אולימפיאדה

geviaz

New member
אולימפיאדה

עוד מעט חוזרים לפעילות מלאה... בינתיים יש חגיגת ספורט ענקית... רציתי להביא את זה לפני שהתחילו המשחקים אבל מבחנים ואילוצים אחרים עיכבו קצת... למרות שסין היא מדינה רעה - מחנות עבודה וחינוך מחדש, קצירת איברים,תמיכה במשטרים רצחניים ועוד עוד (וכל הכבוד למקור ראשון שהוציא בשבוע שעבר מוסף מיוחד בעניין)... ומבחינתי קשה למצוא הבדל בין המשחקים האלה לאולימפיאדה של ברלין 36 תחת המשטר הנאצי... צריך להזכיר את המשמעות היפה של המשחקים האולימפים... הרוח של ספורט עצמו... בעזרת סרטון תזכורת "אתה היריב שלי, אבל לא אויב כי ההתנגדות שלך, מעניקה לי כח הרצון שלך, נותן לי אומץ הרוח שלך, מאצילה עלי ולמרות שאני מחפש להביס אותך, אם אצליח, לא אשפיל אותך במקום, אכבד אותך כי בלעדיך אני פחות אדם..." וכבונוס... רגעי הספורט של המאה... בעיקר אמריקאים...

Quantum2

New member
וזה קשור לפוטבול כי...?

אין פוטבול באולימפיאדה? לא הבנתי מה רצית..

Yo-man

New member
לא תאמין, אבל בפורום פוטבול מדברים על הכל

לא רק על פוטבול... זה לא שהודעת האולימפיאדה דחקה נושאים בוערים אל השוליים. כבר מזמן הפכנו לתת-חברה שמרוכזת סביב נושא הפוטבול אבל מתיחסת לעולם סביב במכלול נושאים. לא שאני מעודד דיונים על גמר כוכב נולד (תצביעו לכרמל
), אבל לא צריך לתקוף הודעה תמימה שקשורה לספורט. loose up

geviaz

New member
מה לא ברור?

הצורה של אצטדיון קן הציפור שבמקור נועד להיות בצורת פוטבול... סתם לא קשור...
אולי הכדורים שמיוצרים בסין? בלינק השני יש פוטבול... התלהבתי מהסרטונים היפים... הם לא בהכרח על האולימפיאדה אלא על ספורט בכלל... אוף... עד שלא תתחיל העונה צריך איכשהו להעביר את הזמן והשעמום...

DEJ

New member
נדמה לי שזו הגזמה

אני לא מתכוון להיות פרקליט הסינים, אבל נראה לי שההשוואה לגרמניה של 1936 היא מוגזמת. היא לא עוסקת, אידיאולוגית, בהשמדת עמים. היא אולי לא בדיוק אבירת זכויות האדם, אבל להשוות אותה לאומה שהייתה עסוקה בשכנוע עצמי שהיא הגזע העליון, ויתר הגזעים אמורים לשרת אותה במקרה הטוב, או להיות מושמדים כמו ג'וקים, זה ממש לא לעניין. ואגב, יש לא מעט ארגונים שיטענו שאנחנו גם מפרים זכויות אדם באופן חמור ובוטה. לא צריך להאמין לכל דבר, בטח בלי שבחנת את העובדות לאשורן, ושמעת את שני הצדדים. כן, גם זה לא קשור לפוטבול. אני לא חושב שהאנשים כאן אמורים להיות חד מימדיים.

laufgas

New member
מה?!

יש פה אנשים שהם לא חד-מימדיים?! ויי זמיר. חשבתי שכולם כמוני, או לפחות שאני כמו כולם!!!
שמעו, אני לא אתייחס לנושא של המשטר בסין כי אולימפיאדה זה לא לנצח ואני לא סיני. כל מה שיש לי להגיד שזאת אחת האולימפיאדות שתיזכר לעוד הרבה שנים (ולא בגלל מייקל פלפס). כ"כ הרבה שיאים (לא רק מייקל פלפס). מדהים. כל כך כיף לקום לבקרים אולימפיים. אבל עדיין, אין כמו פוטבול.
(מישהו אמר חד-מימדיות?)

