....(עצה חביבה לחיים
ככלל) לא תמיד כולם יודעים את הכל....אז במידה ולא "הצליח" לך בצורה אחת, תנסח ת'שאלה קצת אחרת - וחכה בסבלנות. הכוונה של כולם תמיד טובה (כאן! בכל אופן...) ואם הגעת הנה בשביל לריב......(ואני מקווה שלא!), תגלה סבלנות, כפי שה"וותיקים" מגלים את הסבלנות כלפי כל אחד אחר "חדש".... קח לך את הזמן. ולאט לאט הדברים יסתדרו. בהצלחה בהמשך

את דבריהם של חבריי ובעיקר של zogu

כדאי לך ליישם. אני שלחתי לך הודעה עם בקשה לפרט מי מבני סידי ואלגבלי שלך ירדו מצריימה. גם לי בעץ המשפחה הם מופיעים. לדאבוני לא קבלתי ממך שום התייחסות או כל מידע אחר. מכאן שאני צריכה לקרא לך "נוכל"? אני מציעה לך, אם תחפוץ במחקר טוב, לעשות את הדברים הבאים: לנשום עמוק לפני שאתה חושב על משהוא עלינו, להחזיק היטב את ידיך מעל המקלדת לפני שתה כותב, לכתוב מתוך מחשבה, אם נותרה בך, שיש פה אנשים כמוך בדיוק, המחכים לתשובות ולעיתים הן אינן או שמגיעות אחרי זמן מה, או שנותרים כרובנו עם סימני שאלה. לבקש סליחה מכל אחד ולהתנצל מהר!!!!!!!!! איש מאתנו הוא לא בקריטריונים ובכינויים שנקבת. ואם אתה משתמש בכינויים, בהטחות, בהשתלחויות ובעלבונות השאר אותנו מבלעדיך. האמן לי לכל הצדדים ייטב, ולנו בפרט! לאה

DGL242

New member
קודם תלמד להגיד תודה וסליחה ואז

אולי תוכל להתקדם יותר!!!

עב

New member
כל כך הרבה שטויות מזמן לא קראתי

nissimlev קיבלת כאן מלאי עצות, נא להתחיל ליישם. שבוע טוב!

זיו טל

New member
שאלה לעב..

ראיתי שאת חוקרת את משפחת NEUMANN .... יש לי גברת אחת מענינת מאד בשם לאורה LAURA לבית ניומן ממוראביה. אני יודע שהיא נולדה ב RADVENITZ ויש לי גם תאריך לידה. אם יש לך עליה פרטים נוספים א על בני משפחה , אני אשתחווה ואכרע !

עב

New member
תשובה לזיו טל

משפחת ניימן נותרה עלומה בשבילי. המידע שיש לי: סבא רבא זאב בניימין-וולף-פרקש ניימן (תלוי באיזה שפה מדברים) נולד ב- 1857 בכפר לוקא ננה Lukanyene היום Nenince בדרום סלובקיה להוריו ניימן סלומון ורוזה קליין. התחתן עם פרידה-פרנצ'סקה כהן וחי בלושונץ היום Lucenec בסלובקיה שם נולדו שני ילדים: ג'יולא Gyula ווילמה Vilma . אח"כ הם עברו לקרמניצה במרכז סלובקיה Kremnica שם נולדו סבתי יולן פרומה Jolan 1895 וארטור 1898. באיזה שהוא שלב המשפחה היגרה לבודפשט. פרקש נפטר ב - 1931 ואלמנתו ב - 1942. ארטור נעלם במלחמת העולם הראשונה, ג'יולא ויולן נספו בשואה. ג'יולא שינה שמו לנמש Nemes שיש לו צליל יותר הונגרי. הוא התחתן עם אירן הופרט ונולד להם בן אחד - אנדרה, כנראה ב - 1920. אנדרה היגר לארה"ב אחרי השואה אבל אבדנו את עקבותיו. אבי זוכר שלסבא שלו היו אחים אבל הם שינו את שמם. הוא לא זוכר את שמותיהם. כמו כן הוא זוכר שלאמו היו הרבה בנות דוד בקרמניצה אבל הוא לא זוכר שמות. כאשר ביקרתי בבית העלמין היהודי של עיר זאת מצאתי מצבה של לאה בן יעקב ניימן. אבל אין לי מושג איך היא קשורה. גם אני הייתי שמחה למצוא כבר קשר למשפחה זאת...

זיו טל

New member
את מאתגרת אותי עכשיו.

בספר שלי אני עוסק ביהודי מוינה - ריכארד קאודר שאמו לאורה נוימן הית העובדת /מנהלת הארכיון הצבאי של אוסטריה ואביו היה רופא יהודי בצבא הקיסרות האוסטרו-הונגרית. האם ילידת רדווניץ כאמור למדה ככל הנראה רפואה גם היא או למדה להיות אחות. הם עברו לוינה ושם חיו מרבית שנותיהם. אנסה לחזור לכל הפרטים ששמרתי על האם ומוצאה ואשוב.

מאוד לא בוגר

אני די חדשה בעסק, אין לי שום פרוטקציה וגם אני לפעמים נענית ולפעמים גם לא. ובכל זאת אני יכולה לומר מבלי להכיר את המשתתפים באופן אישי, שבפורום יש אנשים נפלאים ודוגמה נפלאה לעזרה הדדית. סך הכל כולנו פה מאותה המטרה והצורך בסבלנות הוא מצרך הכרחי למי שמתעסק בנושא זה. המילים שנאמרו כאן מצדך לא מתאימות לפורום זה ולפי דעתי אתה צריך להתנצל

למעלה