אולימפיה בלב

shiraori

New member
אולימפיה בלב

שלום, אני שוקלת לעבור מקריית השרון בנתניה ולקנות דירה בפרוייקט החדש אולימפיה בלב ברחוב דרך לב השרון בסמוך למרכז המסחרי. רציתי לשאול לדעתכם: האם אתם מרוצים מצורן? איך בתי הספר לב-רן ויובלים? איך האזור ליד המרכז המסחרי? איך האוכלוסייה? ובכלל - האם אתם ממליצים? תודה

תותח9

New member
אישית אני ממליץ

האוכלוסיה טובה מאוד, מעורבת, אכפתית סביבת המרכז מעט יותר רועשת מהרחובות הצדדיים, אבל הכל יחסי בתי הספר טובים לדעתי, בגלל האוכלוסיה אם את יכולה להשיג את הדיל של אנשי ההייטק - זה שווה

shiraori

New member
בתגובה לתותח 9

מה הכוונה אזור רועש? שמעתי שיש רעש מהסופר שליד וכן שיש שם מגרש גלגיליות שמרעיש. ושמתוכנן ממול בית כנסת גדול עם אפשרות לאירועים. האם זה ידוע לך? וכן - הדיל של ההיטק קוסם לנו מאוד לכן אנחנו מתעניינים

תותח9

New member
תשובה

אני משווה מקום כזה לבית מקביל בעיר – ולדעתי זה פחות רועש מרחוב מרכזי בנתניה, רמת גן או רעננה ואני משווה למקום אחר בצורן – וזה יותר רועש. איזורי הבתים הפרטיים הם שקטים מאוד, לפעמים שעות ללא מכונית, ובהשוואה – המרכז יותר רועש (לא בגלל הסופר). זה קורה בעיקר בשעות אחה"ץ-ערב ובערבי ולילות הקיץ בקומות גבוהות – זה יהיה פחות מורגש כיום יש 3 בתי כנסת ממול, שאינם גורמים לרעש. לא נראה לי שאם ייבנה מבנה מרכזי זה ישתנה

shavitmass

New member
בניה במרכז

אני בטוח שמי שמתכנן בניה במרכז עירוני ישים לב במפרט הטכני של הבתים לחומרים מבודדים מרעש. כפי שדודי ציין המקום פחות רועש ממרכזים עירונים אחרים והשכונה בהחלט מצויינת. לגבי בתי הכנסת יוצא מכרז החודש לבנייה של בית כנסת מרכזי בצורן (לשמחת כולם!) ומההיכרות עם חלק מהאוכלוסיה של המתפללים , בית הכנסת המרכזי רק יוסיף לאווירה ובטח לא גורעה ממנה! בהצלחה,

shiraori

New member
תודה ובתגובה

אתה מתכוון שבית הכנסת ימוקם במקום הזמני הנוכחי שלו? פשוט שמעתי שכנראה יבנו 2 קומות כאשר הקומה העליונה תשמש לאירועים. ולגבי מגרש הגלגיליות - האם ידוע על רעש בשל כך?

shavitmass

New member
בית הכנסת

ארועים בבית הכנסת -מדובר על ארועים של בית כנסת - שבת חתן, בר מצווה ...זה לא יהיה אולם ארועים! זה לא צריך ולא יהיה מטרד - נהפוכו , תושבי השכונה יהנו משרותי דת ברמה יותר גבוהה. לגבי מגרש ההוקי - כמו כל מגרש ספורט גם זה מנפק רעש בשעות הפעילות שלו. מכיוון שהללו ממילא מצומצמות אז הבעיה לא קשה מחד, מאידך כל בנין פונה אני מניח למספר צדדים ותמיד ניתן לבחור את הצדדים השקטים יותר. מי שקונה דירה כמו בכל קניה חייב לבדוק את כל נתוני הסביבה והמפרט הטכני של הדירה . מקווה שעזרתי קצת

roeyaus

New member
אם לא מפריע לך בני נוער שצורחים.....

בכל שעות היממה מתחת לחלון, הררי זבל ליד המרכז המסחרי, נפצים נזרקים בכל שעות היממה כחודשיים בשנה, ופקקים מטורפים ביציאה לכביש 4, אז מקומך פה. אחרת, הייתי מחפש פרוייקט אחר . (אני גר ממש בצמוד למרכז המסחרי, כשנה וחצי. )

רוויטלה

New member
מה זאת אומרת בני נוער צורחים ?

היום היתי במרכז , אחר כך בגן המשחקים ליד לא ראיתי שם שום ההרי זבל .

roeyaus

New member
בואי בכל יום נתון בבוקר (7-8 בבוקר) בקיץ ,

אחרי שכל הלילה בני נוער שיכורים יושבים בגינות הציבוריות, ותביני על מה מדובר. ולא, באמצע החורף כאשר בחוץ 6 מעלות , אין בני נוער שצורחים מתחת לחלון.

רוויטלה

New member
נשמע מוזר

אם זה משהו קבוע איך זה שהמשטרה והרשותהמקומית לא עושה כלום בענין ? זה לא משהו נקודתי אקרעי ? זה ממש כל יום ? איפה ההורים שלהם ?