geviaz

New member
לא בהכרח

אאל"ט ב36 עוד לא דיברו בגרמניה על השמדה ושעבוד... בעיקר התעסקו ב"לנקות" את המדינה... לסין אין הצהרות על שלטון עולמי אבל יש שאיפות לשליטה כלכלית... אני בטוח שב36 היו דיבורים דומים בקשר לגרמניה... שהיא משתנה ונפתחת לעולם... והאולימפיאדה תגרום לשינוי... בקשר לעובדות - זמינות מידית של איברים טריים עם התאמה מושלמת למושתל... מחנות "חינוך מחדש"... הוצאות להורג... נשמע חשוד... אל תתמם, אם תגגל את המילים "falun dafa china" תמצא מספיק הוכחות... בלי דבר כמובן על התמיכה במשטרים באיראן וסודן והעוולות הרגילות של משטרים טוטליטרים... אפשר להגיד שזה לא קשור אלינו והסינים עושים אתזה לעצמם אבל לתת לזה לגיטמציה זה כבר בעייתי... מאוד קל לדבר על לקחי השואה ושאסור לתת לדברים לקרות שוב... הרבה יותר קשה לפעול...

DEJ

New member
יישום לקחי השואה?

תסלח לי, אבל איפה אתה חי? בדרפור יש רצח שיטתי על בסיס שבטי, ואף אחד לא עושה שום דבר בעניין. זה הרבה יותר דחוף מכל מה שקורה בסין. בעשרים שנים האחרונות היו לא מעט מקרים של "טיהור אתני", בעיקר באפריקה, אבל לא רק. אף אחד, כולל מדינת ישראל, לא עשו דבר בעניין. אפילו חוסמים את הכניסה של פליטים. מאחר וזו SEP (בעיה של מישהו אחר). אני חייב לתקן אותך גם מבחינה היסטורית. בגרמניה בהחלט כן דיברו על הנושאים הללו, גם בשנת 1936. היטלר כתב את מיין קאמפף . חוקי נירנברג חוקקו בשנת 1935. הצהרות היו למכביר. העולם לא רצה לראות או לשמוע, אבל זה כבר עניין אחר. ההצהרות היו שם. אל תבין אותי לא נכון. אני לא חסיד גדול של התפיסה הסינית. ההפך הוא הנכון. אבל להשוות את זה לגרמניה הנאצית זה ממש לא במקום. אני גם לא מקבל את המאמרים שמתפרסמים על ידי כל מיני ארגונים שאני לא יודע בדיוק מה האג'נדה שלהם. שב פעם ותקרא את דוחות אמנסטי, ותראה איזה משטר נוראי יש בישראל.

geviaz

New member
האג'נדה היא שלא רוצים שיוציאו אותם להורג...

(כתבתי תגובה ארוכה והכל נמחק... אוף...) אף אחד (מרכזי) לא פועל נגד סודן בגלל התמיכה של מדינות הנפט בשלטון המוסלמי שם. באופן דומה קשה לצאת נגד סין בגלל הכח הכלכלי שלהם... ולדעתי זה באמת בעיה שפועלים לפי השיקול הכלכלי לפני המוסרי... ההבדל בין ישראל וסין הוא האג'נדה של האנשים נגדם הם פועלים. האג'נדה הנוראית של שיטת הפאלון גונג (סוג של מדיטציה/טאי צ'י) היא - אמת, חמלה, סובלנות... השיטה הוצאה מחוץ לחוק בגלל שמספר המתרגלים של השיטה עלה עלמספר החברים במפלגה הקומוניסטית בסין. האנשים שלה נשלחים למחנות "חינוך מחדש" וחלקם מוצאים להורג, זאת לא השערה - זאת עובדה. אני מודע שיש זעזוע עם ההשוואה למשטר הנאצי, אבל אני לא התכוונתי להשוות למשטר אלא לאולימפיאדת ברלין 36. שניהם היו משחקים תחת שלטון טוטאליטרי שחיפש להוכיח את צדקת דרכו דרך הישגי הספורטאים שלו ולזכות ללגיטימציה בינ"ל ע"י אירוח של המשחקים... אולי יש מקום גם להשוות למשחקים בבריה"מ שכן הוחרמו, אבל שם פחות ניסו למצוא חן בעייני העולם... לי יש בעיה עם זה שבמקביל למשחקים במרחק לא גדול יש מחנות שבהם מרוכזים אנשים וזוכים ל"חינוך מחדש" במקרה הטוב ונלקחים מהם האיברים שלהם במקרה הרע... מעניין אם איראן היו זוכים לארח את המשחקים... בטח גם אז היו אנשים שהיו טוענים שזאת ההזדמנות שלהם להשתנות ולהפתח למערב...

DEJ

New member
הסינים זקוקים ללגיטימציה?

העולם עסוק בלרדוף אחריהם, בגלל גודל השוק שלהם, ההתפתחות הכלכלית המואצת שלהם, והיקף הצמיחה המדהים שקורה שם. הם בהחלט רוצים לנופף ביכולות שלהם, אבל להגיד שהם צריכים לגיטימציה באמצעות הספורט? נו. אני לא יכול להגיב על נושא הפאלון גונג. לא מכיר את הארגון, לא יודע למה הם הפכו לשנואי השלטון הקומוניסטי, אבל אני לא בטוח שאתה בקיא בכל הפרטים והעובדות שם, ועוד פחות בתרבות שיש שם. יכול להיות שאתה צודק, פשוט נראה לי לא רציני להחליט שהסינים הם רשעים, על בסיס האמירות הללו. אגב, אם תשאל את הבריטי הממוצע, סביר להניח שהוא יגיד לך שאנחנו אומה של רשעים, ושאנחנו נהנים לפגוע בערבים חפים מפשע, שכל מה שהם רוצים זה לחיות על אדמתם. יש יותר מדי חוסר ידע שם, מכדי שנוכל להחליט מה נכון ומה לא. הדוגמה של איראן היא דווקא דוגמה טובה. כדי לארח את האולימפיאדה, איראן הייתה צריכה לעשות מהפך רציני. אומה שמסרבת שספורטאים שלה יעלו מול ספורטאים ישראלים, שעסוקה בלהתריס מול המערב, לא יכולה לארח אולימפיאדה, ואף אחד לא היה שוקל לעשות את זה, על אף שיש להם המון נפט, והמון כסף מנפט. לכן הדוגמה שלך דווקא מלמדת על ההפך. העובדה שאיראן לא מבקשת לארח את האולימפיאדה, והעובדה שאף אדם רציני לא היה שוקל את זה ברצינות, דווקא מפריך את התיאוריה שלך. זה לא שהעולם כל כך יפה וישר, אבל גם לו יש גבולות כלשהם.

DEJ

New member
השלמה קצרה

מיין קאמפף נכתב כבר בשנת 1925, וכל הרעיונות על השמדת הגזעים, והשליטה עליהם, מופיעים באופן ברור כבר שם.

Quantum2

New member
מה שמצחיק זה...

שבפורומים אחרים היו אומרים- אנא פנה לפורום "דיעות פולטיות ותהיות על עצם קיומנו" ולא מאפשרים את כל הטופיק הזה... לא שזה כזה מפריע לי, שלא תבינו לא נכון.

geviaz

New member
אז ננסה להתקרב לנושא הפורום...

מה נותן למשחק כדור לגיטימציה של ספורט אולימפי? למה אין רוגבי? באולינג? שמעתי שזאת פעם אחרונה שמשחקים סופט-בול, בגלל השליטה של האמריקאים... בפורומים אחרים אין פגרה של 6 חודשים... ואני בכלל רציתי לדבר על "רוח הספורט" ולהראות את ההיילייטס של ESPN...

הסיבה (שנראית לי)

שאין רוגבי וגם פוטבול מתאים לפה היא שאי אפשר להכניס לקבוצה חמישה משחקי פוטבול\רוגבי בשבועיים. כדורגל וכדורסל אפשר. בקשר לבאולינג, אני מסכים איתך. אם שחייה צורנית זה ספורט אז גם באולינג. אני לא חושב שבאולינג זה ספורט אבל בשחייה צורנית הן רק עוצרות את הנשימה שזה גם עדיף מהנשים שמשחקות בכדור וסרט ואיכשהו קוראים לזה ספורט... בקשר לסופטבול יכול להיות שזו גם הסיבה שאין פוטבול בנוסף למה שכתבתי קודם.

למעלה