רובם לא מצורן

ואת השוטר זה לא מעניין הנוער הוותיק בישוב פחות פרוע מהנוער החדש אמנם, יש משפחות איכותיות שנכנסות לישוב אבל יש את אלה שאין להם כוח וסבל לגדל באמת את הילדים שלהם, אבל כסף יש להם, ולכן גם לילדיהם. וככה הגלגל מסתובב.. ואין חינוך של הורים לילדים!!! שוב-פעם, יש גם משפחות חדשות איכותיות בישוב, אני אישית מכירה כאלה אבל יש את המיעוט הלא-אכפתי

shiraori

New member
שואלת ברצינות

האם זו אחת הדרכים שלך ושל "המודאגת מהמצב בצורן" למנוע מאנשים לקנות שם? לפי התגובה שלה היום בפורום. הרי הפרוייקט יבנה בכל מקרה - לא? שוחחתי עם תושבי צורן ואף אחד לא אמר לי דבר שכזה הדבר היחיד שאמרו שזה לא כמו לגור ברחובות פנימיים מן הסתם ושיש מגרש גלגליות שיש שם חוג 3 פעמים בשבוע שעלול להרעיש.

roeyaus

New member
אני אומר ברצינות

אני שוכר ברחוב דרך לב השרון , בבניין ממש מאחורי המרכז המסחרי (לא הצד של הסופר) ואני יכול לומר לך שבמרכז המסחרי יושבים בני נוער צווחנים 24 שעות ביממה בכל עונת האביב/קיץ/סתיו. אם הדירה שתקני לא תפנה לכיוון המרכז המסחרי, אז יהיה לך שקט. אם הדירה (ובמיוחד חדר השינה) יפנו לכיוון המרכז המסחרי, את לא תשני יותר מדי (לפחות לא בלי חלונות כפולים + רעש לבן כלשהו). החלטה שלך, אני אישית הייתי מגיע מתישהו כאשר יש מזג אוויר טוב למרכז בסביבות חצות/1 בלילה ורואה אם מה שקורה שם מתאים לציפיות שלך. רק בגלל שיש מבצע בהייטק זון, זו לא סיבה לקנות. רועי (חבר בהייטק זון גם כן)

shiraori

New member
עוד בהמשך...

מעניין...חשבתי שהאוכלוסייה בצורן טובה תגיד ולא ניסיתם לבקש איזה שיטור קהילתי שיפנה אותם משם? ומה לגבי מגרש ההוקי? גם הוא מקור לרעש בלתי נסבל?

bono6363

New member
מחיר 4 חד' ברמת אמיר עלה ל 1.5 מליון, לכן המצ

המצבצע של אולימפיה נשמע לי מאוד אטרקטיבי...אני במקומך הייתי מתעלם מאמירות של תושבים בודדים שסובלים מרגישות יתר של רעש...תסתובבי ותשאלי עוד שכנים דרך אגב אני קניתי ברמת אמיר ובהחלט מרוצה מהקנייה...המיקום של אולימפיה גם נראה לי אטרקטיבי

roeyaus

New member
לשאלתך

האוכלוסיה בצורן הייתה טובה - אבל עקב העובדה שהמחירים בשכונות הותיקות בצורן נשארו נמוכים מהממוצע הארצי , האוכלוסיה נעשתה חלשה הרבה יותר. חוץ מזה שהרבה מהפושתקים שיושבים במרכז המסחרי אינם כלל מצורן, אלא מקדימה וישובים אחרים מסביב. אני אישית התקשרתי למשטרה 6 פעמים מאז שעברתי לגור בצורן רק פעמיים הגיעה ניידת, ושיטור קהילתי לא מעוניין במניעת רעש, רק פריצות/גניבות. שוב אני אומר, תלוי לאן הדירה שלך פונה...

bono6363

New member
בקניית דירה צריך לקחת הרבה שיקולים..

בלי שום קשר לצורן, יש השלכות בכל מקום בארץ לכל דירה שתקני בקומה נמוכה בצמוד לגינה ציבורית או מגרש משחקים צריך לבדוק את מידת הרעש והכיוונים. גם בשכונת צהלה בצפון ת"א יש וילות שצמודות לשבט של הצופים...וגם שם יש רעש וילדים ששותים בלילה בכל הארץ הגינות הציבוריות הפכו להיות בית שני לילדים שתויים...זאת הרי מכה ארצית בלי שום קשר לצורן לכן צריך לבדוק טוב על מה מדובר ומהי מידת ההשפעה והרעש על הדירה שתרכשי

shiraori

New member
תודה לכולם על התגובות

קשה לי לומר שזה עזר לי כי הדעות הן שונות אבל אני בהחלט אחשוב טוב טוב אם כדאי לעבור מקריית השרון בנתניה לצורן למרות שצורן מהתרשמות שלי מקום מקסים וזה הכי כפרי שאוכל להגיע אליו לדעתי לגבי בחירת כיוון הדירה זה גם בעייתי כי מצד אחד יש את המרכז המסחרי והסופר ומצד שני יש את מגרש ההוקי תודה על כל התגובות

למעלה